fbpx

ניסינו: ׳בארד׳ של גוגל הוא לא ה-בינה המלאכותית הכי אפויה

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
בארד של גוגל | תמונה: צילום מסך

סופסוף זה קרה, גוגל (Google) הכניסה אותנו אל תוך אחת ההכרזות הכי גדולות שלה לשנים הקרובות – זכינו להכיר את בארד מקרוב.

למי שלא נמצא בכדור הארץ, קרב הענקיות של חברות הטכנולוגיה הוליד מקבץ בינות מלאכותיות שממלאות את הרשת בנסיינים ושעות נוספות של כח עיבוד בלתי נתפס. זה התחיל עם Chat GPT, המשיך להכרזה של מיקרוסופט (Microsoft) על שילוב GPT כמעט בכל דבר אפשרי שלה, ואיך לא – גוגל הכירה לעולם את ׳בארד׳.

בארד הוא אחת מהבינות המלאכותיות של ענקית החיפוש שמתמחה בניתוח שפה טבעית. על הנייר הוא אמור לתפקד כמו GPT ולהגיע משודרג יותר כי א. הוא מחובר לאינטרנט ו-ב. הוא שייך לחברה היחידה בעולם עם גישה בלתי נדלית לכל מקור מידע שקיים ברשת. אז כשקיבלנו את ההזדמנות לנסות אותו – קפצנו עליה בלי למצמץ, וזה מה שקרה.

Ad image

הוא לא יודע מי אנחנו

הבינות המלאכותיות שסובבות אותנו עמוסות במידע וזה רק צפוי שהן יכירו סלבס או אישים חשובים ברחבי העולם. אז ניסינו לבחון אותן בדברים שהם קצת פחות מוכרים. בעוד שבינג המבוסס GPT בגרסה המחוברת לאינטרנט של מיקרוסופט, הצליח לזהות את אבי דוד שלנו בתור עורך באתר, בארד החליט להמציא דמות חדשה לגמרי.

בארד של גוגל | תמונה: צילום מסך, איתי אדלר

לפי בארד, אבי שלנו הוא סמנכ״ל תפעול בחברה בשם ׳פרוטובולוק׳, והוא בין היתר גם מוזיקאי, מלחין ומפיק מוכשר. עכשיו אל תבינו אותי לא נכון, אבי שלנו בהחלט מוכשר אבל בואו נגיד שלא כדאי שייקח חלק בשירה בציבור.

האתגר השני – עברית

בעוד ששאר הבינות החכמות מדברות עברית ברמה של אולפן פלוס, ׳בארד׳ נשאר מאחור ומשחק אותה תייר מתנדב בקיבוץ. בעוד שבאנגלית הוא שולט ביד רמה, בעברית הוא לא מבין מילה ובשל כך מתקשה לספק תשובות פשוטות לשאלות, כמו מי הוא ראש הממשלה.

בארד של גוגל | תמונה: צילום מסך, איתי אדלר

בשלב הזה כבר היינו מצפים שהעברית ושפות נוספות כבר היו מורגשות, במיוחד כשזה מגיע מגוגל שכוללת את שירות התרגום שנמצא הכי הרבה בשימוש ברמה היומיומית.

אבל יש גם דברים מבטיחים

בתור עם שצמוד לעדכוני החדשות השוטפים בארץ ובעולם, ניסינו לקבל סיכום של כל הדברים שקרו במהלך החודש האחרון. התוצאה הייתה די טובה. ׳בארד׳ הוציא לנו סיכום בנקודות של כמה מהאירועים החדשותיים שקרו במהלך החודש האחרון, ביניהם מתקפת הסייבר על הטכניון שהתרחשה ב-11 בפברואר, אישור בנייה של עוד 1,400 יחידות דיור בהתנחלויות, ואפילו פגישת נתניהו עם נשיא מצרים ב-1 במרץ.

בארד של גוגל | תמונה: צילום מסך, איתי אדלר

עשינו ניסיון נוסף בסיכום של דברים וביקשנו לקבל המלצות על מכשירי סמארטפון מומלצים עד 300 דולר. בתוצאות ראינו את ה-Nord 20 5G של OnePlus, ה-Galaxy A23 5G של סמסונג ומכשיר נוסף של TCL.

בארד של גוגל | תמונה: צילום מסך, איתי אדלר

התוצאות נראות מבטיחות ונראה שהוא אפילו ניסה ללכת על בטוח כשהציע מכשירים בטווח ה-200 דולרים במקום 300. במקום גוגל היינו משתמשים בכלי של עצמנו גם לקידום מכירות ועל הדרך היינו מציעים את הפיקסל 6A שעומד למכירה במבצע של 299 דולרים בחנות האמריקאית.

השורה התחתונה

אנחנו שמחים שגוגל מתחילה לפתוח את ׳בארד׳ לעוד נסיינים ומצטרפת רשמית לתחרות מול המשתמשים. יחד עם זאת, בארד עדיין משתרך אחרי שירותים אחרים כמו GPT בכל מה שקשור לשפות ודיוקים קטנים במידע פחות פופולארי.

הכתבה הוכנה בסיוע של איתי אדלר, עוקב אדוק אחרי הפיתוחים הטכנולוגיים ומנהל קהילת הטלגרם שלנו.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.