fbpx

סקירה: מקלדת, עכבר ואוזניות מסדרת ה-TUF של ASUS – ציוד היקפי חיוני

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

נוסף על בחירת הקונסולה והמסך המתאים, גיימרים אוהבים שיש להם גם את הציוד ההיקפי המספק שייתן להם מענה לחוויה כולה. בזמן שסקרנו את מסך ה-VG27AQ בסדרת ה-TUF של אסוס, קיבלנו גם את הציוד ההיקפי שהושק לאחרונה בסדרה כדי לבחון האם הוא באמת נותן את המענה שאתם צריכים.

מקלדת ה-K7

נתחיל במה שטוב בה. נכון, אנשים רגילים לא מתעכבים על בחירת מקלדת מלבד הצורה שלה ואולי גם המחיר, אך גיימרים הם לא אנשים רגילים. לגיימרים חשוב שהמקשים יהיו נוחים למשחק, יגיבו במהירות ואולי גם יספקו את החוויה שמעבר.  אם הנהנהתם בראש לאורך כל השורה האחרונה, ייתכן ומצאנו לכם מקלדת פוטנציאלית לטורניר הגיימינג הבא שלכם.

ASUS TUF K7 | תמונה: ASUS

מקלדת ה-K7 של אסוס מעוצבת בצורה קווים נקיים עם מבנה פשוט למדי, לפחות במבט ראשוני, אך לאחר מספק דקות של עבודה איתה מבינים שיש בה משהו קצת מעבר.  מדובר במקלדת מכנית וכל מי שאי פעם התנסה במקלדת מכנית יודע שזו חוויה שונה לגמרי ממקלדות אחרות הקיימות בשוק.  חוויית הלחיצה על הכפתורים במקלדת היא מספקת במיוחד וכל כפתור מרגיש כאילו הוא הרגע יצא מהמפעל.  הכוונה היא בעיקר שהפידבק המתקבל אחרי הלחיצה הוא מהיר והלחיצה עצמה נוחה.

Ad image
ASUS TUF K7 | תמונה: אלדד מטמון

יחד עם זאת, מדובר באחת המקלדות הרעשניות ביותר ששמעתי אי פעם. כל לחיצה על מקש מלווה ברעש הקלדה כמו של מכונת קלידה הנפלט ממנגנון ההקלדה, מה שהופך אותה ללא ידידותית לעבודה במרחבים משותפים (ללא אוזניות).

בתחום הפיצ'רים, אסוס לא הפליגה איתם יותר מדי אך הצמידה למקלדת עמידות נגד מים ואבק בתקן IP65, אך בדומה למכשירים אחרים שמצהירים על התקנים הללו, לא הייתי ממליץ לכם למתוח את הגבולות בנושאים האלה. בנוסף לכך, תוכלו למצוא את אפקט תאורת ה-AURA האחורית אותה אתם יכולים לשנות באמצעות קיצורי מקלדת ולתכנת צבעים וצורות נוספים דרך התוכנה הייעודית שלה.

ASUS TUF K7 | תמונה: אלדד מטמון

יחד עם המקלדת תקבלו פד עשוי ספוג ועטוף בבד דמוי עור למפרק היד, המתמגנט באלגנטיות אל תחתית המקלדת. הפד עצמו נוח אך הוא מתנתק לעיתים קרובות כשמזיזים את המקלדת מאחר והמגנטים לא חזקים במיוחד.

עכבר ה-M5

כמו למקלדת גם מעכבר מחשב יש ציפיות גבוהות בכל הקשור לגיימינג. ה-M5 שגם הוא מסדרת ה-TUF של אסוס עושה רושם טוב אך לא בטוח שהוא מתאים לכל אחד.

בדומה למקלדת ה-K7 גם העכבר מעוצב בקווים נקיים אך כולל צורה ארגונומית השונה מעכברים אחרים הקיימים בשוק. העכבר קצת קצר בהשוואה למקביליו והוא בעל גב מקומר, מה שקצת מקשה על אנשים בעלי ידיים גדולות (כמוני) לתפוס אותו בנוחות לאורך זמן. נוסף על כך, מתוך כל שמונת הכפתורים הניתנים לתכנות (וגם שמירה במעבר ממחשב למחשב), שני כפתורים ממוקמים בצידו השמאלי ומיועדים ללחיצה נוחה עם הבוהן, דבר שככל הנראה לא יתאים במיוחד לאנשים שמאליים. למרות הכל, העיצוב המט והחיספוס הקל בצידיו מאפשרים אחיזה ושליטה טובה בעכבר.

