ורנר וסוני תובעות את Anthropic: אימנה את Claude על עשרות אלפי שירים

ענקיות המוזיקה דורשות פיצוי של עד 150 אלף דולר על כל יצירה שהופרה.

אבי דוד
מאת אבי דוד
2 דקות קריאה
אמ;לק
  • ענקיות המוזיקה סוני וורנר תובעות את Anthropic על אימון המודל Claude באמצעות מילות שירים גנובות
  • התביעה דורשת פיצוי של עד 150 אלף דולר על כל שיר שהזכויות עליו הופרו
  • ב-Anthropic טוענים כי אימון מודלי AI הוא שימוש הוגן וטרנספורמטיבי המותר על פי חוק

חברות המוזיקה הענקיות Sony Music Publishing ו-Warner Chappell הגישו תביעה פדרלית נגד חברת הבינה המלאכותית Anthropic, המנכ"ל דריו אמודיי והמייסד השותף בנג'מין מאן. לפי כתב התביעה, החברה קצרה והורידה באופן בלתי חוקי עשרות אלפי שירים המוגנים בזכויות יוצרים כדי לאמן את דגמי ה-AI שלה, Claude.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף
anthropic אנתרופיק
תמונה: בינה מלאכותית

המסמך, המחזיק 48 עמודים, הוגש בסוף השבוע לבית המשפט המחוזי בארה"ב עבור המחוז הצפוני של קליפורניה, והמוציאים לאור דורשים בו משפט עם חבר מושבעים. בין השירים המוזכרים בתביעה יצירות של מריה קארי, להקת Survivor, מרבין גיי, טיילור סוויפט, הביטלס ובון ג'ובי.

מחברים אתכם לטכנולוגיה. עכשיו יותר מתמיד.

האפליקציה הרשמית של The Verifier

Download on App Store Download on App Store

פיצוי של עד 150 אלף דולר לכל יצירה

חברות המוזיקה טוענות כי Anthropic השיגה את מילות השירים ומאגרי המידע באמצעות טורנטים, מאגר Common Crawl והספרייה הפיראטית Library Genesis. מעבר לכך, התביעה מציינת כי המודלים של Claude מפיקים מילות שירים מילה במילה, תוך הסרת מידע מזהה (Metadata) שנועדה למנוע מתן קרדיט לכותבי השירים.

על פי טענות המוציאים לאור, החברה מתייחסת להסדרי פשרה בתביעות זכויות יוצרים כחלק מהוצאות התפעול השוטפות שלה, זאת על רקע השערות בדבר שווי השוק הגבוה שלה. בהתאם לכך, התביעה דורשת פיצויים של עד 150,000 דולר עבור כל יצירה שהופרה, לצד פיצוי של 25,000 דולר על כל מקרה של שינוי או הסרת מידע מזהה.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף
כתב התביעה | תמונה: צילום מסך

הטענות הללו מצטרפות לסיבוכים המשפטיים הקודמים של החברה. בעבר הסכימה Anthropic לשלם סכום של 1.5 מיליארד דולר במסגרת הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהגישו נגדה סופרים, לאחר שאימנה מודלים על ספרים פיראטיים.

טענת הגנה: שימוש הוגן וטרנספורמטיבי

מנגד, ב-Anthropic דוחים את ההאשמות. דובר מטעם החברה מסר כי התביעה אינה אלא מחזור של טענות משפטיות קיימות. בחברה טוענים כי אימון מודלים של בינה מלאכותית יוצרת נחשב לשימוש הוגן וטרנספורמטיבי תחת חוקי זכויות היוצרים, והבהירו כי בכוונתם להגן על עצמם בבית המשפט בנחישות.

שתפו כתבה
עורך משנה
מעקב
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Air 13 M4" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra
אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *