fbpx

מדריך: כך תהיו מוכנים לכל אירועי הקניות ברשת

הקניות ברשת הן כבר כמעט דבר שבשגרה. היום כל אחד יודע לבדוק ולהשוות מחירים באינטרנט, ולמצוא את מה שהכי מתאים וזול לאותו רגע. בנוסף, תמיד מגיעים גם מבצעי הרשת הידועים שמביאים איתם לעיתים הנחות גדולות משמעותית, וביניהם יום הרווקים הסיני, חגיגות יום שישי השחור (הלוא הוא בלאק פריידי), סייבר מאנדיי והרשימה נמשכת ומתארכת. יחד עם זאת, גם באירועי הקניות הגדולים חשוב לדעת מה לעשות כדי למצוא את המחיר הטוב ביותר, ולעיתים מומלץ גם להתכונן קצת מראש.

אספנו לכם את מיטב הטיפים שיעזרו לכם להגיע כמעט שלמים לרכישת המוצרים הטכנולוגיים שלכם השנה, אז כדאי שתוסיפו את הפוסט למועדפים:

היו ממוקדים

  1. כדי להמנע מרכישות אימפולסיביות ובזבוז כסף על מוצרים שלא תצטרכו, ערכו רשימה של הדברים שאתם צריכים או שתכננתם לקנות במתנה ליקיריכם. עשו מחקר קצר של השוואת מחירים לפני תחילת עונת המבצעים כדי להבין מה הוא מחיר השוק, כך גם תוכלו לדעת מה הוא גובה ההנחה האמיתי כשיחלו המבצעים.
  2. מרבית האתרים מאפשרים לשמור את המוצרים ברשימה שאהבתם, כך תוכלו גם לבצע מעקב על שינוי במחירים וגם להיזכר במה אתם באמת צריכים או מה היה מאוד רגעי עבורכם.

תתכוננו מראש

מעבר להמלצה להכנה ולמידת מחירי המוצרים מראש, חשוב לבצע עוד מספר צעדים שיקלו עליכם בבוא עונת הרכישות:

Ad image
  1. זהו את האתרים המוכרים – לפעמים כשרואים מוצר במחיר מנצח, שוכחים לבדוק אם האתר בו אתם גולשים אמין ובטוח לשימוש האשראי שלכם. במיוחד בתקופת החגים, קמים לעיתים אתרים חדשים שמנצלים את רוח החג ומציעים מוצרים במחירי רצפה. האתרים הללו עלולים להונות אתכם ולא לספק את הסחורה, או לחילופין לספק אותה לא לפי התיאור שצויין, לכן חשוב לבצע בדיקה מקיפה. בנוסף, קיימים אתרים רבים שינסו לרמות אתכם רק כדי לקבל את הפרטים האישיים שלכם. לשם כך פרסמנו מדריך שמסייע לדעת איך לזהות אתרים שכאלה ולהתרחק מהם מהר ככל האפשר.
    אם אתם לא מעוניינים להתעסק עם אתרים חדשים, תמיד תוכלו למצוא נחמה באתרים המוכרים וביניהם, אתרי הקניות אמזון, איביי, אליאקספרס, גירבסט ועוד.
  2. הרשמו לאתרים מראש – זה דורש קצת עבודה אך לעיתים זה משתלם. מגוון אתרים מקיימים 'מבצעי בזק' ורק מי שממהר יכול לרכוש אותם בזמן. רבים מהאתרים עורכים מבצע המוגבל בזמן או ביחידות שונות, וכשטירוף הקניות מתחיל אין זמן מיותר לבזבז.
    א. הירשמו למנוי הפריים של אמזון – לאמזון יש מועדון חברים פופולרי בשם פריים שמקנה מספר הטבות. בין אותן הטבות תמצאו משלוח חינם, משלוח מהיר במיוחד (או שילוב של שניהם) ומגוון מבצעים והטבות ייחודים רק לחברים. הרשמה מראש תחסוך לכם בזמן הקנייה. העלות? חינם בחודש הראשון! אמזון מציעה חודש התנסות בחינם כאשר לאחריו תוכלו לבחור אם להמשיך או להפסיק אותו. במידה ותבחרו להמשיך, תדרשו לשלם על מנוי חודשי כ-13 דולרים או מנוי שנתי ב-120 דולרים.
  3. וודאו שהמוצר נשלח לישראל או לחילופין צרו כתובת אמריקאית/אירופאית לשילוח – בתקופת המכירות העמוסה, יש מבצעים רבים דווקא באתרים שאינם שולחים לישראל, ביניהם הרשתות האמריקאיות וולמארט, Best Buy וחנות האונליין של גוגל – Google Store. במקרים כאלה יש להצטייד בכתובת אמריקאית לשילוח שתנווט את החבילה שלכם היישר לישראל. בין החברות שמציעות שילוח תמצאו את USHOPS וגם Shipito אשר עבורה הכנו מדריך ליצירת חשבון ושילוח.  יצירת כתובת אמריקאית מראש חוסכת זמן ומסייעת גם לסעיף 2.
  4. תעשו קניות כשנוח לכם – רכישות באתרים נוחות יותר כשעושים אותם מול מחשב וניתן לפתוח כמה חלונות בו זמנית ובצורה נוחה. במידה ואתם מעוניינים לבצע סקרי שוק בו זמנית, המחשב הוא הכלי הנוח ביותר, אך אם אתם כבר יודעים מה אתם רוצים השתמשו בטלפון.
  5. פרגנו לישראלים, כשמשתלם – נכון, אתרים וחנויות בישראל לא תמיד מספקים את המחיר הזול ביותר, אך רבים מהם מציעים לעיתים עסקאות ודילים משתלמים, שבחישוב המשלוח מחו"ל והמיסים, עדיף כבר לרכוש כאן בארץ.

