סמסונג (Samsung) השיקה השנה את סדרת מכשירי ה-Galaxy S22 החדשה שלה עם שחקן חיזוק מוכר – ה-Galaxy Note. אז נכון, הוא קיבל שם חדש, ובמקום ה׳נוט׳ הוא הפך להיות ה׳אולטרה׳, אך מה שחשוב הוא שמעריצי סדרת המכשירים הכוללים את העט החכם של סמסונג, יכולים לחזור ולנשום לרווחה, כי הוא כאן כדי להשאר.
את ה״אייקוניות״ של המכשיר אפשר לראות כבר בשלב העיצוב, שכן הוא שונה לגמרי משני המכשירים בסדרת ה-S22 החדשה. העיצוב המלבני עם מבנה המצלמה השקוע, לעומת עיצוב יותר עגול ו״עבה״, לצד מערך צילום הבולט מגוף המכשיר של ה-S22 הרגיל ודגם הפלוס, מבדילים אותו באופן ניכר עוד לפני שדיברנו על העט החכם.
גוף המכשיר עשוי אלומיניום מחוזק בעל מרקם מט, מה שמקנה לו נראות פרימיום לצד הגנה מפני נפילות טביעות אצבע ושריטות. בתחום השריטות נראה שאין מניעה מוחלטת אך בכל מה שקשור לטביעות האצבע יש פה עבודה מצויינת והמכשיר נשאר נקי ואסתטי לאורך זמן. את הצד של הנפילות התאפקתי הפעם ולא בדקתי, אז אצטרך להאמין לסמסונג בחלק הזה. עוד אפשר למצוא במכשיר הגנה מפני מים בתקן IP68 (אך לא הייתי ממליץ להכנס עם כל מכשיר לבריכה/לים בצורה יזומה) וחיזוק מיגוני למסך באמצעות הזכוכית Gorilla Glass Victus Plus. המכשיר נוח ונעים לאחיזה ביד אחת למי שיש יד יחסית בינונית-גדולה כמו שלי, ולמרות משקלו (228 גרם) הוא מרגיש די מאוזן ולא כבד במיוחד.
המסך של ה-Galaxy S22 Ultra
סמסונג היא אחת היצרניות המובילות במסכים וגם כאן תמצאו מסך חד מסוג Dynamic AMOLED 2X בגודל של 6.8 אינץ׳ ורזולוצייה מקסימלית של 1440×3088. המסך מפיק צבעים עשירים לצד שחור עמוק וכולל תמיכה בקצב ריענון משתנה של עד 120 הרץ. רמת הבהירות הגבוהה שמגיעה עד 1750 nits מאפשרת להנות מהמכשיר באור שמש ישיר, וזאת בנוסף למצב Outdoor ייעודי ששומר על איכות הצפייה במצב כזה.
המסך הגדול והכמעט מלא (למעט החור הקדמי עבור המצלמה) מספק שטח נוח ומרווח לעבודה עם המכשיר, והשוליים הקמורים נותנים גם חוויית צפייה מלאה. יחד עם זאת, לא כולם חובבים את המסך הקמור במכשירי סלולר, וגם כאן ניתן לצפות שבהיעדר כיסוי מתאים (כזה שבולט יותר בקצוות העליונים והתחתונים של המכשיר) חוויית השימוש במסך יורדת כשמלבישים אותו.
המעבד של קוואלקום ב-Galaxy S22 Ultra – גם בישראל
מתחת למכסה המנוע תמצאו בישראל את אחת הפעמים היחידות שמכשירי החברה מגיעים עם מעבד סנאפדרגון מבית קוואלקום. בדרך כלל, כל מכשיר סמסונג המשווק מחוץ לארה״ב ושווקים נבחרים, משווק עם מעבד ה-Exynos הביתי של החברה. הקהילה הישראלית מחתה על כך מספר פעמים שלמרות שמעבד ה-Exynos עושה עבודה לא רעה רוב הזמן, המעבדים של קוואלקום מובילים עליהם בביצועים ובחיסכון בחשמל והם היו רוצים לראות את גרסת המכשירים הזו מגיעה יותר לישראל. אז הנה חברים, קיבלתם.
ה-Galaxy S22 Ultra מצוייד במעבד Snapdragon 8 דור 1 המתקדם ביותר של קוואלקום וצמוד אליו תמצאו כ-12 ג״ב של זיכרון עבודה (RAM) שמקנה עבודה חלקה עם המכשיר והתחממות מינימלית בפעולות ״קשות״ יותר כמו צילום וקצת גיימינג. עוד בתחום החומרה תמצאו מודם סלולרי עם תמיכה בדור החמישי ותמיכה בתקן WiFi 6E המתקדם.
בקדמת המכשיר ישנו חיישן טביעת אצבע המוטמע מתחת למסך ופועל באמצעות גלי קול (Ultra Sonic). בניגוד למכשירים אחרים, חיישן טביעת האצבע הוא בין המהירים שיצא לי לחוות וכמעט נדיר שהוא מפספס. בתחום המולטימדיה תמצאו רמקולים סטריאופוניים הכוללים תמיכה ב-Dolby Atmos לסאונד קולנועי ואיכותי.
