הקרב על הוט מובייל: פלאפון מעלה את ההצעה על רכישה ומציבה אולטימטום

פלאפון מנסה לסגור עסקה במהירות ונוקבת בדדליין של חמישה ימים בלבד עבור אלטיס, הבעלים של הוט מובייל.

אבי דוד
מאת אבי דוד
3 דקות קריאה
פלאפון | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier
פלאפון | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier
אמ;לק
  • פלאפון העלתה את הצעת הרכישה שלה עבור הוט מובייל ב-100 מיליון שקל, לסכום מקסימלי של 2.1 מיליארד שקל במזומן.
  • פלאפון הציבה לאלטיס (החברה האם של הוט) דדליין קצר במיוחד של חמישה ימים בלבד לקבלת ההצעה המעודכנת, שתפוג ב-16 בנובמבר.
  • העלאת ההצעה מגיעה יום לאחר שדווח על קבוצת משקיעים מתחרה, בראשות יו"ר בזק לשעבר גיל שרון, הבוחנת רכישה לפי שווי נמוך יותר של 1.4 מיליארד שקל.

התחרות על רכישת חברת הסלולר הוט מובייל מתחממת במהירות. חברת פלאפון, מקבוצת בזק, הודיעה היום (שלישי, 11.11) כי היא מעדכנת כלפי מעלה את הצעתה לרכישת המתחרה, ומעלה את הסכום המקסימלי ב-100 מיליון שקל. בנוסף, פלאפון מציבה אולטימטום למוכרת, קבוצת אלטיס, ונותנת לה חמישה ימים בלבד להגיב להצעה.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

המהלך הדרמטי של פלאפון מגיע כיממה בלבד לאחר שדווח על התארגנות של קבוצת גופים מוסדיים מישראל, בראשותו של יו"ר בזק לשעבר, גיל שרון, הבוחנת השתלטות על הוט מובייל. על פי אותו דיווח, הצעתה של קבוצת שרון נמוכה משמעותית ועומדת על שווי של 1.4 מיליארד שקל. בפלאפון חוששים ככל הנראה לאבד את ההזדמנות, ומנסים כעת לכפות החלטה מהירה באמצעות הצעה משופרת ולוח זמנים צפוף.

מחברים אתכם לטכנולוגיה. עכשיו יותר מתמיד.

האפליקציה הרשמית של The Verifier

Download on App Store Download on App Store

נזכיר כי פלאפון הגישה מסמך כוונות ראשוני ובלתי מחייב לאלטיס כבר לפני כארבעה חודשים. ההצעה המקורית עמדה על סכום מקסימלי של עד 2 מיליארד שקל. מאז התקיימו מגעים מסוימים בין הצדדים, וכעת, כאמור, פלאפון מגישה מסמך כוונות מעודכן. ההצעה החדשה היא לרכישת מלוא הבעלות (100%) על הוט מובייל תמורת סכום מקסימלי של עד 2.1 מיליארד שקל, שישולם במזומן.

בדיווח שהוציאה קבוצת בזק לבורסה, היא מדגישה כי ההצעה המעודכנת אינה מחייבת וכי "אין כל ביטחון שהגשת המסמך המעודכן יוביל להמשך משא ומתן בנוגע לרכישה". עם זאת, נקודת המפתח בדיווח היא הדדליין: תוקף המסמך הוא עד ה-16 בנובמבר, יום שבת הקרוב. כדי להרגיע את המשקיעים, בזק הדגישה בדיווח כי בכוונתה לשמור על דירוג אשראי בקבוצת ה-AA ועל מדיניות הדיבידנד שלה גם אם העסקה תצא לפועל.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

המוכרת בעסקה, קבוצת אלטיס אינטרנשיונל של המיליארדר פטריק דרהי, נתונה תחת לחץ פיננסי. הקבוצה ממונפת מאוד, ומכירה של הוט מובייל (או של פעילות הוט כולה) תסייע לה להפחית את חובותיה התופחים.

כעת הכדור נמצא במגרש של אלטיס. עליה להחליט במהירות האם לקבל את ההצעה הגבוהה יותר של פלאפון, או להמשיך לבחון את הצעתה הנמוכה יותר של קבוצת גיל שרון, אשר לפי הערכות בשוק, עשויה לזכות לאישור רגולטורי בקלות רבה יותר מאשר מיזוג ישיר בין שתי מתחרות גדולות כשוק הסלולר.

שתפו כתבה
עורך משנה
מעקב
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Air 13 M4" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra
אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *