fbpx

סקירה: Sonos Beam (Gen 2) – עיצוב מוכר, סאונד משודרג

Sonos Beam Gen 2 | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

במהלך חודש ספטמבר האחרון, הציגה סונוס (Sonos) את הדור השני למקרן הקול הקומפקטי שלה, Beam, אשר מקבל עדכון חומרתי לראשונה מזה שלוש שנים. סונוס השקיעה את מרבית המרץ שלה הפעם בחלק הפנימי של המקרן ושיפרה בעיקר את איכות הסאונד.

Sonos Beam Gen 2 | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

העיצוב

למרות שמדובר בדור שני למוצר, מבחינה חיצונית אין שינויים משמעותיים. ה-Sonos Beam Gen 2 מגיע בעיצוב כמעט זהה לדור הקודם – הוא עדיין קטן וקומפקטי, אך כולל כמה ליטושים קטנים, כמו גריל קדמי קשיח לעומת גריל הבד של הדור הקודם.

בגב המקרן יש תיבת חיבורים הכוללת מספר חיבורים די צנוע, ביניהם חיבור HDMI eARC, חיבור רשת קווי (בנוסף לתמיכה ב-Wifi) כפתור החיבור המהיר ואת שקע החשמל.

Ad image
Sonos Beam Gen 2 | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בראש המקרן מיקמה סונוס את כפתורי השליטה בסאונד, המגיעים בתצורת כפתורי מגע – אין צורך ללחוץ ומספיק להחליק עליהם את האצבע כדי להגביר, להנמיך או לעצור/להמשיך את המוזיקה.  כפתורי המגע די רגישים כך שגם אם אתם מנקים את ראש המקרן עם מטלית, ייתכן והוא קצת ישתגע.

Sonos Beam Gen 2 | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

יחד עם זאת, ברגע שתחברו את המקרן אל הטלוויזיה, לא תצטרכו בכלל להגיע אל הכפתורים האלה, שכן כל השליטה תיעשה מהשלט של הטלוויזיה עצמה.  עוד בראש המקרן תוכלו למצוא את התקן ה-NFC החדש שהתווסף ומאפשר חיבור והגדרה מהירים שלו.

הסאונד

סונוס שילבה במקרן הקול כ-5 מגברי Class-D להפעלה של 5 דרייברים מובנים, בהם טוויטר מרכזי, ארבעה וופרי ביניים ו-3 רדיאטורים פסיביים, מה שמאפשר למקרן להציע חוויית סאונד רחבה למרות גודלו הקטן.  חיבור ה-HDMI eARC מאפשר העברת נתונים בקצב מהיר יותר ובכך מאפשר הזרמת מוזיקה באיכות גבוהה לצד התמיכה ב-Dolby Atmos.

Sonos Beam Gen 2 | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

נוכחות ה-Dolby Atmos מורגשת ב-Beam Gen 2, כך שלמרות גודלו הקומפקטי, ניתן להרגיש סאונד חווייתי והיקפי במידה. דבר מרשים שלעצמו ביחס לגודל שלו. עוד ניתן להבחין בשיפור ב-בסים של המקרן אשר מורגשים בסרטי אקשן ומוזיקה קצבית, וכן ישנו גם דגש על צלילים עדינים שנשמעים צלולים יותר בשירים שקטים.

הפעילות השוטפת

את ההגדרה הראשונית ניתן לעשות דרך שבב ה-NFC הממוקם בראש המקרן, או חיבור ידני דרך האפליקציה של Sonos. החיבור דרך NFC בנגיעה היה מהיר ופשוט וכל מה שהייתי צריך לעשות זה רק להגדיר את הסאונד בהתאם לחדר בו אני נמצא. מי שמגדיר רמקול של סונוס בפעם הראשונה יצטרך לעבור גם את הגדרת ה-Wifi והחיבור לרשת הביתית.

כדי להגדיר את הסאונד בחדר שיפעל בצורה מיטבית, יש לבצע תהליך קצת משונה אשר מתאפשר רק באמצעות אפליקציית Sonos למכשירי iPhone.  כדי להגדיר את ה-Trueplay, האפליקציה של סונוס תבקש מכם להתחיל להתהלך בחדר במעגלים תוך כדי שאתם מזיזים את מכשיר הטלפון שלכם למטה ולמעלה. בזמן הזה המקרן מפיק סאונד אשר נקלט על ידי מיקרופון המכשיר וכך יודע המקרן לאן לשלוח את הצלילים.

Sonos Beam Gen 2 | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

אפליקציית Sonos, מעבר לשימוש בה להגדרה הראשונית, תומכת בחיבור שירותי רדיו ומוזיקה פופולריים, כמו ספוטיפיי ואפל מיוזיק, אשר ניתן לרכז במקום אחד, וזאת לצד שירות הרדיו של סונוס שמציעה מגוון תכנים נוספים.

עוד מציע הרמקול לשלב את אחת מהעוזרות הקוליות הפופולאריות כמו גוגל אסיסטנט של גוגל, או אלכסה של אמזון, אך מאכזב לגלות שאין לכך תמיכה בישראל.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.