בסוף חודש אוקטובר, השיקה חברת הלוויין yes את מותג הטלוויזיה האינטרנטי שלה Sting TV. אחרי התנסות ממושכת אני מביא לכם את הטוב, הרע והקצת מכוער שניתן למצוא בשירות.
לפני שמתחילים
התחרות בתחום הטלוויזיה הרב-ערוצית עלה מדרגה בשנים האחרונות, החל מהמתחרה הראשונה סלקום, שיצאה עם סלקום TV, כאשר אחריה הצטרפו גם פרטנר TV ושירות הטלוויזיה Smart של טריפל סי. בהמשך אף הפתיעה הוט כאשר חברה לרמי לוי במטרה להנגיש את הטלוויזיה שלה במחיר מוזל וכעת תורה של yes להראות מה היא יודעת לעשות, וכך נולד מותג Sting TV.
במה צריך להצטייד?
שירות הטלוויזיה של סטינג מבוסס על האינטרנט וככזה, הוא דורש חיבור יציב במהירות של לפחות 40 מגה-בייט. כחלק מתהליך ההרשמה, הכולל בחירת חבילות צפייה והפעלת השירות, תוכלו לבחור גם להצטייד בסטרימר החברה שייוצר במיוחד על ידי סיסקו. הסטרימר של סטינג (Sting Box) מבוסס על מערכת ההפעלה Android בגרסתה המותאמת למכשירי טלוויזיה, בדומה לסטרימר המוכר Mi Box של שיאומי (שמאפשר גם התקנה של נטפליקס) ואף הממיר החכם של פרטנר TV. הסטרימר די זהה ברמתו הטכנית לזה של שיאומי והוא אף תומך בתכנים שמשודרים גם ב-4K (לא שיש יותר מדי כאלה בטלוויזיה הישראלית). לאלו מכם שאינם רוצים או צריכים את הסטרימר של החברה, ניתן להוריד את אפליקציית השירות לסטרימר תומך.
לצד הסטרימר תוכלו למצוא גם שלט קומפקטי ומותאם למערכת, בעל עיצוב מינימלי ופלסטיקי שאינו נותן תחושת פרימיום, אך מספק את מה שצריך כדי לנווט בממשק הטלוויזיה. בשלט תוכלו למצוא את כפתורי הערוצים והווליום, יחד עם כפתורי ניווט נוספים אשר במרכזם כפתור הבחירה Ok, לצד כפתור ייעודי לממשק הטלוויזיה בצורת N וכפתור בית לחזרה לעמוד האפליקציות הראשי.
בין אם בחרתם בסטרימר החברה או סטרימר תומך, וודאי תשמחו לדעת כי מאחר ומערכת ההפעלה Android TV פתוחה לשימוש חופשי, תוכלו להתקין על המכשיר אפליקציות תוכן נוספות כמו קודי, סלקום טיוי, ו'סמארט' של טריפל סי, לצד אפליקציות נוספות כמו פייסבוק, משחקים שונים ואף את שירות המוזיקה של Deezer וספוטיפיי שהושקו לאחרונה בישראל.
שימו לב: במידה ובחרתם בסטרימר של סטינג, ככל הנראה תתאכזבו לדעת שבניגוד למתחרים, עדיין לא ניתן להתקין עליו את נטפליקס, כאשר הבעיה נובעת בעיקר בצד של ענקית התוכן, שאחראית לאשר איזה מכשירים יהיו פתוחים לשימוש בשירות שלה.
* רוצים לדעת על כל החדשות לפני כולם? לחצו כאן והכנסו לערוץ הטלגרם שלנו *
הסטרימר (יחד עם השלט) יעלה לכם כ-20 שקלים למשך 24 חודשים אשר יזוכו באופן מלא בכל חודש, כל עוד אתם מנויים לשירות. במידה ותבחרו להתנתק לאחר החודש מתנה, תאלצו לשלם את היתרה ותוכלו להשאיר אותו אצלכם. השירות מאפשר צפייה של עד שלושה מכשירים מבוססי Android TV בו זמנית, בנוסף לשני מכשירים נוספים (כמו סמארטפונים, טאבלטים וטלוויזיות תומכות). החברה מדווחת כי משתמשי Apple TV ייאלצו להמתין עד הזמן שתושק אפליקציה מותאמת של השירות אך כרגע אין צפי ידוע מראש.
חוויית המשתמש
סטינג עשו עבודה טובה בחוויית המשתמש כבר מרגע הרישום, כאשר כל תהליך החיבור, הניתוק וניהול התוכן נעשה על ידי המשתמש בצורה פשוטה. במהלך ההרשמה הראשונית תצטרכו למלא פרטים אישיים בנוסף לפרטי כרטיס אשראי. לאחר מכן תועברו לבחירת התכנים הרלוונטיים עבורכם, בין אם זה חבילת ילדים, ספורט, או חבילת משפחה הכוללת בתוכה 4 חבילות במחיר מופחת. לצד כל חבילת שתיבחר, תקבלו גם את חבילת ערוצי עידן פלוס המשודרים באיכות גבוהה.
