מדי פעם ופעם נופלים לידינו מוצרי איחסון ניידים לסקירה, ובתור אחד שמאמין בפתרונות איחסון אוניברסליים ונגישים, אני משתדל לתת במה לאלה שמתיימרים להיות כאלה. My Passport SSD של WD הוא אחד מהם, וזה מה שחשבתי עליו.
המשקל הוא חשוב
כשחברות רבות מציעות שירותי איחסון וגיבוי בענן, קשה להתפתות ולעבור לאיחסון פיזי המציע משקל כבד יותר מאפשרות הענן (שזה למעשה כל מוצר בעל משקל כלשהו, קל ככל שיהיה). יחד עם זאת, My Passport SSD מציע משקל כמעט אפסי של 46 גרם שבקושי מורגש.
הכונן מגיע בדמות מלבן קטן במידות של 10 ס״מ אורך, 5.5 ס״מ רוחב, עם עובי של רק 0.9 ס״מ. גוף הכונן עשוי מסוג של תרכובת מתכתית קלה, אשר לדברי החברה עמידה בפני רעידות, טלטולים ונפילות מגובה של כמעט 2 מטר. יחד עם זאת, בשונה מכוננים אחרים, כמו הכונן של Sandisk שסקרנו כאן, ה-My Passport SSD אינו עומד בתקן IP68 ולכן החברה אינה מתחייבת להגנה מפני מים ואבק. העיצוב החלקלק עם גלי הברזל והליטוש הבוהק, מקנים לכונן אחיזה נוחה וניראות פרימיום, וכך גם בנוסף להיצע הצבעים בהם הוא זמין: כחול כהה, זהב, אפור, כסוף, אדום ושחור. כולם כמובן בעלי גימור בוהק מט.
חיבור כניסה אחד וללא נורת חיווי
לכונן הנייד של WD יש חיבור כניסה אחד מסוג USB C 3.2 והוא מגיע עם כבל תואם של USB C to USB C, עם מתאם ל-USB A. הכבל עצמו קצר במיוחד, מה שמצד אחד שומר על הכונן קרוב למחשב כשהוא מחובר, אך מצד שני מגביל אתכם למשל במקרים שאתם בדרכים ורוצים לחבר רק את הכבל ולהשאיר את הכונן בתיק.
עוד דבר שבולט בהיעדרו הוא נורית חיווי שתאפשר למשתמש לומר האם הכונן פועל או לא. מאחר ולא מדובר פה בכוננים ישנים, שבעבר היה ניתן ״לשמוע״ שהם עובדים, אחד היתרונות הבולטים בכונני SSD הוא שהם גם שקטים במיוחד.
מתאים לווינדוס, מק ואנדרואיד
הכונן מגיע מפורמט ל-exFAT מה שאומר שהוא זמין לגיבוי עבור מחשבים מבוססי ווינדוס, macOS וכן גם מכשירי אנדרואיד – הישר מהקופסה. עבור המחשבים, WD מציעה את WD Discovery – תוכנה מובנית להתקנה על מנת לאפשר לכם את ההעברה של המידע, וכן גם אפשרויות נוספות כמו הצפנה ונעילת הכונן בסיסמה, צפייה בתכנים שבכונן וכן גם אפשרות גיבוי לאיחסון ענן שברשותכם, רק כדי שיהיה לכם גיבוי לגיבוי.
למרות שאת העברת המידע אפשר לעשות גם על ידי פתיחת חלון Explorer/Finder וגרירת הפריטים, הוספת סיסמת ההגנה היא אלמנט חשוב להצפנת המידע שלכם ומניעה מגורמים אחרים להשתמש בכונן. WD מאפשרת לכם גם לקבוע באילו מחשבים תרצו לבטוח ולבטל את הצורה בלהכניס סיסמה, מה שמקל על חיבור הכונן למחשב העיקרי שלכם.
מהיר, אך יש לו מחיר
סדרת הכוננים הזו של WD מגיעה עם איחסון בסיסי של 500 ג״ב ומגיעה עד ל-4 טרה-בייט – באותן מידות פיזיות בדיוק. החברה שהכונן תומך במהירות כתיבה וקריאה של 1 ג״ב ואכן הצלחתי להעביר קבצים של מאות מגה-בייט בתוך כמה שניות, מהכונן ואליו, אך כל זה הגיע במחיר של התחממות הכונן, לעיתים עד למעלה מ-45 מעלות בהעברת קבצים גדולים – עובדה שבשילוב גופו המתכתי והמוליך לחום, הופכת את הנושא מעט לחיסרון.
מחיר וזמינות
בעוד שבאתר החברה הבינלאומי הכונן מוצע עד נפח איחסון של 4 טרה-בייט, בישראל הוא משווק בנפחים של עד 2 טרה בייט בלבד, בכפוף לזמינות מהיבואן. הצבעים הזמינים עבור הכונן הם הכחול, אפור, זהב או אדום, ומחירו המומלץ מתחיל ב-399 שקלים עבור 500 ג״ב (יש מקומות שמציעים גם בפחות), 699 שקלים עבור 1 טרה-בייט ו-1,279 שקלים עבור 2 טרה בייט – נפח שלא תמיד זמין במלאי.