אפל מקבלת את אישור ה-FDA עבור הפיצ׳ר הבריאותי החדש לשעונים

הפיצ׳ר החדש יהיה זמין מדגמי הApple Watch 9 ומעלה, וכן גם בדגמי האולטרה 2 ומעלה

אלדד מטמון
2 דקות קריאה

חברת אפל (Apple) הודיעה לאחרונה על תכונה חדשה ומשמעותית המתווספת לשעוניה, שעשויה להיות לה השפעה דרמטית על בריאות המשתמשים. הפיצ'ר, שנקרא "התראות יתר לחץ דם" (hypertension notifications), קיבל זה עתה אישור מה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) וצפוי להיות זמין כבר בשבוע הבא.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

התכונה החדשנית תגיע עם הדגמים החדשים Apple Watch Series 11 ו-Apple Watch Ultra 3, אך תהיה זמינה גם בדגמים קודמים כמו Apple Watch Series 9, Apple Watch Series 10, ו-Apple Watch Ultra 2.

מחברים אתכם לטכנולוגיה. עכשיו יותר מתמיד.

האפליקציה הרשמית של The Verifier

Download on App Store Download on App Store

הפיצ'ר החדש פועל באופן פסיבי לחלוטין ברקע, ומנצל את חיישן הלב האופטי הקיים בשעון. האלגוריתם הייחודי של אפל מנתח כיצד כלי הדם של המשתמש מגיבים לפעימות הלב שלו, ובודק את הנתונים על פני תקופות של 30 יום. אם הוא מזהה סימנים עקביים של יתר לחץ דם, המשתמש יקבל התראה מתאימה. אפל מדגישה כי זהו אינו כלי אבחון רשמי, אלא כלי מודעות המספק תובנות יקרות ערך, ומעודד שינויים התנהגותיים והתייעצות עם רופא.

למי הפיצ'ר הזה חשוב?

יתר לחץ דם, או "הרוצח השקט", הוא מצב רפואי נפוץ שיכול להוביל לבעיות בריאות חמורות כמו מחלות לב, שבץ מוחי וכשל כליות. למרות שקיימים כיום מודעות וכלים לאבחון, רבים מהאנשים הסובלים ממנו אינם מודעים לכך. על פי אפל, התכונה החדשה יכולה להתריע בפני קרוב למחצית מהמשתמשים הסובלים מלחץ דם גבוה, ובמיוחד בקרב הסובלים מיתר לחץ דם בשלב 2, המצב החמור יותר.

עקבו אחרינו ב-Google הוסיפו כמקור מועדף

אלגוריתם חכם במיוחד

במהלך הבדיקות שערכה החברה, הפיצ'ר הראה רמת ספציפיות גבוהה של 95.3% בקטגוריה "נורמלי", מה שאומר שרבים מהאנשים שתויגו כבעלי קריאות מוגברות, אך לא כאלו הסובלים מיתר לחץ דם מלא, אכן הראו נתונים מדאיגים. אפל מציינת כי הדבר מסייע להעלות את המודעות, ומהווה תמריץ לקיום שיחה פרואקטיבית עם רופא על הסיכונים ארוכי הטווח. ההתראה מסייעת לאנשים לקבל החלטות שישפרו את בריאותם ויצילו את חייהם.

חברת אפל מצפה כי התכונה הזו תתריע בפני יותר ממיליון איש שסובלים מיתר לחץ דם בלתי מאובחן כבר בשנה הראשונה להשקתה. הפיצ'ר החדש יושק בכ-150 מדינות וטריטוריות ברחבי העולם, כולל בארה"ב, באיחוד האירופי, בהונג קונג וניו זילנד.

שתפו כתבה
עורך ראשי
מעקב
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.
אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *