fbpx

סקירה: LG Velvet – חלקלק ומפתיע

LG Velvet | תמונה: אלדד מטמון

מי שעוקב אחרי LG יודע שבעבר היא נחשבה בין המותגים המובילים בשוק הסלולר. בשנים האחרונות החברה מחפשת דרכים יצירתיות לחזור לתודעה באותו השוק, וכרגע היא שמה את כל הביצים בסל אחד שנקרא LG Velvet – מכשיר עם מפרט סביר-גבוה, תג מחיר אטרקטיבי ושפה עיצובית חדשה. לקחנו אותו לבדיקה.

LG Velvet | תמונה: אלדד מטמון

העיצוב

העיצוב הוא אולי החלק המרכזי במכשיר ה-Velvet. מדובר בקו עיצובי חדש ושונה לגמרי מסדרת מכשירי הדגל שהוציאה החברה עד היום. הגוף המתכתי בשילוב הזכוכית המבריקה והצבעים הנועזים עושים את שלהם. המכשיר החדש מושך את העין ומרגיש נעים להחזקה ביד, גם בגלל שכל משקלו (179 גרם) מתחלק בצורה שווה לאורך המכשיר.

LG Velvet | תמונה: אלדד מטמון

מדובר בגוף דקיק למדי עם גב מבריק הדוחה טביעות אצבעות (שזה אחד הפלוסים הגדולים בעיניי), כאשר מערך הצילום האחורי מוטמע כולו מתחת לזכוכית, מלבד המצלמה הראשית.  במסגרת המכשיר תמצאו את כפתור כיבוי ההדלקה, כפתורי הווליום וכן אותו כפתור ייעודי לעוזרת הוירטואלית, שמשום מה LG מתקשה לוותר עליו.  בתחתית המסגרת תמצאו את אחת הרמקולים המפיקים שמע איכותי יחסית, כאשר לצידו חיבור USB C ו… חיבור אוזניות 3.5 מ"מ.

Ad image
LG Velvet | תמונה: אלדד מטמון

חלקו הקדמי של המכשיר כולל מסך POLED בגודל 6.79 אינץ' ברזולוצייה של 1080×2460 הנמתח מצד לצד ונשפך מעט לצדדים. אני יודע שהרבה אנשים לא מתחברים לטרנד המסכים המתעקלים אבל ב-Velvet זה עובד לטובתו. בראש המסך נמצאת מצלמת הסלפי הממוקמת במגרעת בצורת "טיפה" שכמעט ואינה מורגשת בזמן השימוש.  המסך עצמו מציג צבעים מרהיבים והתמונה חדה וחלקה, למרות קצב הריענון הסטנדרטי של 60 הרץ. מסך הOLED מאפשר לראות בבירור גם בשמש ישירה והוא אינו צורך יותר מדי אנרגיה.

המצלמה

בתחום הצילום תמצאו ב-Velvet מערך צילום ראשי משולש, הכולל מצלמה ראשית עם חיישן 48 מגה-פיקסל ומפתח צמצם f/1.8, חיישן נוסף של 8 מ"פ עם עדשה רחבה של 120 מעלות וחיישן שלישי של 5 מ"פ האחראי על צילומי העומק.

LG Velvet | תמונה: אלדד מטמון

החיישן הראשי מפיק תמונות חדות וברורות עם צבעים טובים, אם כי הפוקוס האוטומטי מתקשה מעט בזמן התגובה, ואם לא חיכיתם עד למיקוד הסופי, סביר שתצאו עם הרבה תמונות מטושטשות. בתאורה חלשה יותר המצב מחמיר והמכשיר מתקשה עוד יותר להתפקס על מנת להפיק תמונות ברורות.

בצילום בזוית רחבה האיכות קצת יורדת, והקצוות מתעגלים באפקט "עין הדג", ואילו תמונות הפורטרט יוצאות בצורה טובה אך לא מדהימה.  באופן כללי מדובר במערך צילום שנותן תמורה למחיר אבל לא מתעלה על מכשירי דגל אחרים כמו ה-S20 Ultra של סמסונג ואפילו מכשירים קצת "ישנים" יותר כמו OnePlus 7T.  מצלמת הסלפי כוללת חיישן של 16 מגה-פיקסל ומפתח צמצם של f/1.9. התוצאות במצלמה הזו הן די מפתיעות ברמת החדות והצבעים שהיא מפיקה.

הממשק

הממשק המצויין של LG כולל את כל מה שאתם צריכים בלי יותר מדי עומס. הממשק מזכיר קצת את זה של סמסונג כשהוא מאפשר שימוש באפליקציות ביד אחת.  מערכת ההפעלה המגיעה עם המכשיר היא האחרונה מבית גוגל, אנדרואיד 10, וככזו היא תומכת באפשרויות הניווט באמצעות מחוות, ערכת נושא כהה, הגדרות פרטיות ועוד.

LG Velvet | תמונה: אלדד מטמון

בברירת המחדל תצורת המכשיר מגיעה ללא מגירת היישומים אך זה ניתן לשינוי בהגדרות המכשיר. דבר חיובי נוסף במכשירי LG זה הכמות המועטה של האפליקציות המותקנות מראש. מרבית האפליקציות המותקנות הן מבית גוגל וכן תמצאו גם אפליקציות משחקים מותקנות מראש מהן Asphalt 9: Legends, Modern Combat 5 ועוד.

הביצועים

בתחום הביצועים לא תמצאו יותר מדי דברים לא טובים מלבד ההחלטה התמוהה של החברה להציב את ערכת השבבים Snapdragon 845 בת השנתיים, על פני אחת עדכנית יותר. לצערי ערכת השבבים מוכיחה במרבית הביצועים שאולי החברה הייתה צריכה לשקול שוב את הבחירה התמוהה, שכן נצפו לא מעט גמגומים כשהתחלתי להעמיס על המכשיר. בנוסף, צריך לקחת בחשבון גם תמיכה עתידית של עדכוני מערכת הפעלה, המתחשבת גם בשנת הייצור של ערכת השבבים המותאמת למערכת ההפעלה המשוחררת באותו זמן.

הניחוש הברור לגבי בחירה בערכת שבבים "מיושנת" הוא ככל הנראה לצרכי חיסכון כלכלי. LG מנסה לחזור ולפרוץ לשוק הסמארטפונים ואחד הפרמטרים המרכזיים להגיע אל לב המשתמשים הוא גם המחיר. יחד עם זאת, אזכיר שלמרות גילה של ערכת השבבים, מדובר בכח עיבוד חזק המשוייך לקטגוריית ספינות הדגל ובעזרת זיכרון עבודה של 6 ג"ב, לא מורגשת בעיית ביצועים בולטת. LG מוכרת בעולם תצורה נוספת של המכשיר עם ערכת השבבים SD 765G של קוואלקום, שאמנם מיועדת למכשירי ביניים אך כוללת תמיכה בדור החמישי.

הסוללה

הסוללה המוטמעת במכשיר היפה הזה כוללת נפח של 4,300 והיא מחזיקה לא רע במשך יום שלם. שימוש במצלמה אכן מושך הרבה מכח האנרגיה שלה וכן גם שימוש מוגבר במשחקים.  לצד ערכת השבבים של קוואלקום מתווספת התמיכה בתקן הטעינה QuickCharge 3 המאפשר טעינה בהספק מקסימאלי של 15 וואט, ואילו טעינה אלחוטית (לחובבים) עד ל-9 וואט. במבחן הטעינה, המכשיר הגיע מ-0 ל-100 בפרק זמן של כמעט שעתיים.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.