תו נכה אחד, שתי מכוניות? משרד התחבורה יחייב אתכם להצהיר איזו מהן חונה

אפליקציית "חניתי" החדשה תדרוש מבעלי תגים הרשומים על שני כלי רכב לבחור איזה מהם נמצא בשימוש פעיל. המטרה: לשחרר חניות נכים שנתפסות שלא כדין באמצעות שימוש כפול באותו התג.

אלדד מטמון
2 דקות קריאה
תמונה: משרד התחבורה והבטיחות בדרכים
אמ;לק
  • משרד התחבורה משיק אפליקציה חדשה בשם "חניתי" לבעלי תו נכה
  • האפליקציה תחייב בעלי שני רכבים להצהיר איזה מהם חונה בחניית נכים
  • המטרה היא למנוע שימוש כפול בתו ולפנות מקומות חניה זמינים

משרד התחבורה והבטיחות בדרכים השיק פתרון טכנולוגי לבעיה ותיקה: ניצול לרעה של תגי חניה לנכים הרשומים על שני כלי רכב במקביל. אפליקציה חדשה בשם "חניתי" יצאה לדרך בפיילוט בירושלים ובתל אביב, במטרה למנוע מצב שבו שתי המכוניות המשויכות לאותו תג תופסות חניות נכים בו-זמנית.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

החוק כיום מאפשר לרשום תג נכה על שני כלי רכב, אך מבהיר שההטבה מיועדת רק לרכב שבו נמצא בעל התג בפועל. בפועל, האכיפה הייתה כמעט בלתי אפשרית, ותופעת השימוש הכפול הפכה נפוצה, ומצמצמת את היצע החניות הזמין למי שבאמת זקוק להן.

מחברים אתכם לטכנולוגיה. עכשיו יותר מתמיד.

האפליקציה הרשמית של The Verifier

Download on App Store Download on App Store

האפליקציה החדשה דורשת מהמשתמש, לאחר הזדהות חד-פעמית במערכת ההזדהות הממשלתית, לבחור באופן פעיל איזו משתי המכונית נמצאת כעת בשימוש בחניית נכים. המערכת מונעת טכנית בחירה בשני כלי הרכב בו-זמנית, כך שבכל רגע נתון רק רכב אחד יכול להיות מסומן כפעיל וזכאי לחניה.

מקור: משרד התחבורה והבטיחות בדרכים

הפיילוט מתחיל, החובה בדרך

בשלב הראשון, הפיילוט יתמקד ב-30 חניות ייעודיות באזורים מרכזיים – 20 בתל אביב ו-10 בירושלים. חניות אלו יסומנו בשילוט חדש שיכלול קוד QR להורדת האפליקציה. החניה במקומות אלו תתאפשר אך ורק למשתמשים שיפעילו את האפליקציה ויסמנו את רכבם.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף
תמונה: צילום מסך

לפקחים העירוניים תהיה גישה למערכת ייעודית שתציג להם בזמן אמת האם הרכב החונה אכן "הוצהר" באפליקציה. רכב שיחנה במקום מסומן ללא הפעלה, יהיה חשוף לקנס.

במשרד התחבורה מבהירים כי למרות שהשימוש באפליקציה אינו חובה כללית בשלב זה, הוא יהפוך לתנאי הכרחי לחניה באותן חניות שהוקצו לפיילוט. התוכנית ארוכת הטווח היא להפוך את השימוש באפליקציה לחובה עבור כל מי שמבקש לרשום שני כלי רכב על תג נכה אחד.

במשרד מציינים כי בשלבים הבאים המערכת תותאם גם לשימוש על ידי הורים, אפוטרופוסים ומלווים, וכי יימצא פתרון טכנולוגי גם עבור אוכלוסיות שאינן משתמשות בטלפונים חכמים, אם כי לא פירטו כיצד. להורדת האפליקציה לחצו כאן.

שתפו כתבה
עורך ראשי
מעקב
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.
אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *