fbpx

סקירה: Google Pixel 6 Pro – הפיקסל שחיכינו לו

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

אחרי ציפייה ארוכה ויותר מחודש של שימוש אינטנסיבי, אני שמח להציג את מה שמצופה להיות ספינת הקרב המובילה ביותר של גוגל עד כה בתחום הסלולר – Google Pixel 6 Pro.

סדרת הפיקסלים החדשה הושקה לפני כמעט חודשיים כאשר ההזמנה המוקדמת נפתחה תוך כדי ההכרזה. האתר האמריקאי של החנות של גוגל (Google) קרס שעות ארוכות מרוב משתמשים שניסו להזמין את המכשיר המצופה, וכך גם המלאים אזלו בהתאם.  לאט לאט זמני המשלוחים התארכו עד שלבסוף נאלצה גוגל לסגור את האפשרות להזמין מכשירים והציעה למשתמשים להצטרף לרשימת המתנה – זה עד כמה חובבי הפיקסל חיכו למכשיר שעתיד לשנות את חוויית האנדרואיד – ואני ביניהם.

באמצעות השקת המכשירים החדשים, גוגל משלימה את החלק האחרון בפאזל וסדרת הפיקסלים החדשה כוללת כעת את החלק העיקרי שעד היום הגביל אותה – המעבד.  אחרי שאפל (Apple) עשתה זאת עם מעבדי ה-A לאייפונים ומעבד ה-M למחשבי המק, עכשיו תורה של גוגל להראות מה היא יכולה.

Ad image

מה בקופסה

סדרת הפיקסל 6 של גוגל היא הראשונה שמגיעה עם הטרנד האקולוגי שאומר – אין יותר מטען בקופסה. הקופסה המינימליסטית של הפיקסל 6 פרו מגיעה עם כבל נתונים USB C to USB C, מתאם USB A to USB C, סיכת סים, ניירת קטנה ומכשיר הפיקסל עצמו.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

עיצוב שמושך את העין

אבל לפני שנגיע לביצועים של המעבד והמכשיר עצמו – בואו נתרכז רגע בעיצוב.  לוקח כמה שניות לעכל אבל מדובר לדעתי באחד העיצובים המרשימים שהחברה השכילה לעשות.  גוף המכשיר מורכב משילדת אלומיניום עטופה זכוכית כאשר לוגו החברה מוטמע בגב המכשיר מתחת לזכוכית.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

מערך הצילום הלא קונבנציונאלי משחק לטובתו של המכשיר, ומעבר לקו עיצובי שמייצר בידול, הוא גם מייצר איזון במשקל המכשיר. משקלו של ה-Pixel 6 Pro עומד על 210 גרם אך הדבר לא מורגש משמעותית ביד, וזאת לדוגמה לעומת האייפון 12 פרו מקס ששוקל כ228 גרם, ולעומת הפיקסל מרגיש כמו משקולת קטנה ביד.

הגוף החלקלק של הזכוכית מאפשר אחיזה נעימה מבחינה ארגונומית אבל כמו התיאור – הוא חלקלק, ולכן גם מועד לנפילות. האם גוגל התחילה עם הטריקים השיווקיים כדי לגרום לאנשים לקנות כיסויים תואמים? התשובה היא: ייתכן שכן, כי לצד כל צבע של מכשיר בסדרת המכשירים, הפיקה החברה כיסוי חצי-שקוף תואם עם לוגו מטאלי של גוגל, המאפשר חיכוך גבוה יותר. והאמת? זה עובד.  הכיסוי נותן תחושת אחיזה מחוספסת יותר ומספק הגנה בסיסית למכשיר. זאת כמובן בניגד למגנים מתקדמים יותר, כמו של חברת אוטר-בוקס, המומלצים בעיקר לאנשים בעלי נטייה להשמיט את המכשיר מהיד די בקלות.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

נחזור למכשיר – המסך. מדובר במסך בעל קצוות קמוים בגודל 6.71 אינץ׳ מסוג OLED ועם חריץ ייעודי למצלמה הקדמית ממש במרכזו. אני יודע שיש הרבה בעד ונגד מסכים קמורים – כאלה שאוהבים יותר וכאלה שלא יכולים להחזיק מכשיר בגלל זה. אני באופן אישי לא מעריץ נלהב של מסכים קמורים אבל הם לא מפריעים לי ברמת השימוש. הקימור משתלב בצורה כמעט מושלמת עם העיצוב הכללי של המכשיר אך באיזור הקימור ניתן לראות שינויים קלים בצבעים.

