בחודש אוקטובר, אי שם בשנת 2018, חשפה שיאומי (Xiaomi) את הדור השלישי בסדרת מכשירי ה-Mi Mix שלה, אך הפעם היא הוסיפה לו טוויסט נוסטלגי. סדרת המכשירים, המתאפיינת בעיקר בהשתלטות מלאה של המסך על קדמת המכשיר, אינה שונה גם במקרה הזה, אך החידוש אותו הוסיפה שיאומי הוא שילוב המצלמה במבנה הסליידר הנוסטלגי שכבר נראה לנו רחוק אלפי שנות אור מאיתנו.
במבט ראשון מדובר במחזה מרהיב של מבנה מתכתי מלוטש ומבריק, הנותן לו את תחושת הפרימיום שכולם מנסים להשיג. בפועל, מדובר במתכת כבדה ומורגשת כשמרימים את המכשיר, המבטלת במהירות את ההתרגשות הראשונית. המבנה הכבד הוא הודות לרצון החברה לשלב את המצלמה הקדמית במנגנון החלקה כדי לתת שטח מסך גדול יותר מבלי להתפשר על מיקום המצלמה.
מסתבר שהפשרה קצת מכאיבה, באופן מילולי. למרות מאמצי החברה, משקלו הוא 218 גרם ויחס הגוף-מסך עומד על 85 אחוזים בלבד, לעומת מכשירים מתקדמים וקלים יותר כמו מכשיר הגלקסי S10 פלוס ששוקל 178 גרם ויחס הגוף-מסך מגיע עד ל-88 אחוזים. אך אם נתעלם ממשקלו, מדובר באחד המכשירים היפים של שיאומי והוא גם מגיע במארז מהודר ומוקפד הכולל גם את המטען הלבן האלחוטי הגדול.
המסך המשולב במכשיר הוא מסוג SuperAMOLED של סמסונג הנישא לגודל של 6.39 אינץ’ ברזולוציית FullHD+, שלמרות הרצון לשלב מסך שישתלט על כל המכשיר, החברה כאן ויתרה והשאירה שוליים עדינים בכל הקצוות (ובעיקר בחלק התחתון). הרזולוצייה החדה מציגה פרטים מדוייקים ונוחים לצפייה, לצד עומק וצבעים יפים (לעיתים מוגזמים), לצד יכולת בהירות גבוהה שמנצחת את השמש באור ישיר.
חומרה וביצועים
את המכשיר היפה (אך כבד) הזה מפעילה ערכת השבבים של קוואלקום Snapdragon 845 המצויה בכל מכשירי הדגל המובילים של שנת 2018, כך שעדיין מדובר במכשיר מתקדם עם מעבד שלא חוסך בביצועים ומאפשר עבודה חלקה עם המכשיר. לצד המעבד הציבה החברה זיכרון עבודה מכובד של 6 ג”ב ונפח איחסון של 128 ג”ב (ללא אפשרות הרחבה) שמשאיר לכם מספיק מקום למה שאתם צריכים ביום יום. סוללת המכשיר עומדת על נפח של 3,200 מיליאמפר/שעה ומספקת כמעט יום עבודה שגרתי.
למרות זאת, המכשיר מצוייד ביכולת הטעינה המהירה של קוואלקום QuickCharge 4 כך שבמידה ותצטרכו עוד קצת מיץ, תוכלו להטעין כמות מספקת תוך זמן קצר. בגב הקרמי של המכשיר תמצאו את קורא טביעות האצבע הפיזי של המכשיר, שמספקת מהירות תגובה טובה ומדויקת. באופן אישי, אני מעדיף שימוש בסורק פיזי במכשיר מאחר והוא לרוב הרבה יותר יעיל ומהיר מהסורקים הנמצאים מתחת למסך, יחד עם זאת כשמדברים על אסתטיות, השימוש השני מנצח.
צילום בסליידר
בגב המכשיר תמצאו מערך צילום כפול הכולל חיישני 12 מ”פ המאפשרים צילום בעדשה רחבה וזום מוגבר עם עדשת הטלפוטו. איכות התמונות היא מעל המצופה ממכשיר המגיע מבית שיאומי אך לצערי לא מגיע עד לרמת המתחרות המובילות בשוק. בתנאי תאורה אופטימליים המצלמה מפיקה תמונות חדות עם צבעים קרובים למציאות, זאת לעומת המצלמה הקדמית, שהפיקה תמונות מרוחות וחסרות פרטים.
מערך הצילום הקדמי כולל חיישן של 24 מ”פ לצד 2 מ”פ נוספים למצלמה המסייעת בתמונות העומק. כאמור, למרות כמות המגה-פיקסל במצלמה עיבוד התמונה לא עושה חסד עם התוצאה הסופית ופחות מזה, כשמדובר במצבי תאורה נמוכים.
צפו בכמה דוגמאות צילום מהמכשיר
וגם בתנאי תאורה קשים יותר
בדירוג המצלמות של אתר DxoMark, המתיימר לחרוץ את גורלות מצלמות הסמארטפונים בשנים האחרונות, מכשיר ה-Mi Mix 3 קיבלו ציון של 103 נקודות עבור המצלמה הראשית והתמקם בזמן סקירתו במקום השמיני של העשירייה הפותחת, כיום הוא ממוקם במקום ה12. מדובר עדיין במיקום טוב שכן ההבדלים בתוצאות הניקוד הם מזעריים. באופן מפתיע, מצלמת הסלפי של המכשיר קיבלה את הציון 84 שהוא גבוה יותר מהציון שקיבלה מצלמת הסלפי של מכשיר ה-iPhone XS Max של אפל. הערה צדדית: יש לקחת את מבחני הצילום האלה בערבון מוגבל ולא לתת לה להשפיע יותר מדי על ההחלטה לרכישת מכשיר.