לאלו מכם שאינם מעוניינים בחבילות ומסתפקים בערוצים הישראליים הבסיסיים, סטינג מציעה חבילת ספורט הכוללת שלושה ערוצי תוכן בעבור 9 שקלים בלבד(!). בחירה באפשרות זו תתן לכם את האיכות הגבוהה של הערוצים הישראליים במחיר כמעט אפסי לצד ערוצי הספורט שבחבילה.
בהפעלת האפליקצייה בטלוויזיה תועברו אל ממשק המשתמש הראשי, הכולל תצוגה ויזואלית של מה שמשודר כעת, לצד חלוקה לקטגוריות לפי תחומי עניין, הקלטות ועוד, כאשר ברקע עולה ערוץ 13 ולא הערוץ האחרון שצפיתם (גם בכניסה מחדש).
באפליקציה למכשירים ניידים לעומת זאת תתקלו רק במסך הראשי עם שלל התכנים בתצוגה ראשונית, ללא תכנים חיים המשודרים אוטומטית ברקע.
המסך הראשי בממשק הטלוויזיה עמוס מדי לטעמי בהמלצות מערוצים ולוקח כמה שניות להבין איך מתמודדים עם כל זה בהפעלה הראשונית, אך מיד לאחר בחירת הערוץ הרלוונטי תוכלו להתחיל בחוויית הדפדוף/זפזופ המוכרת.
באופן כללי הממשק אינטואיטיבי, נוח לתפעול ואף נעים לעין ברגע שעוברים את השלב הראשוני. מבחינת הפיצ'רים בשירות, אחרי לא מעט חבלי לידה ראשוניים ותחנונים מהמשתמשים, הביא השירות את מרבית הפיצ'רים הקיימים אצל המתחרים, ביניהם: התחלת התוכנית הנוכחית מחדש, צפייה בתוכניות עבר מכל הערוצים עד שבוע אחורה ואף שופר הפיצ'ר התקול שלא היה מאפשר להקליט עונה בערוצים השידורים החיים. יחד עם זאת העבודה עוד מרובה ולמי שזה חשוב, כדאי לדעת שעדיין חסרה האפשרות של עצירת התוכנית בזמן אמת.
חוויית הדפדוף הייתה מעט איטית לעיתים, כאשר לחלק מהערוצים לקח קצת יותר זמן להטען לעומת אחרים. כמו כן, קרו מספר פעמים בהם השירות "נתקע" והייתי צריך להפעיל את האפליקציה מחדש, מה שהציק לא מעט. מבחינת איכות השידור, אף על פי שכל התכנים אמורים להיות משודרים באיכות HD, במידה וחיבור האינטרנט בעייתי או במהירות לא מספיקה, כך גם איכות השידור תרד. שימו לב שאם אתם חווים בעיות והגדרות המהירות שלכם תקינות, נסו להחליף את ציוד האינטרנט שלכם (הראוטר למשל) במכשיר מתקדם יותר.
התכנים
למרות שהמותג החדש נמצא בבעלות yes, את מרבית התכנים של חברת הלוויין לא תוכלו למצוא בספריית ה-VOD של המותג הרענן, כמו למשל ה'מפץ הגדול' שמשודר בערוץ הסדרות yes Comedy, אך לא תוכלו למצוא את כל העונות ב-VOD אם כי כמה פרקים בודדים. באותה תצורה תוכלו למצוא את 'החץ' או 'איש משפחה'. כפיתרון זמני, ניתן להקליט את כל העונה של הסדרות הללו אך למען האמת, זה קצת מעצבן.
מעבר לזה, תוכלו למצוא שלל סדרות ותכנים מובילים הכוללים ביניהם את התכנים של HBO (כמו משחקי הכס), 'שלדון הצעיר' (סדרת טייק אוף על שלדון מהמפץ הגדול), הומלנד, פאודה, הרשימה השחורה, המתים המהלכים ועוד. בקטגוריית הסרטים תוכלו למצוא לא מעט סרטים חדשים כמו רובוטריקים 4, וונדר וומן, ועוד כותרים חדשים יותר לצד כותרים נוסטלגיים, כמו ספיישל סרטי ג'יימס בונד מכל הזמנים.
אף על פי שהחברה מבטיחה שסרטי השבוע יתעדכנו בכל שבוע (כמו שמצופה מהשם), בפועל התכנים מתעדכנים בפרקי זמן ארוכים יותר בתחום הסרטים, שזה מאכזב. יחד עם זאת, בתחום הסדרות השירות נמצא עם היד על הדופק וכך למשל תוכלו לצפות בעונה החדשה של "עמק הסיליקון" בצמוד לשידורה בארה"ב, שתחל ב-25 למרץ 2018.