מתחת למסך גוגל הטמיעה את חיישן טביעת האצבע. מדובר בחיישן אופטי הנעזר בתאורה לקלוט את טביעת האצבע, אשר גם נחשב לטכנולוגיה נחותה יותר, בהשוואה למכשירים המשתמשים בחיישן אולטרה-סוני (הנעזר בגלי קול) – וזה מורגש.  חיישן טביעת האצבע מזייף לא מעט מה שמשהה את פתיחת המכשיר לפחות בשנייה.  זה אולי נשמע לכם מעט אבל ישנם מכשירים זולים יותר שנפתחים מהר יותר מזה, וכשמדובר בספינת דגל זה די אכזבה.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

צדי המכשיר מאוד מינימליסטיים, ומעבר לפסי האנטנות הקטנים, תמצאו את כפתורי הווליום וכפתור כיבוי/הדלקה של המסך, המשמש גם ככפתור לזימון מהיר של האסיסטנט.  הכפתורים עצמם הם קשיחים ו״קליקיים״ למדי, מה שמצד אחד מונע הקלקה לא מכוונת ומצד שני נותן סיפוק כשמקליקים.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

סדרת הפרו זמינה בצבעים Sorta Sunny (צהבהב-זהב), Stormy Black (שחור עם אפור), ו-Clearly White (לבן עם שילוב של אוף-ווייט), וכולם פשוט יפים.

מתחת למכסה המנוע

כאן זה מתחיל להיות מעניין, הביצועים.  כאמור מדובר בהופעת הבכורה של מעבד הטנסור של גוגל שעל כתפיו יושבות כל הטכנולוגיות האפשריות שגוגל חשבה להכניס. החל ממיטוב ביצועים לגיימינג וצריכת חשמל סוללה, ועד לפיצ׳רים כמו יכולות עיבוד נתונים מתקדם על גבי המכשיר, המתבטאים בעיקר בשימוש עם האסיסטנט (גם במצב אופליין), עיבוד תמונה עבור המצלמה ועוד.  בפועל? אפשר לראות שהוא משתדל.

המעבד שפותח בשיתוף סמסונג על בסיס מעבד האקסינוס שלה, מספק ביצועים טובים בתפקוד השוטף. הפיקסל 6 פרו, שמגיע עם מסך בקצב ריענון מקסימלי של 120 הרץ, נותן עבודה בכל מה שקשור לשימוש במכשיר. אפליקציות נפתחות ונסגרות במהירות מסחררת, אין השהיות מיותרות בזמן השימוש ובאמת מורגש כאילו מדובר בטיל חלל בלי מעצורים.  מלבד פעמים בודדות שהמכשיר נתקע לכמה רגעים בהתחלה, לא חוויתי בעיה משמעותית בביצועים.

יחד עם זאת, בפעולות כמו שימוש במצלמה, אפליקציית ניווט או משחק כבד מדי, המכשיר התחיל להתחמם בצורה משמעותית ברמה שלא נעים להחזיק אותו ביד ללא כיסוי.  אני זוכר את עצמי מתלונן לא מעט וחוקר ברשת על המכשיר החדש שרק יצא כדי לוודא האם אני היחיד שחווה את הבעיות. לצערי היו הרבה שהתלוננו על אותן בעיות (או אחרות) ורבים הציעו לתת לו זמן כדי ללמוד את אופן השימוש שלכם. האמת? ממכשיר שעולה כמעט 1000 דולר יחד עם קמפיין שיווק שמדבר על ״מכשיר שעובד בשבילך״, ציפיתי שבאמת יעבוד בשבילי, ולכן תגובות של משתמשים המציעים ״לתת לו זמן״ נראו לי קצת תמוהות.  בכל זאת החלטתי לתת לו צ׳אנס ולהאריך את זמן הסקירה, אך לצערי בעיות ההתחממות היו דבר שבשגרה והדבר היחיד שעזר זה הכיסוי שלו שחצץ בין היד שלי למכשיר. לא התחלה טובה.

אוף, הסוללה

בתחום חיי הסוללה מדובר לטעמי באכזבה.  מעבר להתחממות המכשיר, שככל הנראה לא תורמת לחיי הסוללה, המכשיר צולח כמעט יום שלם בשימוש סביר. התחלתי את הבוקר בשעה 7 עם 100 אחוזים ובשעה 22:00 כבר הייתי עם אחוזים בודדים וכשהמכשיר צמא להטענה עם הלשון בחוץ. וזאת בהשוואה למכשירים אחרים עם סוללה באותו הגודל איתם אני מגיע למצב של עשרות אחוזים בערך באותו הזמן ועם אותו סוג שימוש.

