לפני כמה שבועות, סונוס (Sonos) השיקה רמקולים חדשים שהצטרפו למשפחת הסאונד שלה, ה-ERA 100 וה-ERA 300. ה-ERA 300 מתיימר להיות צעד אחד קרוב יותר מלהיות הרמקול האולטימטיבי שמספק את הכל בקופסה אחת. הוא עוד לא לגמרי שם אבל הוא עושה עבודה יפה מאוד.
העיצוב
אחד הדברים המובילים שסונוס יכולה להתגאות בו הוא העיצוב. החברה מקפידה על קו עיצובי נקי ולרוב גם יצירתי שמאפשר לה להפיק את המיטב תוך חשיבה על השתלבות המוצרים במרחב הביתי. ה-ERA 300 הוא הרמקול הגדול מבין השניים שהשיקה סונוס לאחרונה והוא שומר על אותם כללים עיצוביים. ה-ERA 300 מעוצב בצורת שעון חול הנוטה על צידו ומשאיר מקום לכל הדרייברים והרמקולים שמכוונים לכמעט כל מקום אפשרי כדי לאפשר סאונד מרחבי איכותי.
בגב הרמקול תמצאו משטח נקי עם חיבור קטן לחשמל, שמאפשר להצמיד את הרמקול קרוב לקיר. בתחתית תמצאו כפתור הזזה פיזי לביטול המיקרופון שמאזין לפקודות קוליות, הממוקם לצד חיבור Line-in של USB C (לא טעינה), וכן כפתור צימוד בלוטות׳.
בראש הרמקול תמצאו עוד סט נקי של כפתורים קפסטיביים שפועלים בטפיחה קלה או החלקה. לצד כפתורי השליטה, הכוללים את היכולת להעביר את המוזיקה קדימה, אחורה, ולהפעיל/לעצור, יש סליידר ווליום אינטואיטיבי שמאפשר לכם להגביר ולהנמיך בהחלקה נעימה, אך קיימת גם האפשרות לטפוח על כל אחד מהקצוות כדי להגביר ולהנמיך בנגיעות קלות. הכפתור הקפסטיבי האחרון הוא הכפתור שמבטל או מפעיל את העוזרת הקולית, שכרגע נתמך רק על ידי סירי או אלכסה של אמזון. לא ברור למה התווסף הכפתור הנוסף כשמאחור יש את הכפתור הפיזי שמנטרל את המיקרופון.
כל הכפתורים הקפסטיבים נעימים למגע וכל אחד מהם מספק פידבק קולי כך שאתם תמיד יודעים כשאתם לוחצים על אחד מהם. הכפתורים הפיזיים בעלי בליטות מודגשת שמאפשרים לכם להבדיל ביניהם ולשלוט בהם גם מבלי לסובב את הרמקול ולראות אותם בעיניים.
הסאונד המרחבי
את הסאונד המרחבי (Spatial Audio) אתם אולי מכירים ממוצרים כמו אוזניות, שמאפשרות לכם לנוע במרחב והסאונד תמיד ינוע סביבכם בהתאם לכיוון בו אתם נמצאים. הסאונד המרחבי מאפשר לכם גם להדגיש יותר טוב חלק מהצלילים. זאת הפעם הראשונה שסונוס משלבת את היכולת הזאת, לצד Dolby Atmos, ברמקולים שלה ומעניין לשמוע את זה.
שירים טובים נשמעים טוב גם ברמקולים הכי זולים שיש כי יש להם משמעות, אבל יחד עם זאת, אותם שירים כמו ׳Don’t Know Why׳ של נורה ג׳ונס או 'Lift Me Up' של ריהאנה מהסרט פנתר שחור, מקבלים פתאום עומק והקול שלה נשמע מודגש וחודר יותר. להיטים אחרים כמו Anti-Hero של טיילור סוויפט נשמעים כאילו הם עוטפים אתכם בסאונד בכל מקום בו אתם נמצאים בחדר, וטראקים קצביים יותר כמו Boom של טיאסטו מביאים את הבאס עד לפינה הכי קטנה בחדר.
השירותים שמאפשרים שמיעה בסאונד מרחבי כרגע הם אפל מיוזיק ואמזון מיוזיק (שלא זמין כרגע בישראל). לצד זה חשוב לומר שלא כל הספרייה של אפל מיוזיק כוללת מוזיקה שמותאמת לסאונד מרחבי ולכן ייתכן שפלייליסט אחד יכיל שירים שנשמעים ממש ממש טוב וכאלה שנשמעים קצת פחות. אבל ככה זה כשאתם נמצאים בהתחלה.
האפליקציה עדיין מורכבת
האפליקציה של סונוס נותנת חוויה אמביוולנטית. היא מאוד טובה בחיבור המכשירים למערכת הביתית – כל מה שאתם צריכים לעשות זה לחבר את הרמקול לחשמל ולחכות שיקפוץ לכם מדריך החיבור המהיר בתוך האפליקציה. תוך דקות ספורות אתם מרכיבים מערכת סאונד ביתית מרשימה במינימום מאמץ. הבעיה מתחילה בניסיון לנצל את כל היכולות שיש לרמקולים האלה להציע. התפריטים מסורבלים ולא אינטואיטיביים, מה שמקשה להתמצא בהגעה להגדרות הרמקול הספציפי שאתם רוצים, הוספת שירות המוזיקה ועוד.
יכולת חדשה שסונוס הוסיפה ביחד עם הרמקול החדש הוא האפשרות לעשות איזון סאונד עצמאי. הרמקול למעשה משתמש ביכולת ה-Trueplay שעד עכשיו הייתה שמורה רק למשתמשי iOS. בעת הפעלת הפיצ׳ר הרמקול ישדר מספר צלילים ויחכה לפידבק חזרה כדי לכייל את עצמו, ככה משתמשי אנדרואיד גם יכולים להנות מסאונד מותאם יותר לחדר. אם תרצו להיות יותר ספציפיים בכיוון הסאונד עדיין תוכלו להפעיל את ה-Trueplay יחד עם מכשיר האייפון שלכם, לצערנו זה עדיין לא זמין למשתמשי אנדרואיד.
סאונד מרחבי לא מחליף את הסטריאו
הסאונד המרחבי, ככל שהוא טוב, הוא לא בא להחליף את יכולות הסטריאו, ולכן הרמקול גם מתחבר בקלות למקרני קול ורמקולים נוספים של החברה כדי לייצר מערכת סטריאו איכותית יותר. ה-ERA 300 טוב במיוחד אם רוצים לשים אותו בפינה בסלון כשרוצים להאזין למוזיקה בכיף שלכם או כתוספת איכותית, ופחות בא להחליף מקרן קול.
מבחינת היצע השירים, כרגע יש לא מעט שנתמכים וחדשים שמופקים מראש בהתאמה לסטנדרט החדש, אבל השירים הישנים יותר לא וזה מורגש כשמנגנים פלייליסט אחד שמורכב ממגוון. למרות זאת, העתיד נראה מבטיח ועוד ועוד אומנים מפיקים אלבומים התומכים בתקן המבטיח של Dolby Atmos אז אנחנו צפויים לראות היצע שרק יילך ויתרחב.