בהודעה שהוציא היום מנכ״ל מטא (Meta), מארק צוקרברג, עדכן את העוקבים שלו בפייסבוק ובאינסטגרם כי החל מהיום וואטסאפ (Whatsapp) תתמוך בחיבור של עד ארבעה מכשירי טלפון שונים לחשבון אחד.
ההודעה הקטנה הזו שהוציא היא משמעותית במיוחד עבור משתמשים שעד לא מזמן חששו לעבור בין מכשירים שונים מחשש שהיסטוריית הוואטסאפ שלהם תמחק, וכן גם כאלה שמשתמשים ביותר ממכשיר אחד (כמו מכשיר נוסף של העבודה) אבל רוצים להשאר זמינים בחשבון הוואטסאפ המקורי שלהם. ההודעה של צוקרברג כעת מפיגה את המתח.
ככה תחברו את מכשירי טלפון נוספים לחשבון וואטסאפ אחד
בדומה לשימוש באפליקציית ה-Web או הדסקטופ של וואטסאפ, גם כאן נכנסת לשימוש פעולת המכשירים המקושרים. החדשות הטובות הן שגם כאן לאחר הקישור אין צורך שהמכשיר הראשי יהיה מחובר לרשת כדי להמשיך להשתמש בו במכשיר אחד.
1. התקינו את וואטסאפ בטלפון החדש שלכם. למכשירי אייפון לחצו כאן ואם מדובר במכשיר אנדרואיד לחצו כאן.
2. אחרי שהתקנתם, פתחו את האפליקציה ובחרו את שפת השימוש הרצויה ואשרו את התנאים
3. כשאתם מגיעים לאיזור אימות מספר הטלפון אל תכניסו את המספר. במקום – לחצו על התפריט ובחרו בחיבור בחשבון קיים.
אחרי הלחיצה אמור לקפוץ לכם קוד QR לסריקה שתצטרכו לצעד הבא
4. במכשיר הראשי בו פועלת כבר האפליקציה, הכנסו לוואטסאפ > הגדרות ואז לחצו על מכשירים מקושרים.
5. לחצו על חיבור מכשיר חדש ואז תיפתח לכם המצלמה כדי לסרוק את קוד ה-QR שמצאתם קודם.
6. סרקו את קוד ה-QR והמתינו מספר דקות עד לסינכרון מלא של השיחות ושאר הפרטים הרלוונטיים.
וזהו! סיימתם! מעכשיו יש לכם את אותו חשבון וואטסאפ מותקן על שני מכשירים עצמאיים שונים. כדי להוסיף עוד מכשירים לחשבון (אפשרי כרגע עד 4) חזרו שוב על כל הצעדים עם כל מכשיר.
שימו לב: הגיבוי של השיחות עדיין יישמר תחת הגדרת המכשיר הראשי. כלומר אם אתם משתמשים באייפון כמכשיר הראשי ולצידו משתמשים במכשיר אנדרואיד כמכשיר מקושר, היסטוריית השיחות תגובה ב-iCloud כחלק מתוכנית הגיבוי. כדי לשנות את הגיבוי תחת גוגל דרייב, תצטרכו להעביר ממש את החשבון ממכשיר האייפון לאנדרואיד שלכם.
הצלחתם? מתקשים? בואו לדבר על זה (ועוד) בקבוצת הטלגרם שלנו.