מחקר חדש שערכה חברה Statista באמצעות מידע מהמחלקה הפדרלית הגרמנית לבטיחות מפני קרינה, חושף רשימה מפתיעה המדרגת את המכשירים בעלי הקרינה הגבוהה ביותר, לצד המכשירים בעלי הקרינה הנמוכה ביותר. האם גם שלכם ברשימה?
בעוד שבStatista מבהירים שאין תקינה אוניברסלית לגבי רמת הקרינה המותרת, חשוב לציין שהתקינה בגרמניה (ששם גם נעשה המחקר) קובעת כי מכשירים המקבלים את אישור הרשויות הרלוונטיות הם אלה שלא עוברים את מדד ה-0.60 וואט לקילוגרם. אותו מחקר שנערך על ידי החברה המספקת סטטיסטיקות, מציב בראש הרשימה מותגי סלולר גדולים כמו שיאומי (Xiaomi) ו-OnePlus. מדד הקרינה כאמור נקבע על פי יחידת וואט לקילוגרם.
את ראש הרשימה כובש מכשיר ה-Mi A1 של שיאומי עם 1.75 כאשר מתחתיו נמצא דגם ה-5t של OnePlus עם 1.68. במקום השלישי והרביעי נמצאים ה-Mi Max 3 של שיאומי ודגם ה-6t של OnePlus, בהתאמה. מכשיר ה-Pixel 3 XL של גוגל תופס את המקום השביעי והאייפון 7 מגיע היישר למקום התשיעי.
מדובר במכשירים המובילים בתחום המכירות שלהם ולכן זה מפתיע שדווקא הם מובילים את הרשימה הפחות מכובדת הזו. סמסונג, אגב, לא נכנסת כלל לרשימה.
מי נמצא ברשימה ה"טובה"?
לצד הרשימה של המכשירים בעלי הקרינה הגבוהה ביותר, פורסמה רשימה מקבילה הכוללת מכשירים בעלי הקרינה הנמוכה ביותר, מתוך אלה שנבדקו.
בלי הקדמות מיותרות נאמר כי סמסונג (Samsung) כובשת את מרבית הרשימה, ובעיקר את ראשה, כאשר דגם ה-Note 8 מתנוסס בגאווה עם דירוג של 0.17 ואת המקום הרביעי עד השישי ברשימה תופסים מכשירים נוספים של החברה והם ה-A8 2018, דגם ה-S8+ וה-S7 Edge, עם דירוג של 0.24 לראשון ו-0.26 לשני הדגמים האחרים.
את המקום השני תופסת ZTE עם מכשיר הAxon Elite ואת המקום השלישי והמכובד תופס מכשיר הG7 של LG. עוד ברשימה תמצאו את HTC עם הU11 life ועוד מכשירים מבית מוטורולה.
איפה מדורג המכשיר שלכם ברשימה? שתפו אותנו בתגובות