נראה כי בצה"ל החליטו להסיר את הכפפות בכל הנוגע לביטחון השדה הדיגיטלי. דיווח חדש הכתב הצבאי של גלי צה"ל, דורון קדוש, חושף כי הצבא נערך לביצוע יישור קו טכנולוגי חסר תקדים, במסגרתו תסומן מערכת ההפעלה של גוגל (Google), אנדרואיד, כגורם סיכון פוטנציאלי לפעילות מבצעית. המהלך מגיע כחלק ישיר מהפקת הלקחים בעקבות מתקפת ה-7 באוקטובר והמלחמה שנפתחה בעקבותיה, שהדגישו את הצורך הדחוף בהידוק ההגנה על המידע הרגיש ביותר של המפקדים בשטח.
על פי המידע המתפרסם, בקרוב תצא פקודה צבאית גורפת שתשנה את הרגלי השימוש בסלולר של קצינים רבים. הליבה של ההנחיה החדשה היא הפרדה ברורה: מכשירי אנדרואיד יוגבלו לשימוש פרטי בלבד. קצין שיבחר להחזיק במכשיר אנדרואיד יוכל לעשות זאת, אך המכשיר יישאר מחוץ למשחק בכל הנוגע לפעילות צבאית, תיאומים מבצעיים או אחסון מידע רגיש. עבור כל מטרה צבאית, ברירת המחדל, והחובה, יהיו מכשירי ה-iPhone של אפל (Apple).

עד כה, הנוהל המחמיר שחייב שימוש במוצרי אפל חל בעיקר על הקצונה הבכירה ביותר, בדרגות אלוף-משנה (אל"מ) ומעלה. ההנחה הרווחת במערכת הביטחון היא שהמערכת ה"סגורה" של אפל (iOS) קשה יותר לפריצה, להחדרת רוגלות ולביצוע מעקבים מרחוק בהשוואה למערכת הפתוחה של אנדרואיד. כעת, הצבא מרחיב את מעגל האבטחה ומחיל את החובה הזו גם על דרגות סגן-אלוף (סא"ל). המשמעות היא שמאות מפקדי גדודים, ראשי ענפים וקציני מטה יידרשו ליישר קו עם הסטנדרט החדש ולזנוח את האנדרואיד לטובת המכשיר עם התפוח בכל הנוגע לעבודתם.
המהלך נגד אנדרואיד אינו עומד בחלל ריק, אלא מהווה חוליה נוספת בשרשרת של החלטות שנועדו למנוע זליגת מידע לאויב. רק לאחרונה נחשף כי צה"ל החל להפעיל מערכת בינה מלאכותית בשם "מורפיוס" לניטור הרשתות החברתיות של חיילים, במטרה לאתר פרסומים המסכנים את ביטחון הכוחות. בנוסף, המלצות עבר של מחלקת ביטחון מידע כבר סימנו מכשירי אנדרואיד, ובמיוחד כאלו מתוצרת סין, ככאלו שיש להעדיף על פניהם את האייפון לשימוש אישי.

החשדנות הצה"לית כלפי טכנולוגיה זרה, ובעיקר סינית, באה לידי ביטוי גם בעולם הרכב. בחודשים האחרונים נאסרה כניסת רכבים מתוצרת סין לבסיסי צה"ל, ואף בוצע איסוף יזום של רכבי קצינים מדגם Chery. החשש המרכזי הוא שהחיישנים, המצלמות והמעבדים ברכבים ובטלפונים אלו עשויים לשמש כ"סוסים טרויאניים" לאיסוף מודיעין על מיקומים ופעילות צבאית.