עשו קנייה נכונה

קנייה נכונה עבורכם היא לא בהכרח קנייה נכונה עבור אחרים ולכן חשוב לא להלקות את עצמכם על כך. אם עקבתם אחרי השלבים המקדימים, אין סיבה שלא תמצאו את ההנחה המתאימה לכם ולכן חשוב גם לעשות אותה ברוגע ובלב שלם. בנוסף חשוב לדעת את הדברים הבאים:

  1. וודאו שמחיר המשלוח לא מייקר את עלות המוצר – הרבה חנויות ברשת יציעו לכם מחיר אטרקטיבי, אך בצירוף עלות המשלוח תתאכזבו לגלות שהעסקה לא משתלמת כל כך. לפני הרכישה בדקו את נושא עלויות המשלוח. לעומת האתרים שמציעים משלוח בעלות כזו או אחרת, ישנם אתרים רבים שמציעים משלוח בחינם על כל מוצר או ברכישה מעל סכום מסויים. חשוב להוסיף את הערכת המשלוח במידה ואתם משתמשים בכתובת אמריקאית.
    טיפ: אם מתוכננות לכם הרבה קניות מהאתרים האמריקאים שאינם שולחים לישראל, תמורת 50 דולר בשנה, Shipito מציעה כתובת אמריקאית באורוגון שמספקת לכם פטור ממס מקומי על כל רכישה. ברכישות גדולות החיסכון יכול להגיע גם למאות דולרים.
  2. אבטחו את הרכישה שלכם – אם ישנם אתרים שמאפשרים לכם להשתמש בשירותים כמו Paypal שאינם דורשים את הכנסת מספר האשראי ישירות – העדיפו להשתמש בשיטה זו, כדי לשמור על בטחונכם ובטחון חשבון הבנק שלכם.
    במידה והאתרים אינם מאפשרים שיטת תשלום זו, וודאו שהאתר בטוח ומוכר ובצעו מעקב על החיובים העתידיים שלכם מפעם לפעם. לחברות האשראי אמנם יש מנגנון שמסייע באיתור הונאה בכרטיסי אשראי, אך חשוב שגם אתם תהיו עם היד על הדופק.
  3. שימו לב למיסים – באתרים הסיניים לא תמצאו תוספת של מס מקומי אך באתרים האמריקאים, במיוחד אלה שלא שולחים לישראל, תמצאו תוספת מעיקה של 9% בממוצע לעסקה. חשבו את כל הדברים הללו במחיר אותו תכננתם להוציא וחישבו אם זה משתלם לכם.
    בנוסף, נזכיר את המיסים בישראל:
    – מלבד מוצרי טבק ואלכוהול, כל הרכישות עד 75 דולרים פטורות ממס.
    – בין 75-500 דולרים תדרשו להוסיף גם מע"מ ומס קנייה על מוצרים שחייבים בכך.
    – מעל 500 דולרים תצטרכו להוסיף מע"מ ומכס, בנוסף למס קנייה על המוצרים שחייבים בכך.

הכי חשוב – תהנו!

אין כמו להתחדש במוצרים טכנולוגים חדשים, הגאדג'טים שמסייעים לנו בחיי היום יום, מוצרי הבית החכם שיורדים למחירי רצפה באירועי הקניות, והסמארטפונים בעלויות המוגזמות שמקבלים חיתוך רוחבי במחיר. הכי חשוב שתהיו מרוצים מהקנייה שלכם ותעשו אותה בביטחון ובחכמה. אנחנו נהיה פה כדי להביא לכם מדי פעם גם מוצרים במחירים מוזלים שלא באירועי המכירות.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.