אחרי יותר משני עשורים של פיתוח, חברת סונוס (SONOS) ממתגת את עצמה מחדש עם התמקדות בתוכנה. החברה השיקה היום את SONOS 27, פלטפורמה רחבה שנועדה לשמש כמערכת הפעלה אקוסטית לבית, באמצעות תוכנה גמישה ויכולות בינה מלאכותית.

הליבה של המערכת החדשה נשענת על פלטפורמה פתוחה לשירותי בינה מלאכותית דרך מנגנון שנקרא SONOS 27mcp. הגישה הזאת מאפשרת לחבר למערך השמע סוכנים חיצוניים, כאשר האינטגרציה הבולטת ביותר היא עם שירות ChatGPT של חברת OpenAI.
החברה מסבירה כי החיבור יאפשר למאזינים לבקש מהצ'אט להשמיע מוזיקה בכל אזור בבית ישירות מהסמארטפון או מהמחשב. הפעולה מתבצעת ברקע מבלי לצאת מהשיחה הרציפה שהמשתמש מנהל עם הבינה המלאכותית באותו רגע.

במקביל לשירותים החיצוניים, סונוס מציגה את העוזר הקולי הייעודי שלה, SONOS 27voice, שמתמקד בבחירת מוזיקה וביצירת אווירה. ניק מילינגטון, סמנכ״ל החדשנות הראשי בחברה, הוסיף כי המערכת תאפשר בעתיד למשתמשים ליצור סוכני אודיו אישיים בעלי מודל, אישיות וקול משלהם באמצעות כלי שיקרא SONOS Custom Agents.
שליטה מרחבית וזיהוי מיקום באמצעות תדרים
העדכון הנוכחי מביא עמו גם את טכנולוגיית SONOS Fabric, יכולת מערכתית שגורמת למוצרי החברה לזהות זה את זה ולהתאים את פעולתם בזמן אמת. בסתיו הקרוב תפעיל החברה טכנולוגיית מיקום שמשתמשת בצלילים בתדר גבוה כדי לזהות היכן בדיוק מונח כל רמקול בחלל החדר.
היכולת הזאת משמשת בסיס לתכונה חדשה של רמקולים היקפיים ניידים. כך, לקוחות יוכלו להפוך רמקולים ניידים תואמים לרמקולים היקפיים אחוריים פשוט על ידי העברתם למיקום הרצוי בסלון.
במקביל, סונוס משיקה את תכונת קישור האוזניות בגרסת גישה מוקדמת (Early Access), שתאפשר להעביר את הסאונד בין הרמקולים הקרובים לאוזניות המשתמש בשני הכיוונים. כלל היכולות החדשות מנוהלות דרך אפליקציית SONOS 27app שעוצבה מחדש, ולצידה ממשק רשת בשם SONOS 27web.
מקרן סאונד קומפקטי ואוזניות תואמות בדרך לישראל
כדי למקסם את יכולות הפלטפורמה, סונוס מצרפת שני מוצרי דגל חדשים לפורטפוליו:
- SONOS Beam Ultra – הוא מקרן קול בגודל בינוני המספק סאונד בפורמט Dolby Atmos אמיתי בתצורת 7.1.2 מתוך מבנה קומפקטי.
- אוזניות SONOS Ace Ultra – תוכננו לאינטגרציה עמוקה עם המערכת המקומית, כולל תמיכה מלאה בפיצ'ר Headphones Link.
האפליקציה החדשה ותכונת הרמקולים ההיקפיים יחלו לפעול החל מ-8 בספטמבר. הלקוחות בישראל יוכלו לרכוש את מקרן ה-Beam Ultra ואת אוזניות ה-Ace Ultra החל מ-29 בספטמבר, כאשר המכירה המוקדמת תיפתח בנפרד.
