מאסק רוצה שתקנו מכשיר נפרד רק בשביל לדבר עם הבינה המלאכותית שלו

חברת החלל של אילון מאסק מנסה לעקוף את חנויות האפליקציות של גוגל ואפל באמצעות חומרה עצמאית שתשמש שער גישה ישיר לבינה המלאכותית שלה.

אבי דוד
מאת אבי דוד
2 דקות קריאה
תמונה: SpaceX, xAI
תמונה: SpaceX, xAI
אמ;לק
  • ספייס אקס הציגה למשקיעים אב-טיפוס של מכשיר בינה מלאכותית נייד ודק במיוחד
  • המכשיר מבוסס על שבב קוואלקום ומריץ מערכת הפעלה עצמאית שאינה תלויה באפל או גוגל
  • הפרויקט נועד לעקוף את חנויות האפליקציות ולספק גישה ישירה ליכולות הבינה המלאכותית של xAI

חברת ספייס אקס (SpaceX) פיתחה אב-טיפוס ראשוני למכשיר חומרה נייד המבוסס על טכנולוגיית הבינה המלאכותית של חברת xAI. המכשיר, אשר הוצג לאחרונה בפני משקיעים לקראת ההנפקה הראשונית לציבור של החברה, מתאפיין במבנה דק יותר ממכשיר אייפון ומבוסס על מערכת הפעלה עצמאית לחלוטין.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

במקום להסתמך על חנויות האפליקציות של אפל וגוגל, המכשיר החדש פועל ללא קשר למערכות ההפעלה אנדרואיד או iOS. על פי דיווח בעיתון וול סטריט ג'ורנל, החומרה של אב-הטיפוס מבוססת על ערכת שבבים מסדרת סנאפדרגון של חברת קוואלקום. הנהלת החברה הבהירה למשקיעים כי הפרויקט נמצא בשלבי פיתוח מוקדמים מאוד, העיצוב עשוי להשתנות באופן מהותי, וטרם התקבלה החלטה סופית לגבי מסחור המוצר והשקתו בשוק הרחב.

מחברים אתכם לטכנולוגיה. עכשיו יותר מתמיד.

האפליקציה הרשמית של The Verifier

Download on App Store Download on App Store

המהלך משקף את האסטרטגיה של אילון מאסק לצמצם את התלות המוחלטת של חברותיו בפלטפורמות המובייל הקיים, המהוות כיום את שער הגישה המרכזי לצ'אטבוט Grok. מאסק הביע בעבר ביקורת חריפה על השליטה הבלעדית של אפל בהפצת אפליקציות ועל גביית העמלות בחנות שלה. פיתוח המכשיר מתכתב עם חזונו ארוך הטווח להקמת אפליקציית הכל-בו, שירות אחוד המספק מענה לכלל הצרכים הדיגיטליים של המשתמש תחת קורת גג אחת.

ניסיון זה מגיע על רקע מירוץ חומרה נרחב בתעשיית הטכנולוגיה, שבו חברות מנסות להגדיר מחדש את אופן הממשק של הצרכן עם בינה מלאכותית יוצרת.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

חברת OpenAI פועלת במקביל על פיתוח מכשיר מבוסס סוכני בינה מלאכותית בשיתוף מעצבים מובילים, בעוד אפל עצמה מתמקדת בפיתוח מוצרים לבישים ומשקפיים חכמים המשלבים יכולות אלו. פיתוח חומרה עצמאית מאפשר לחברות הללו לשלוט באופן מלא בחוויית המשתמש, לאסוף נתונים ללא תיווך, ולהימנע ממגבלות הפרטיות וההפצה שמכתיבות בעלות הבית של פלטפורמות המובייל הנוכחיות.

שתפו כתבה
עורך משנה
מעקב
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Air 13 M4" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra
אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *