fbpx

טראמפ חתם על צו האוסר לבצע עסקאות ב-6 אפליקציות סיניות, ביניהן Alipay ו-WeChat Pay הפופולאריות

בקרוב יפנה הנשיא טראמפ את מקומו לנשיא הבא, אך שבועיים לפני שיקרה החילוף הוא חותם על צו מנהלי המחריף את הסנקציות מול סין.

דונאלד טראמפ חתם על צו מנהלי האוסר לבצע עסקאות באמצעות אפליקציות תשלומים אשר מקורם בסין, ביניהן AliPay של Alibaba ו-WeChat Pay אשר נמצאת בשליטת החברה ByteDance. אם השם האחרון נשמע לכם מוכר, תחת ByteDance יושבת גם אפליקציית טיקטוק, שספגה גם היא מאבקים משפטיים בעקבות החלטותיו של טראמפ לאחרונה.

תמונה: צילום מסך

אל שתי אפליקציות התשלומים מתווספות אפליקציות נוספות כמוCamScanner, QQ Wallet, SHAREit, Tencent QQ  VMate ו-WPS Office. בעוד שהשתיים הראשונות פופולריות בעיקר בסין, יתר האפליקציות פופולריות במיוחד גם מחוץ לסין, כדוגמת WPS Office שמספקת תחליף לאפליקציות Office של מיקרוסופט וכן גם CamScanner שמאפשרת לסרוק מסמכים באמצעות מצלמת הטלפון, אפליקציה שגם לא מעט ישראלים משתמשים בה.

Ad image

הצו המנהלי מסביר כי המניע למהלך נובע מכך שגם אמריקאים, ביניהם עובדים פדראליים, משתמשים בחלק מהאפליקציות הללו, ומאחר והחברות בסין כפופות באופן ישיר לשלטון הסיני ישנו חשש כי מידע הנאסף אודות פרטיות המשתמש, כמו מיקום, שימושים ואף פרטים מזהים, עשוי לשמש את סין למטרות שונות שעלולות להשפיע על ביטחון המדינה.

הצו צפוי להכנס לתוקפו כ-45 יום מהרגע שנחתם (5.1.21), כאשר לאחר מכן כל פעילות באפליקציות הללו תהיה חסומה/אסורה לביצוע. מאחר וטראמפ צפוי לעזוב את משכן הנשיאות כבר ב-20 בינואר, ייתכן ותיעשה עבודה קשה כדי להקדים את תחילת תוקפו.

כזכור, טראמפ יצא במגוון התקפות כנגד החברות הסיניות, כאשר הבולטות ביניהן השנה היו וואווי (Huawei) וטיקטוק (TikTok) הנשלטת על ידי חברת ByteDance. בעוד שוואווי בחרה ללכת בדרך בלתי תלויה בספקים אמריקאיים, טיקטוק צלחה מספר ערעורים לבית המשפט העליון האמריקאי ונכון לזמן זה אמריקאים ממשיכים להנות ממנה.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.