ה-S-Pen חוזר עם ה-Galaxy S22 Ultra
כל מי שקנה את דגם האולטרה של השנה שעברה והתעקש על העט, ככל הנראה עכשיו אוכל את עצמו שלא חיכה שנה נוספת כדי להתעדכן במכשיר הנוט כפי שהוא אמור להיות. כזכור, בשנה שעברה סמסונג איפשרה לקנות את עט ה-S Pen בנפרד ו״להצמיד״ אותו למכשיר באמצעות כיסוי ייעודי – דבר שהפך את המכשיר למגושם והכריח את המשתמשים לקנות כיסוי ספציפי, אם הם רצו לשמור את העט קרוב. בדיעבד מסתבר שזה היה שלב ביניים של החברה כדי להרגיל את המשתמשים אל סדרת ה-S שתכלול גם עט בדורות הבאים, ולראייה אנחנו רואים את זה כעת בדגם האולטרה של השנה.
אחרי שהתרפקנו על העבר אפשר להתרכז בהווה. עט ה-S Pen החכם של סמסונג חוזר ובגדול. לאחר שליפה מתאו הייעודי במכשיר הוא מאפשר לכם לקשקש דברים ולהפוך אותם לטקסט, לגזור חלקים מתמונות, לסמן דברים חשובים ואפילו להשתמש בו כשלט רחוק לשימוש במצלמה. העט חוזר עם זמן תגובה משופר יותר של 2.8 מילי-שניות לעומת 9 מילי-שניות, נתון שמאפשר כתיבה ושימוש חלקים יותר במכשיר.
חומרת מצלמה מוכרת עם שיפור בצד התוכנה
ב-Galaxy S22 Ultra תמצאו מערך צילום ראשי הכולל 4 חיישנים: חיישן ראשי של 108 מ״פ, חיישן משני של 12 מ״פ, חיישן לזום אופטי ברזולוצייה של 10 מ״פ עם מייצב תמונה אופטי לזום פי 3, וחיישן זופ אופטי נוסף של 10 מ״פ עם מייצב תמונה אופטי לזום פי 10.
אין הרבה שינוי בדור הנוכחי אל מול הדור הקודם של ה-Galaxy S21 Ultra בכל מה שקשור בחומרה, אבל בהחלט ניתן לראות שיפור בכל מה שקשור לעיבוד התמונה. המכשיר החדש מפיק תמונות חדות יותר עם רמת פירוט גבוהה וצבעים עשירים, אם כי לעיתים עשירים מדי כמו שסמסונג אוהבת לעשות. השיפור בתוצאות בא לידי ביטוי בצילום באור יום וכן גם בצילומים בתנאי תאורה נמוכים יותר.
בכל הקשור לזום האימתני שהחברה ממשיכה להציג, גם כאן אין הפתעה וסמסונג מקיימת את ההבטחה ומציגה שיפור בכל מה שקשור לייצוב. למי שלא יודע או לא מצלם בזום מוגזם למדי, ככל שמתקרבים יותר עם הזום במצלמה, ככה רמת היציבות של היד והדיוק של המצלמה יורדים. סמסונג מאפשרת להתגבר על המכשול הזה ככל שניתן, כך שתמונות בזום היברידי שמגיע עד לפי 100, יוצאות ברורות בצורה שניתן לקרוא או לזהות את הפרטים המצולמים. עוד פרט מעניין למי שלא משתמש בזום הזה, הוא שככל שאתם עושים יותר זום, ככה איכות התמונה יורדת, כך שאל תצפו לתמונות חדות וברורות במיוחד בתנאים כאלה.
בתחום הסלפי תמצאו מצלמה קדמית עם חיישן של 40 מ״פ, מפתח צמצם של f/2.2, וזווית צילום של 80 מעלות. המצלמה הקדמית מספקת גם היא תמונות ברורות וצבעים יפים במגוון תנאי תאורה, טובים וטובים פחות.
מלבד החומרה כאמור יש פוקוס מאוד גדול גם בתחום התוכנה. אפליקציית המצלמה של סמסונג כוללת אפשרויות צילום מגוונות כמו מצב דיוקן משופר, מצב Single Take שמצלם בכל האפשרויות והגדלים בצילום אחד, ומגוון מצבי וידאו כמו הילוך איטי, מצב דיוקן חי בוידאו, ואפילו מצב ״במאי״ שמאפשר לכם לעבור בין עדשות המצלמה בזמן אמת, בו בזמן שאתם מצלמים את עצמכם. דבר שיכול להיות רלוונטי בעיקר ליוצרי תוכן ו-ולוגרים.
הסוללה של ה-Galaxy S22 Ultra מחזיקה יום שלם
סמסונג הראיתה מגמת שיפור בכל מה שקשור לניצול הסוללה במכשיריה, ואין ספק שהמגמה נמשכת גם בדגם האולטרה. עם סוללה של 5,000 מיליאמפר/שעה, ה-Galaxy S22 Ultra מחזיק יותר מ-14 שעות של עירנות, כאשר בסוף היום יש עוד 20 אחוזים שמאפשרים להגיע הביתה כדי להטעין אותו שוב. דגם האולטרה תומך בטעינה חוטית של עד 45 וואט וטעינה אלחוטית של 15 וואט, לצד האפשרות של טעינה הפוכה ב-4.5 וואט.
מטען שתומך ב-45 וואט לא מגיע בערכת המכשיר ולמעשה גם שום מטען אחר לא מגיע איתו. סמסונג ממשיכה עם הקו האקולוגי ונמנעת מלצרף את המטען במדינות שאינן מחייבות אותה לעשות זאת, כך שבשביל להנות מתנאי הטעינה הגבוהים תזדקקו לרכוש מטען תומך בנפרד.