עוד דבר מאכזב הוא הטעינה שמסרבת לעמוד בסטנדרטים שיש בשוק היום.  כשכל מכשיר שני היום כולל אפשרות של טעינה מהירה ומאפשר להגיע מ-0 ל-100 במקרה הטוב תוך 30 דקות, או במקרה הגרוע תוך שעה, לפיקסל לקח כמעט שעתיים(!!) להטען מאותם אחוזים בודדים עד ל-95 אחוזים.  רבות דובר על הנושא הזה ברשת ועל פי מקורות  נטען שמדובר ב״טעינה חכמה״ שגוגל מעכבת בכוונה באמצעות תוכנה, וזאת על מנת להגן על הסוללה.  למרות שגוגל טוענת שהמכשיר תומך בהספק טעינה של 30 וואט, בפועל מדובר במהירות טעינה המואטת בכוונה על ידי המכשיר לאחר שאחוזי הסוללה חוצים את רף ה-50 אחוזים.

נתוני הסוללה מאכזבים בעיקר בגלל שהדברים שציינתי רלוונטיים לשימוש סביר. בשימוש אינטנסיבי יותר שכולל הרבה צילום וידאו, גיימינג או שימוש באפליקציות ניווט, אתם צפויים להתחבר למטען בדחיפות כבר בשעות אחה״צ.

פרו טיפ: במהלך הסקירה בדקתי כל מיני דרכים לשפר את צריכת הסוללה של המכשיר. ניסיתי להעביר את מצב הרשת שלא ינסה לקלוט את רשת הדור 5 (שככל הנראה לא תהיה זמינה ברמה טובה בקרוב) ולשחק עם הקישוריות האחרות אך ללא הועיל. מה שכן עזר קצת הוא ביטול, או צמצום האנימציות במכשיר. הגדרה אשר נמצאת תחת תפריט הנגישות או בתפריט המפתחים.   כמו כן, אם אתם מוכנים לוותר על קצב הריענון הגבוה, ביטול שלו יקנה לכם עוד כמה אחוזים טובים ביום.

אנדרואיד 12 – בגרסה הכי נקייה שיש

הפיקסל נושא את גרסת המערכת העדכנית ביותר מבית גוגל – אנדרואיד 12.  בגרסה הנוכחית קיבלנו לראשונה שפה עיצובית חדשה, Material You, אשר מאופיינת בקסטומיזציה מורחבת של המכשיר בהתאם לטעם האישי שלכם.  כך למשל תוכלו לשנות את האייקונים הסטנדרטים לעיצובים המושפעים מהרקע של המכשיר שלכם, למקם ווידג׳טים בצורות חדשות ושונות על המסך ועוד. הממשק החדש מאופיין גם בהתאמה נוחה יותר לפעילות ביד אחת עם פונט ברירת מחדל המותאם לגודל המסך אייקונים גדולים, תפריטים מסודרים ועוד.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

נוסף לעיצוב, אנדרואיד 12 מציעה חוויית שימוש מותאמת יותר עם מצב פוקוס המבטל התראות באופן זמני כדי לאפשר לכם להתרכז, תצוגת At a Glance של גוגל במסך הבית המשתנה בהתאם לאירועים שונים, התראות דומות כעת מרוכזות יחד, צילום המסך הופך להיות חכם יותר ודשבורד פרטיות חדש מצטרף למכשיר.  מגוון הפיצ׳רים החדשים במערכת הוא גדול במיוחד ומרבית הפיצ׳רים הופכים את חוויית השימוש הכללית במכשיר לטובה ביותר.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

היתרון המרכזי של מכשירי הפיקסל מגיע כמובן בתחום העדכונים, שכן הם המכשירים הראשונים שמקבלים אותם, אך מלבד זאת מדובר בחוויית אנדרואיד נקייה שחפה מכל ממשק משתמש מותאם – לטוב ולרע.

המצלמה

המצלמה, הו המצלמה (קחו אויר).

כשאומרים לי פיקסל אומרים מצלמה.  בשנים הראשונות של הסדרה, גוגל הוכתרה שוב ושוב כאחת מהיצרניות הבודדות שהצליחה להביא איכות צילום גבוהה במיוחד, באמצעות שימוש של עדשה אחת והמון המון(!) עיבוד מאחורי הקלעים. גוגל הוכיחה שוב ושוב לאורך השנים שהתוכנה לא פחות חשובה מהחומרה, אם לא יותר. אך ככל שהזמן עבר גוגל ראתה שאין מנוס ויש דברים שהטכנולוגיה לא מסוגלת לעשות (עדיין) והיא נאלצה לשדרג את חומרת המצלמה. אז עדשת ה12 מ״פ הנצחית הפכה ל-50 מ״פ, התווספה מצלמה עם עדשה רחבה, ועוד אחת עם עדשת טלפוטו, ולצד כל אלה גם שיפרה את יכולת עיבוד הצילום, מה שנראה כמו מתכון מנצח. לפחות על הנייר.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

לדברי גוגל, מעבד הטנסור החדש אותו עיצבה, נבנה כדי לספק את דרישות המכשיר השונות ובין היתר גם את יכולות הצילום. ואין ספק שהוא עושה עבודה יפה.

