אפל (Apple) נערכת להשקת דגם האייפון המוזל הבא שלה, ה-iPhone 17e, כבר במהלך השבועיים הקרובים. לפי דיווח של האתר הגרמני Macwelt, המכשיר החדש צפוי להיחשף ב-19 בפברואר, בדיוק שנה לאחר השקת קודמו בסדרה, ה-iPhone 16e. למרות שהתאריך המדויק מעורר ספקות מסוימים בשל היותו יום חמישי (יום שבו אפל ממעטת להשיק מוצרים), ההערכות בשוק מדברות על השקה ודאית במהלך חודש פברואר.
הבשורה הגדולה ביותר עבור משתמשי סדרת ה-e היא הוספת התמיכה בטעינה אלחוטית בתקן MagSafe. מדובר בשיפור משמעותי, שכן היעדר היכולת הזו נחשב לאחת המגבלות המרכזיות של הדגם הקודם. בנוסף, המכשיר צפוי להצטייד בשבב ה-A19 החדש של אפל, מה שיעניק לו ביצועים חזקים ויכולות עיבוד מתקדמות שאינן אופייניות בדרך כלל למכשירי "כניסה" במחירים נוחים.

השיפורים לא נעצרים רק בכוח העיבוד. דיווחים נוספים מצביעים על כך שה-iPhone 17e יכלול את מודם ה-C1X החדש של אפל, המבטיח מהירות גלישה סלולרית הגבוהה עד פי שניים מהדור הקודם. לצדו, ישולב שבב הרשת N1 שישדרג את קישוריות ה-Wi-Fi והבלוטות' של המכשיר.

כדי לשמור על תג מחיר נמוך, נראה שאפל תמשיך להשתמש בעיצוב הקיים. בניגוד לסדרות הדגל, ה-iPhone 17e צפוי לשמור על ה-"Notch" (המגרעת) המוכרת בחלק העליון של המסך במקום לעבור ל-Dynamic Island. בנוסף, המכשיר ימשיך להציע מצלמה אחורית בודדת, מה שמדגיש את המיקוד שלו במשתמשים שמחפשים ביצועים חזקים במארז קומפקטי וזול, מבלי להזדקק למערך צילום מורכב.
המידע המגיע מיצרניות הכיסויים והאביזרים מחזק את ההערכה כי המכשיר כבר נמצא בשלבי ייצור סופיים. אם הדיווחים יתאמתו, מדובר במהלך שיאפשר לאפל לחזק את אחיזתה בשוק הביניים ולהציע אלטרנטיבה מעודכנת עבור משתמשים שאינם מעוניינים להשקיע אלפי דולרים בדגמי הפרו.
ה-iPhone 17e צפוי להמשיך את תג המחיר המוכר החל מ-$599 עם אחסון של 128GB.
