לפני מספר ימים הודיעה גוגל (Google) על שינוי במדיניות הגיבוי למשתמשי אפליקציית התמונות – Google Photos. בהודעה נמסר כי האפשרות לגיבוי חינם ללא הגבלה הולכת להיעלם בחודש יוני 2021, וכל גיבוי עתידי ינצל את נפח האיחסון שלכם בענן של גוגל. כרגע גוגל מציעה לכל משתמש 15 ג"ב התחלתיים בחינם, לצד תוכניות חודשיות/שנתיות להרחבת האיחסון.
אם בעקבות ההודעה החלטתם לחפש פתרונות אחרים, ריכזנו לכם כאן מספר פתרונות, חלקם בחינם וחלקם בתשלום, שיעזרו לכם לגבות את המכשיר שלכם:
Mega
השירות של 'מגה' מאפשר לכם ליצור חשבון חינמי ולקבל עבורו כ-50 ג"ב של נפח איחסון בענן. השירות נוח לתפעול והוא נגיש במגוון דרכים בהם הדפדפן, אפליקצייה למחשב וכן אפליקציה למכשיר הנייד. דרך האפליקציה לנייד תוכלו להגדיר גיבוי אוטומטי שייעשה עבור התמונות והסרטונים שלכם, לצד כל פריט אחר שתבחרו.
אתר מגה קם על ידי קים דוטקום, הבעלים של אתר MegaUploads המוכר שנסגר עקב פעילות לא חוקית של איחסון מידע בעל זכויות יוצרים, כמו סרטים, סדרות ועוד. לאחר שנסגר האתר, הוקם שירות האיחסון MEGA, על טהרת אבטחת המידע והצפנתו. כך למשל, כל חשבון מקבל מפתח הצפנה ייחודי אשר רק בעזרתו תוכלו לבצע פעולות מסוימות, כמו שיחזור גישה לחשבון או אפילו שינוי סיסמה. אם איבדתם את המפתח, תקבלו הזדמנות לשחזר אותו דרך מכשיר אחר המחובר לחשבון, אך במידה ולא יהיה כזה, החשבון שלכם עשוי להיות נעול לנצח.
OneDrive
אפליקציית OneDrive מבית מיקרוסופט מציעה גם היא פיתרון גיבוי משלה. משתמשים שרוכשים את אחת מתוכניות Microsoft 365, הכוללות רישוי לתוכנות האופיס הפופולריות של מיקרוסופט ועוד, יהנו מנפח איחסון חינמי של 1 טרה בייט (כ-1,000 ג'יגה בייט) לאדם. מאחר ותוכנות כמו וורד, פאוור פוינט ואקסל הם כלים נפוצים שגם ככה הייתם עושים בהם שימוש, תוספת נפח האיחסון שמתלווה אליהם היא בונוס לא קטן.
רישיון אישי עבור התוכנות ותוספת של טרה בייט אחד לגיבוי עולה כ-299 שקלים בשנה (שהם כ-25 שקלים בחודש לערך) ואילו רישוי משפחתי ל-6 משתמשים יעלה כ-449 שקלים (שהם כ-37 שקלים בחודש), כאשר כל אחד מהם יקבל 1000 ג"ב משלו. אפליקציית OneDrive זמינה למחשבים ולמכשירים ניידים, והיא מאפשרת לכם לגבות את התכנים שלכם בצורה אוטומטית.
במידה ואין לכם צורך בתוכנות האופיס של מיקרוסופט, חשבונות אינדיבידואליים של OneDrive, שלא רכשו את רישוי התוכנות, ייהנו רק מ-5 ג"ב איחסון התחלתיים, עם אפשרויות הרחבה בתשלום.
כונן חיצוני
לאלו מכם שאוהבים את האיחסון המקומי ורוצים פיתרון שאינו נמצא בענן, יש לנו המלצה כזאת גם. בניגוד למה שהיה נהוג לחשוב, כוננים חיצוניים היום הרבה יותר קטנים, ניידים, ומותאמים לצרכי הסמארטפון שלכם.
קחו לדוגמה את הכונן הנייד של Sandisk שסקרנו באתר – הכונן הנייד הקטן והקל הזה מגיע עם כבל חיבור USB C ומהירות כתיבה/קריאה גבוהה שמאפשרת לבצע העברת קבצים במהירות, בין הכונן למכשיר הנייד. הכונן מסוגל להתחבר גם למחשב ועל כן יהיה לכם פשוט גם להעביר קבצים מפלטפורמה לפלטפורמה.
תעברו למכשיר של גוגל
היחידים שאינם צפויים להפגע מהמהלך הקרוב (בנתיים) של גוגל הם משתמשי הפיקסל, מכשירי הסלולר מבית גוגל. אותם משתמשים יקבלו את האפשרות להמשיך ולגבות בחינם באיכות גבוהה (איכות מלאה תמשיך לתפוס נפח איחסון כמו כולם), כל עוד התכנים מועלים מהמכשירים שלהם.
המכשירים מבית גוגל המוצעים כעת בשוק הם הפיקסל 4a, פיקסל 4a 5G, וכמובן הפיקסל 5. המכשירים אינם נמכרים בייבוא רשמי בישראל, ועל כן אינם מקבלים אחריות רשמית, אך אם האחריות הרשמית אינה מטרידה אתכם, חנויות סלולר שונות מציעות את האחריות שלהם.
אם אתם מעוניינים בכל זאת לקנות מכשיר מחו"ל, תוכלו להיעזר במדריך הקנייה למוצרים שאינם נשלחים לישראל ישירות.