סמסונג (Samsung) מצאה הזדמנות להקניט את אפל ותפסה אותה במהירות. החברה הוציאה פרסומת חדשה בשם "Uncrush" (שחרור מהמחץ) בה מככבת סדרת ה-Galaxy Tab S9 שלה, בה היא אומרת "יצירתיות לא ניתנת לרמיסה".
We would never crush creativity. #UnCrush pic.twitter.com/qvlUqbRlnE
— Samsung Mobile US (@SamsungMobileUS) May 15, 2024
אפל ספגה אש בשבוע שעבר לאחר ששחררה את הפרסומת "Crush" (מחץ) כדי להשוויץ באייפד פרו החדש שלה עם שבב ה-M4. ענקית הטכנולוגיה מקופרטינו השתמשה במכבש הידראולי תעשייתי כדי להשמיד פיזית כלים יצירתיים רבים ושונים כמו צבעים, גיטרות, פסנתרים, תופים, מצלמות ועוד.
Meet the new iPad Pro: the thinnest product we’ve ever created, the most advanced display we’ve ever produced, with the incredible power of the M4 chip. Just imagine all the things it’ll be used to create. pic.twitter.com/6PeGXNoKgG
— Tim Cook (@tim_cook) May 7, 2024
שחקן הקולנוע האנגלי יו גרנט כינה זאת "הרס של החוויה האנושית" בין תגובות שונות שמשך הפרסום ברשתות החברתיות. לבסוף, אפל התנצלה בפומבי ואמרה שהיא "החמיצה את המטרה" בהצהרה שפרסם סגן נשיא אפל לתקשורת שיווקית, טור מיהרן.
אפל ביטלה את התוכניות להציג את הפרסומת בטלוויזיה, בעוד שהיא עדיין זמינה ב-YouTube. אבל סמסונג כאן עם פרסומת שתעקוץ את החברה על הטעויות שעשתה בעבר. כי מה שעולה לאינטרנט, נשאר באינטרנט.

הגרסה של סמסונג היא מעקב אחר מה שקרה אחרי שהמכבש ההידראולי של אפל ריסק את הכלים היצירתיים. מוזיקאי ניגש לגיטרה פגומה חלקית ומתחיל לנגן עליה בעודו מזמזם שיר וקורא תווים מטאבלט ה-Galaxy Tab S9 Ultra.

בפוסט של סמסונג ב-X (לשעבר טוויטר), מבטיחה ש"לעולם לא תרמוס את היצירתיות". סמסונג הצליחה לתזמן את הפרסומת עם ההכרזה של אפל על כך שדגמי האייפד אייר והאייפד החדשים זמינים כעת למכירה.