חשבון גוגל (Google) הוא אולי החשבון הפופולארי ביותר בקרב משתמשים, שאולי למעט תושבי סין, כמעט לכל אחד בעולם יש חשבון ג׳ימייל (Gmail) אחד לפחות. חשבון גוגל הוא אחד החשבונות המשמעותיים ביותר שלכם ברשת שכן הוא מחזיק את כל המידע האישי שלכם, החל מהרמה הבסיסית ביותר ועד לכרטיסי האשראי והסיסמאות ששמרתם בחשבון, ולכן חשוב לאבטח אותו כמה שיותר. ריכזנו לכם פה את הדברים העיקריים שיעזרו לכם ליישם את זה.
ביצוע בדיקת אבטחה
גוגל מציעה בדיקת אבטחה בחינם (Security Checkup) שתעביר אתכם את כל השלבים אל עבר חשבון מאובטח יותר. הבדיקה כוללת התראה על סיסמאות שנחשדות כי נחשפו במאגרים מודלפים, סיסמאות חלשות שדורשות תיקון, המלצה לניתוק מכשירים שלא עושים שימוש בחשבון הרבה זמן ועוד.
שימוש בסיסמה חזקה
לכן ההמלצה הראשונה, כמו בכל מדריך אבטחה, היא לשנות את הסיסמה. הסיסמה החדשה צריכה להיות כזו שלא השתמשתם בה בעבר, מורכבת מאותיות, מספרים ותווים מיוחדים ואורכה צריך להיות לפחות 8 תווים. מיותר לציין גם כאן שכדאי להמנע בשימוש בשם שלכם או שם המשתמש בסיסמה עצמה.
הוספת / עדכון אפשרויות לשיחזור החשבון
אם הצליחו לפרוץ לכם את החשבון, חשוב שיהיו לכם הכלים לשחזר אותו ולהחזיר אותו לשליטתכם, אבל חשוב לעשות את זה עוד לפני הפריצה. בין הכלים לשיחזור תוכלו להכניס כתובת דוא״ל חלופית או לוודא שמספר הטלפון שלכם מעודכן כדי שגוגל תוכל לאמת אתכם, להודיע לכם על התראות חריגות ולמנוע מאחרים להגיע אל החשבון.
אימות דו שלבי
כמו בהמלצות שלנו במדריך האבטחה של אינסטגרם, גם כאן נמליץ על אימות דו-שלבי. אימות דו-שלבי עוזר לכם למנוע מהאקרים לקבל גישה לחשבון, אפילו אם הם גונבים לכם את הסיסמה.
כדי להימנע מטכניקות פישינג נפוצות המבוססות על קודים בהודעות טקסט, ניתן לבחור שלב אימות נוסף וחזק יותר:
- מפתחות אבטחה (שלב האימות המאובטח ביותר) הם מספרים קבועים המיועדים לאימות החשבון והם לרוב לא משתנים באופן תדיר.
- הודעה מ-Google (מאובטח יותר מקבלת קודים בהודעות טקסט) למעשה מקפיץ פופ אפ במכשירים שהוגדרו בעבר כבטוחים, ומודיע על ניסיון כניסה לחשבון.
- קוד התחברות מאפליקציית אימות של צד שלישי (כמו למשל Duo Mobile או Google Authenticator) – בכל פעם שתרצו להתחבר לחשבון תצטרכו להקיש מספר שמשתנה באופן תכוף – פחות מ-60 שניות.
ניתוק שירותי צד שלישי שלא צריכים
הרבה כלים מבקשים גישה לחשבון הגוגל שלכם כדי לשפר את חיי היום יום שלכם או להציע שירותים ייחודיים על בסיס המידע שיש לכם בו (כמו למשל בדיקת מחירים בחדרי מלון על בסיס הזמנות עתידיות שעשיתם).
חשוב לעבור על רשימת השירותים המחוברים לחשבון ולנתק את אלו שאין לכם שימוש בהם או שכבר אינם רלוונטיים (השירות הפסיק לעבוד/שינה את מה שהוא עושה ועוד).
לשמור על בטיחות ברשת
ככלל, היו חשדניים יותר כלפי פרסומים ברשת והודעות שאתם מקבלים למכשיר. מומלץ להעזר במדריך שלנו לבטיחות ברשת כדי לדעת לזהות מהו אתר בטוח ואיך לזהות סימנים חשודים.