השירות העצמי
המותג של סטינג TV בולט בעיקר ביכולת של המשתמש לבצע שינויים בחשבון הצפייה שלו בכל זמן נתון. כך למשל, את החיבור לשירות תוכלו לעשות באופן עצמאי יחד עם הזמנת סטרימר מהחברה שיגיע באמצעות שליח עד אליכם תוך 48 שעות. ההתקנה בכל המצבים היא ללא עלות כי היא נעשית בקלות ובזריזות על ידכם, באמצעות הוראות שכל אדם בעל הגיון בריא יכול לבצע. מעוניינים להוזיל את החבילה החודשית? לשנות את התכנים בהם אתם צופים, אפילו לזמן מוגבל? כמה קליקים באתר והתכנים באפליקציה מתעדכנים ברגע שאישרתם את הפעולה.
אתם לא מרוצים מהשירות? כל מה שתצטרכו לעשות הוא להכנס לאתר ולבטל את המנוי, בלי לעבור שירות לקוחות, המתנה ממושכת או מחלקת שימור שתתיש אתכם עד שתבחרו להשאר מנויים.
ממשק החיבור (וגם הניתוק) הוא פשוט, אינטואיבי וקליל לביצוע, כזה שמשאיר אתכם עם חוויית שירות יוצאת דופן הכוללת פה פעור והמון זמן פנוי – כל הכבוד סטינג!
כמה זה עולה?
על חבילת הסדרות (שכוללת גם את ערוצי ויוה), הסרטים והילדים תשלמו 39 שקלים לכל אחת. על חבילת הטבע והמדע, שכוללת את ערוץ דיסקברי, נשיונאל ג'יאוגרפיק, אנימל פלאנט ועוד, תשלמו רק 29 שקלים. כדי לחסוך בכמה שקלים ולמקסם את כמות הערוצים, תוכלו לבחור את חבילת משפחה הכוללת את ארבעת החבילות הנ"ל ולשלם עליה רק 99 שקלים. בתחום הספורט, סטינג מוכרת את חבילת הערוצים של צ'ארלטון תמורת 67 שקלים, וחבילת ספורט נפרדת הכוללת 3 ערוצי ספורט ONE בעלות של 9 שקלים בלבד.
לצד כל חבילה שתבחרו תקבלו גם את הערוצים הליניארים באיכות HD כמו ערוץ 12, ערוץ 13, ערוץ עשר (14), כאן, 24, חינוכנית 23, 20 והערוץ הערוסי – ישראל פלוס.
אם תרצו לקנות ממיר נפרד של שיאומי, תוכלו לעשות זאת בזול יותר דרך הצעות אטרקטיביות כמו זו: לחצו כאן
האם זה כדאי?
התשובה לשאלה הנצחית הזו היא "תלוי". היום אין תשובות חד משמעיות מאחר וטעמי המשתמשים השתנו בשנים האחרונות בכל מה שקשור להרגלי הצפייה. ישנם משתמשים שעדיין רגילים לראות את הערוצים שהם מכירים מהחברות הגדולות שאינם נמצאים בשירות של סטינג, ולעומתם גם כאלה שהתקדמו לשירותים של המתחרות מטעמי נוחות של איחוד חבילות התקשורת (טריפל וכו').
מבחינה אישית, אני מוצא את השירות אינטואיטיבי ומספק. הוא לא כרוך ברכישת ציוד יקר אם כבר יש בידכם ציוד תומך, הדינמיות בבחירת החבילות מאפשרת לבחור את הדברים שאתם באמת צופים בהם ולא בגלל שהם באים עם חבילה אחרת, ויותר מהכל – השירות העצמי שמאפשר לכם לנהל את החשבון, להתחבר ולהתנתק בזמנים הנוחים לכם, להחליף את החבילות בכל זמן נתון וגם לנהל את התקלות בעמוד התמיכה. בנוסף, ניתן להתחבר לחבילות שונות גם למספר ימים ולהתנתק מהן תמורת תשלום יחסי בגין ימי השימוש.
חיסרון? כן, בניגוד לחברות המתחרות, העלות של השירות אמנם זולה יחסית אך היא אינה כוללת חיבור לאינטרנט שבלעדיו לא תוכלו לצפות בטלוויזיה, וניחשתם נכון – סטינג לא מספקת שירותי אינטרנט ופיתרונות תקשורת נוספים. כלומר, בנוסף לעלות המנוי בטלוויזיה תצטרכו להתחבר בנפרד גם לשירות האינטרנט (תשתית + ספק), דבר שעלול להעלות את המחיר ולשקול את כדאיות צריכת השירות.
חובבי ערוצי ספורט 5 ככל הנראה לא יהיו קהל היעד בשלב הזה ואלה שיבחרו לרכוש את הסטרימר מהחברה יצטרכו לוותר גם על הוספת נטפליקס אבל לזה יש פיתרון אלטרנטיבי.
התנסיתם בשירות בעצמכם? שתפו אותנו בתגובות