איכות הצילום במכשיר הפיקסל 6 פרו היא ברמה גבוהה.  התמונות יוצאות חדות, ברורות ורוויות צבעים. אפשר לומר שזו גרסה מאופקת יותר של איכות הצילום במכשירי סמסונג המובילים.  במסע השיווק של המכשיר, גוגל התגאתה עד כמה אנשים כהי עור יוצאים הרבה יותר מוצלח בתמונות שהפיקסל מספק, וזאת בזכות העובדה שצבע העור שלהם מתורגם כפי שהוא בתמונה, ללא אפקטים מורכבים של עיבוד ולא כולל מניפולציות הבהרה שמנסות ״לייפות״ אותם.

בפועל, התוצאות די מבטיחות, הצבעים קרובים למציאות, אך במצבים מסויימים נראה כאילו המכשיר מספק מנת יתר של HDR.  בלא מעט תמונות חשוכות, הפיקסל מספק תמונות בהירות, מפורטות וכמעט ללא רעשים, מה שמצד אחד יעיל כשרוצים להוציא תמונות טובות בתנאי תאורה קשים, אך מצד שני מבטל את האותנטיות של סיטואציות, בהן הצללים הם חלק אותנטי מהתמונה.

הפיקסל 6 פרו כולל זום אופטי x4, וגוגל כבר הוכיחה בעבר שזום איכותי עבורה הוא ״פיסת עוגה״ בשבילה, כמו שאומרים. החברה משתמשת בעיבוד מתקדם כדי לחדד תמונה המצולמת בזום לא הגיוני וזאת כדי לספק תמונה ברורה גם כשהיד שלכם רועדת. תוספת מייצבי התמונה הנמצאים במערך הצילום, לצד יכולת העיבוד המתקדמת, מספקת לכם את טלפון המציצנות האידיאלי.

מצלמת הסלפי כוללת 11.1 מ״פ ומספקת תוצאות טובות. הצבעים חמים יותר בתמונות הסלפי ורמת החדות והפרטים גבוהה, אבל גם כאן מורגש ה-HDR לא מעט, בעיקר בתמונות חשוכות יותר.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בגלל שעברנו כמה שורות בלי להזכיר אותו, מעבד הטנסור מורגש פה במהירות עיבוד התמונה.  אם בעבר לקח למכשיר ממוצע שניות ארוכות כדי לעבד את התמונה עד שתראו את התוצאה הסופית, כעת הזמן המקסימלי של עיבוד מורכב עומד על קצת פחות משנייה. המצלמה עצמה גם היא מגיבה בשניות והפוקוס האוטומטי מתעדכן במהירות שמאפשרת לכם לצלם תוך שניות מרגע פתיחת המצלמה.

פיצ׳רים של עיבוד התמונה

הטנסור משחק פה תפקיד גם בשני פיצ׳רים חדשים שהם: היכולת להעלים פריטים מתמונה שצולמה כבר, וכן ללכוד תמונות בתנועה, תוך שמירת הפוקוס על האובייקט המרכזי שמצולם.

אז מחיקת אובייקטים? אין בעיה. בהדגמה של גוגל הכל נראה נפלא ואובייקטים או אנשים נמחקים כאילו לא היו, אבל זה לא משהו שאפליקציות צד שלישי לא עשו עד היום (כמו Photoleap של לייטריקס), ואפילו בצורה לא פחות מוצלחת.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

כשאין הרבה פרטים מסביב לאובייקט, למעבד התמונה קל לזהות את התבנית אותה הוא צריך להשלים כדי להעלים את האובייקט וזה נעשה בקלות. המצב מסתבך כשמעבד התמונה נאלץ להוריד אובייקטים שקשורים לאובייקטים האחרים. כך למשל תתקשו להעלים את האקס מתמונות ישנות בהן אתם יצאתם טוב אבל אתם מחזיקים ידיים שם.  אותו דבר מתייחס גם לרצף בניינים או רהיטים שנמצאים אחד ליד השני וישנו קו שבירת אור – הבנתם את העיקרון.  פיצ׳ר נחמד אבל לא כזה שבגללו כדאי לכם לקנות את המכשיר.

