fbpx

גוגל הכריזה על המתחרה שלה ל-ChatGPT – תכירו את ׳בארד׳

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
תמונה: גוגל

כבר זמן מה שאנחנו מסקרים לא מעט את כל נושא התחרות שהולכת ומתחממת סביב תחום הבינה המלאכותית. מאז ש-ChatGPT קיבל מעמד אייקוני, החברות הגדולות מסביב התחילו להלחץ ובראשן גוגל (Google), שלמרות הניסיון העשיר שלה לא הצליחה לייצר באזז כמו שכלי הבינה המלאכותית של OpenAI יצר.

את MUM הכרתם?

בבלוג של ענקית החיפוש, הכריז היום מנכ״ל החברה סונדאר פיצ׳אי על כלי חדש המבוסס בינה מלאכותית שיתחרה מול ChatGPT שלמדנו לחבב. בפוסט ציין פיצ׳אי את כל הפיתוחים וההישגים שגוגל עבדה ולמדה מהם לאורך השנים בתחום, וביניהם מודל שפה טבעית בשם BERT ומודל נוסף עוצמתי פי 1000 ממנו בשם MUM. את האחרון אתם אולי לא מכירים בשם אבל מי שמשתמש בגוגל לחיפוש מדריכים ושאלות, מוצא לעיתים קטעי וידאו, לרוב מיוטיוב, שמדברים בדיוק על מה שחיפשתם. MUM הוא מודל מתוחכם שמסוגל גם ״לקרוא״ וידאו ואודיו ועל בסיס זה לספק את התשובה הרלוונטית באמצעות המקטע הנכון.

תכירו את בארד – Bard

Bard, על פי החברה, צפוי להיות כלי שיאפשר את כל מה שקודמיו עשו ואף יותר. בארד הוא מודל שאומן בעיקר בתנאי מעבדה ולא נחשף למשתמשי קצה ׳רגילים׳ עד היום.

Ad image
תמונה: גוגל

בעצם ההכרזה מודיע פיצ׳אי כי הכלי ייפתח תחילה עבור משתמשים נבחרים שיוכלו לבחון ולמתוח את הגבולות של המודל, בשפה טבעית ונגישה, ובשבועות הקרובים ייפתח עבור שאר המשתמשים.

בשלב הראשון בארד ישולב בתוך פיצ׳ר החיפוש של החברה, עדיין לא ברור אם ביום החשיפה נראה אותו בצורת צ׳טבוט או כלי אחר, אך בגוגל אומרים כי הוא צפוי להתרחב לשירותים נוספים בעתיד הלא רחוק.

תמונה: גוגל

בארד מבוסס על טכנולוגיית ה-LaMDA של החברה בגרסה ״קלה״, המאפשרת לו לרוץ מהר ולצרוך פחות כח עיבוד עבור כל שאלה ועדיין לספק את המידע הנדרש באיכות גבוהה.

היתרון של בארד

היתרון המרכזי של בארד על פני ChatGPT הוא שהוא מחובר לאינטרנט כך שהוא יכול להביא את התשובות העדכניות ביותר.

יתרון נוסף הוא הייחוס. במובנים מסויימים גוגל היא בעצם האינטרנט, וזה כי היא נמצאת בכל מקום ברשת. בכל יום ישנם מאות מיליונים של שימושים במנוע החיפוש, כל אתר שרוצה לקבל מספיק חשיפה עושה מאמצים כדי לוודא שגוגל מצליחה לקרוא אותו – כך שכל מה שנשאר לה הוא רק להנגיש את המידע.

לגוגל יש ניסיון עשיר של בינה מלאכותית ומודל המסוגלים לעכל שפה טבעית. דוגמאות נפוצות לכך הן העוזרת הוירטואלית של גוגל, גוגל אסיסטנט, שמסוגלת להבין דיבור בשפה טבעית ואפילו לקשר בין שאלות מעקב בלי הצורך לחזור על השאלה הקודמת. דוגמה נוספת היא טכנולוגיית ה-Duplex של גוגל אשר הודגמה בעיקר באמצעות שירותים של המתנה טלפונית עבור נציג, יכולת לסנן שיחות נכנסות באמצעות תשאול ואפילו לקבוע בשמכם מקום למסעדה בצורה שלא תשמע רובוטית עבור מי שמקבל את ההזמנה.

החברה צפויה לקיים אירוע הכרזה ביום רביעי הקרוב (8.2) בו היא כנראה תחשוף את בארד לעולם האמיתי, לצד עדכוני AI נוספים.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.