fbpx
תמונה: Xiaomi

שיאומי הציגה מכשיר קונספט עם מסך העוטף אותו וללא חיבורים

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

הענקית הסינית שיאומי (Xiaomi) הציגה היום (יום ו') מכשיר קונספט חדש הכולל מסך הנשפך ועוטף את המכשיר ומסגרתו.  נוכחותו של המסך משאירה מאחור את כל החיבורים והכפתורים שאנחנו מכירים היום וביניהם, כפתורי ההדלקה והווליום, חיבור טעינה/העברת נתונים, כניסת סים, חיבור אוזניות (אם אי פעם עוד החברה תכננה לשלב אותו) ועוד.

במבט ראשון ניתן לחשוב שמדובר בחשיפה דומה של מכשיר ה-אדג' הראשון של סמסונג אבל יש פה עניין גדול יותר.  על פי שיאומי, במכשיר החדש אכן לא יהיו כפתורים פיזיים והחיבורים המוכרים, ואת מקומם יחליפו כפתורים וירטואליים על גבי המסך. בסרטון הקונספט שהחברה שיחררה ניתן לראות את המסך ש"נשפך" ב-88 מעלות ומאפשר את שליטת הווליום בהחלקה על המסך בצד המסגרת של המכשיר.  את מצלמת הסלפי תשלב החברה מתחת למסך וללא חיתוך ייעודי, וכן את חיבור הטעינה והעברת הנתונים תחליף שיאומי בטעינה אלחוטית מהירה.

Ad image

החברה היא בין החברות החלוצות בקצבי טעינה גבוהים באופן אלחוטי, וכן היא צפויה לשלב את הטכנולוגיות המתקדמות האלה גם במכשיר הזה.  להזכירכם, רק לפני כמה שבועות הציגה החברה גם טכנולוגיית טעינה חדשה שתאפשר למשתמשים להטעין את המכשירים באופן שוטף, מבלי להתחבר למטען עצמו, ועכשיו הכל מתחבר.

את מגירת הסים החברה צפויה להעלים לגמרי ובמקום כרטיס הסים המוכר, תשלב החברה סים אלקטרוני, eSim. לסים האלקטרוני יתרונות רבים וביניהם גם חיסכון במקום במכשיר שיאפשר לחברות להקטין את העובי, או לחילופין לפנות מקום לסוללות גדולות יותר. כמו כן, הוא יאפשר ניוד מהיר יותר בין חברות מבלי ללכת באופן פיזי ולקנות סים ייעודי.

Ad image
תמונה: Xiaomi
תמונה: Xiaomi

כאמור, מדובר במכשיר קונספט שלא ברור אם ומתי בכלל יגיע לצרכן הממוצע.  מכשירי קונספט לרוב נחשפים כדי לבדוק את דעת הציבור על המוצרים לפני שבכלל מגיעים לשלב הייצור. מכשיר הקונספט הזה למעשה בודק עד כמה אנחנו מוכנים לוותר על כפתורים פיזיים ולעבור לשליטה וירטואלית.  בעבר עשו את זה עם כפתורי הניווט באנדרואיד ובאייפון (מישהו אמר כפתור בית עם טאץ' איידי?), ובשתי מערכות ההפעלה השונות כבר אימצו כפתורים וירטואליים ומחוות ניווט.

האם אנחנו מוכנים למכשיר שכולו מסך וללא כפתורים? האם אפשר לסמוך כבר על טעינה אלחוטית וקצבי העברת נתונים מהירים, או שנצטרך לחכות עוד כמה שנים? מוזמנים לשתף אותנו בדעתכם בתגובות, או אפילו בקבוצת הטלגרם התוססת שלנו.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.