מותג הספורט האייקוני Oakley וחברת מטא (Meta) צפויים לחשוף ביום חמישי הקרוב, 20 ביוני, את המשקפיים החכמים שלהם – Supernova 2, כך עולה מסרטון טיזר משותף ששיחררו השתיים.
מדובר בפרק חדש בשיתוף הפעולה בין Meta ליצרנית המשקפיים האיטלקית EssilorLuxottica, המחזיקה גם במותג Ray-Ban. כעת, השותפות מתרחבת לזירה הספורטיבית, עם משקפיים המיועדים לאתלטים מקצועיים וחובבים.
מצלמה חכמה – בלי מסך
לפי ההדלפה הרשמית בחשבון האינסטגרם Oakley | Meta, הדגם מבוסס על מסגרת Sphaera הפופולארית של Oakley, ומתוכנן במיוחד לריצה, רכיבה ופעילות ספורטיבית. בניגוד למשקפי Ray-Ban Meta שבהם המצלמות ממוקמות בקצות המסגרת, כאן מדובר במצלמה בודדת הממוקמת במרכז – תצורה שמבטיחה זווית צילום טבעית ומדויקת יותר.
עם זאת, המשקפיים החדשים אינם כוללים תצוגת HUD או מציאות רבודה – בניגוד לשאיפות העתידיות של Meta בתחום. ההחלטה לוותר על תצוגה מאפשרת עיצוב קליל ופונקציונלי יותר, מה שמתאים לדרישות הקהל הספורטיבי.
על הכוונת: מוצרים מתקדמים ומערך שלם
הדגם Supernova 2 הוא רק ההתחלה: Meta מתכננת להשיק בעתיד דגם מתקדם בשם הקוד Hypernova, שיכלול HUD עדכני בעין הימנית, אינטגרציה עמוקה עם בינה מלאכותית, ושליטה ללא מגע באמצעות רצועת יד חכמה בשם Ceres. הדגם הזה צפוי להיות ממוקם בטווח מחירים גבוה – ככל הנראה מעל 1,000 דולר – ולפנות לקהל מקצועי ומתקדם יותר.
בנוסף, Meta שוקדת גם על שעון חכם, ככל הנראה אותו שעון עליו דובר ב-2021, שישלים את חוויית המשתמש ויאפשר סנכרון מלא בין האביזרים הלבישים. כך נבנה לו אקוסיסטם מתקדם של תקשורת לבישה, שבמסגרתו כל מוצר מתפקד גם כיחידה עצמאית וגם כחלק ממערך כולל.
פלטפורמה צומחת עם שאיפות גבוהות
ההשקה הקרובה ממשיכה את המומנטום של Meta בתחום המשקפיים החכמים. מאז הושקו הדגמים הראשונים של Ray-Ban Meta נמכרו למעלה ממיליון יחידות, והחברה מעריכה כי תגיע ל-10 מיליון עד סוף 2026.
מטא מכוונת לעולם הספורט וככל הנראה תשתמש גם בפרזנטור מוביל, לא פחות מהכדורגלן אמבפה, ששיתף את סרטון שיתוף הפעולה ל-124 מיליון העוקבים בחשבון האינסטגרם שלו.