ASUS M5 | תמונה: אלדד מטמון

תאורת ה-Aura Sync הפופולארית שמאפשרת סנכרון ויזואלי עם משחקי המחשב גם היא נמצאת כאן אך היא חסרת תועלת בזמן המחשק עצמו. התאורה ממוקמת במקום אחד בעכבר, בלוגו של TUF הממוקם בגב העכבר, מה שאומר שכשהוא מונח על השולחן ללא שימוש הוא מהבהב בצבעים יפים אך בזמן המשחק הוא מכוסה באמצעות היד. חבל.

ASUS M5 | תמונה: אלדד מטמון

כפי שציינתי קודם, לעכבר שמונה כפתורים שונים הניתנים לתכנות איך שתרצו. בעכבר עצמו קיים גם שבב זיכרון ה"זוכר" את מה שתוכנת כך שלא תצטרכו לכוון אותו מחדש במעבר ממחשב למחשב. בנוסף, באמצעות תוכנת Armoury II של אסוס תוכלו להגדיר שלושה פרופילים שונים עבור העכבר, כאשר בכל אחד תוכלו להגדיר תפקיד שונה לכפתורים הנמצאים בו, נוסף על מהירות ההקלקה ועוד. ב-Armoury II תוכלו להגדיר גם את הצבעים ומצבי התזוזה של הצבע על העכבר, אך כמו שציינתי קודם, כל עוד אתם משתמשים בעכבר, אין לכך הרבה משמעות ויזואלית.

אוזניות אלחוטיות H7

נתחיל מהדבר שאי אפשר להתעלם ממנו – הגודל של האוזניות. מדובר באוזניות בעלות עיצוב מסיבי במיוחד שלא נותן לאנשים עם ראש קטן יחסית פיתרון יעיל במיוחד. האוזניות מאוזנות באמצעות מבנה קשת וסרט ראש מרופד שמאפשר חבישה נוחה של האוזניות. מבנה האוזניות עשוי פלסטיק עם כיסויי גומי באיזור האוזניים, ובצד השמאלי ישנם כפתורי הבקרה הכוללים את הווליום, השתקת המיקרופון והכיבוי/הדלקה שלהן. האוזניות מגיעות עם מיקרופון 'מדונה' המתחבר אל האוזניות באמצעות חיבור 3.5 מ"מ פשוט.  מדובר באוזניות גיימינג אלחוטיות המתחברות באמצעות בלוטות' אל המחשב (עם דונגל) מה שמאפשר חופש תנועה נחמד.

ASUS H7 | תמונה: אלדד מטמון

בתחום הסאונד עצמו צר לי לומר שהן מעט מאכזבות. על הנייר מדובר באוזניות איכותיות הכוללות סאונד היקפי וירטואלי(!) של 7.1, אך בפועל הן מתקשות לקיים את האפקט כשמגיעים לסצינות מרובות רעשים, במיוחד שזהו המצב שהן מגיעות איתו בברירת המחדל. בזמני דיאלוגים במשחקים הורגשה הדגשה של הבס שקצת הפריעה ודרשה הנמכה של הווליום, מה שהוריד קצת מחוויית השימוש. החדשות המעט טובות הן שכיוונון הסאונד באמצעות Armoury II (הכולל כיבוי של מצב הסראונד והפעלת הסטריאו כהתחלה) משפר את הסאונד פלאים אך עדיין דרוש שיפור.

ASUS H7 | תמונה: אלדד מטמון

מאחר ומדובר באוזניות אלחוטיות אי אפשר שלא לדבר על זמן הסוללה. האוזניות יחזיקו לכם בסביבות ה15 שעות פעילות ללא טעינה, כפי שאסוס טוענת, וזאת הודות למנגנון הכיבוי האוטומטי המתוכנת לכבות את האוזניות אם הוא לא מזהה סאונד בחמשת הדקות האחרונות.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.