אפקט נחמד נוסף הוא התמונות בתנועה. תמונות שאפשר לצלם כשאתם עוקבים אחרי אובייקט שזז, כמו גולש סקייטבורד, או כשיש אובייקט שזז מאחוריכם, כמו גלגל ענק, וזה מאפשר לכם ליצור אפקט תנועה אומנותי ששומר על הפנים של מי שמצולם בתמונה – בפוקוס. הפיצ׳ר הזה צלח את מבחן המציאות.

יכולים לראות לאיזה כיוון התחנה הזאת? | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בתחום הפורטרט לגוגל עדיין יש מה לשפר. נכון להיום מצב הפורטרט של החברה הוא כמעט הכי מדוייק בעיניי והוא יודע להפריד שיער, שפמים של חתול וגם עובד לא רע עם משקפיים בעלי מוטות צרים, אבל אפקט הטשטוש שלו חזק מדי לטעמי, וגוגל לא מאפשרת לשנות את רכות הטשטוש.

פרו טיפ לפורטרט טוב: הפיקסל 6 פרו מאפשר לעשות עריכה לאחר צילום רגיל, ובין הכלים שהוא מציע זה טשטוש הרקע עם שליטה ברמת הרכות. מאחר והמצלמה כבר תופסת את העומק בכל צילום, ולא רק במצב פורטרט, עיבוד התמונה החכם של הפיקסל מאפשר לו לעשות מניפולציות שונות גם אחרי הצילום.

האסיסטנט – חכמה יותר ומהירה יותר

כמו שכבר הבנתם, הכל סובב סביב המעבד החדש של גוגל (כן כן, הטנסור). וגם כאן, כשזה מגיע ליכולת עיבוד הנתונים של הגוגל אסיסטנט, התוצאה שמקבלים היא מועשרת יותר עם זמן תגובה קצר יותר. במילים אחרות – היא יודעת לעשות יותר ולא לוקח לה הרבה זמן.

גוגל משפרת את היכולות הבסיסיות של האסיסטנט וכעת תוכלו להגיב לחלק מהדברים בפקודות בסיסיות בלי להגיד ״היי/אוקיי גוגל״.  פעולות כמו השתקת שעון מעורר, מענה לשיחות או הפסקת טיימרים, נעשים באמצעות פקודות בסיסיות – הבעיה היא שעברית היא לא אחת השפות הנתמכות. כלומר, אם תרצו להפסיק טיימר תצטרכו לומר Stop באנגלית כמו גם Snooze לשעון המעורר כדי שתוכלו להמשיך לישון עוד כמה דקות.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

העוזרת הקולית של גוגל תעזור לכם גם לכתוב הודעות במהירות ורמת דיוק גבוהה יותר באמצעות פיצ׳ר ההכתבה. כחלק מהמקלדת תמצאו את כפתור המיקרופון להכתבה והוא בעצם יקליד את כל מה שתגידו באותו רגע – גם בעברית(!).

כבר זמן מה שגוגל מפגינה יכולות גבוהות בהצגת תמלול בזמן אמת (אפשר לראות זאת בתמלול זמן אמת של סרטוני יוטיוב וגם באמצעות אפליקציית Live Transcribe ללקויי שמיעה) ולכן זה לא מפתיע שהיא עושה את זה כל כך מוצלח. יכולת הזיהוי של הטקסט הנאמר בכל מיני שפות ומבטאים שונים ניכר בשטח.

תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

גוגל עשתה פה קפיצת מדרגה בכל מה שקשור לפקודות קוליות. היום תוכלו לעשות כמעט כל דבר בסיסי עם האסיסטנט וזאת באמצעות פקודות קוליות בלבד. בין אם זה להתקשר לאיש קשר, להכתיב הודעה ואפילו לשלוח מבלי לגעת פעם אחת במכשיר, או אם זה גם שליטה במוצרים חכמים המקושרים לאסיסטנט – העוזרת הקולית עושה זאת בדיוק רב וברמה גבוהה. היא כמעט ולא מתבלבלת בין המילים והפקודות, יודעת לנקד את המשפטים בדיוק איפה שצריך ויודעת להבין את הקונטקסט הנכון. האסיסטנט של גוגל תמיד הובילה מבין כל המתחרים שלה, אך השדרוג שקיבלה בסדרת הפיקסל 6 מוכיח שייקח להם עוד הרבה זמן להשיג אותה.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.