fbpx

חברת Epic שוב תובעת: גוגל וסמסונג חוסמות את התחרות בשוק האפליקציות

Epic Games תובעת את Google ו-Samsung בטענה לשיתוף פעולה לא חוקי שמונע תחרות בחנויות אפליקציות ומחזק את מונופול Google Play

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
עיבוד תמונה: The Verifier

Epic Games שוב נכנסת לזירה המשפטית, והפעם היא תוקפת חזיתית את Google ואת Samsung. בתביעה חדשה שהוגשה ב-30 בספטמבר 2024, Epic טוענת כי השתיים שיתפו פעולה על מנת לחסום כל תחרות בחנויות האפליקציות, ולהבטיח ש-Google Play Store תשמור על מעמדה כמונופול בשוק. והפעם, במוקד: הפיצ'ר החדש של Samsung – Auto Blocker, שמסנן מראש כל חנות אפליקציות שהיא לא Google או Samsung עצמה.

מה זה Auto Blocker ולמה זה חשוב?

Auto Blocker הוא פיצ'ר ש-Samsung הציגה באוקטובר 2023, ומיולי 2024 הוא מופעל אוטומטית כברירת מחדל בכל מכשיר חדש של החברה. הפיצ'ר הזה פשוט חוסם אפליקציות מכל חנות שהיא לא Google Play או Galaxy Store של Samsung, אלא אם כן המשתמש טורח לשנות את ההגדרות בצורה ידנית. Epic, כמובן, לא ממש מרוצה מהמהלך הזה וטוענת כי התהליך להפיכת הפיצ'ר הזה כולל "21 שלבים מסורבלים", מה שמוריד כל רצון מהמשתמשים להוריד אפליקציות מחנויות מתחרות.

3 שלבים מתוך 21 להתקנת חנות אפליקציות | תמונה: Epic Games

ההשלכות? לפי Epic, מדובר במהלך אנטי-תחרותי קלאסי. "Auto Blocker נועד למנוע תחרות – לא להגן על המשתמשים", אומר טים סוויני, מנכ"ל Epic. לטענתו, הפיצ'ר לא בודק בפועל אם האפליקציות שמורידים מאתרים חיצוניים מזיקות או מסוכנות – הוא פשוט מונע מהן להתקין מראש, בלי הסברים מיותרים.

Ad image

המאבק המשפטי וההשלכות על השוק

זו לא הפעם הראשונה ש-Epic פותחת חזית נגד Google. כבר ב-2020 החברה תבעה את ענקית הטכנולוגיה וטענה שהיא פועלת באופן לא חוקי כדי למנוע תחרות. והנה, אחרי זכייה בתביעה ההיא, Epic שוב תוקפת בטענה ש-Samsung ו-Google עבדו יחד כדי להערים קשיים נוספים על חנויות מתחרות.

קריאה נוספת:

"הדבר נועד לחסל את התחרות לחלוטין ולהגן על המונופול של Google Play," טוענת Epic. החברה מוסיפה שהמהלך של Samsung נועד לבלום את פסק הדין הקודם, שבו בית המשפט קבע כי Google פעלה בצורה אנטי-תחרותית. כעת, Epic טוענת שהן Google והן Samsung פוגעות בצרכנים ובמפתחים על ידי חסימת גישה לחנויות אפליקציות מתחרות.

ההיסטוריה של Google ו-Samsung: עסקאות חשאיות ומניעת תחרות

Epic מבהירה בתביעתה שזו לא הפעם הראשונה ש-Google ו-Samsung משתפות פעולה כדי למנוע תחרות. היא חושפת עסקה שנחתמה ב-2020, שבה Google שילמה ל-Samsung סכומים גדולים כדי לוודא שה-Galaxy Store לא יתחרה ב-Google Play. בגדול, לטענת Epic, Samsung לא ניהלה שום תחרות אמיתית מאז החתימה על ההסכם הזה – לא ניסתה להציע תנאים טובים יותר למפתחים, ולא ניסתה לפתות מפתחי משחקים גדולים להיכנס ל-Galaxy Store.

הסכמים אלו, טוענת Epic, הפכו את השוק לשדה משחק מוטה, שבו ל-Google יש שליטה כמעט מוחלטת, והצרכנים והמפתחים הם אלו שמשלמים את המחיר.

מה Epic דורשת?

בפנייה לבית המשפט, Epic דורשת להורות ל-Samsung לשנות את ההגדרות של Auto Blocker כברירת מחדל ולאפשר לחנויות אפליקציות מתחרות לפעול בצורה שוויונית. "החלטת המושבעים הייתה ברורה: ההסכמים של Google עם יצרני המכשירים אינם חוקיים," טוענים ב-Epic, ומוסיפים כי הם לא ינוחו עד שההחלטה תיושם במלואה, ושהשוק ייפתח מחדש לתחרות הוגנת.

לאן זה הולך מכאן?

המאבק המשפטי הנוכחי לא צפוי להסתיים בקרוב, אבל ההשלכות עשויות להיות מרחיקות לכת עבור השוק. אם Epic תנצח, יתכן ונראה שינוי משמעותי באיך שחנויות אפליקציות מתנהלות על מכשירי Android, ואולי אפילו מכשירי Samsung בפרט. בינתיים, Epic ממשיכה להילחם בשם המפתחים והצרכנים, ומבטיחה להמשיך ולהילחם נגד מה שהיא מכנה "שיתוף פעולה לא חוקי בין ענקיות הטכנולוגיה".

הסאגה הזו רחוקה מלהסתיים – אבל ללא ספק מדובר בעוד פרק חשוב במאבק המתמשך של Epic נגד ענקיות הטכנולוגיה.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.