fbpx

הטריק הפשוט שגנבי אייפון משתמשים כדי לנעול אתכם בחוץ

תמונה: Photo by Yura Fresh on Unsplash

האייפון של אפל (Apple) הוא אולי לא המכשיר הנמכר ביותר בשוק היום, אבל הוא בין הבודדים ששומרים על הערך שלו גם אחרי מספר שנים – ככזה, הוא נחשב לאהוב במיוחד עבור גנבי טלפונים.

למשתמשי האייפון יש כמה דרכים להגן על האייפון מפני גניבת המידע שלהם – זיהוי הפנים המתקדם וסיסמת כניסה למכשיר בעלת 6 ספרות.

גנב טוב שרוצה להשיג את השלל ולדאוג שלא תרדפו אחריו יעשה עבודת הכנה קלה עד שיגלה לפחות את סיסמת הכניסה – כך לפחות עולה מהדיווח של הוול סטריט ג׳ורנל.

Ad image
תמונה: Photo by Kenny Eliason on Unsplash

על פי הדיווח, אישה שעמדה לעמדה לעזוב את הבר במרכז ניו יורק גילתה שהבחור שרק הרגע הכירה כייס לה את מכשיר האייפון 13 פרו מקס. תוך כמה דקות גילתה האישה שהיא נעולה מחוץ לחשבון האפל איידי שלה ובתוך 24 שעות כעשרת אלפים דולרים נעלמו מחשבון הבנק שלה. סיפורים דומים החלו להיערם בתחנות המשטרה המקומיות עם דיווחים על שיטות דומות.

אם זה בבר, מסעדה, אם אתם עומדים ברחוב ומשחקים במכשיר, מספיק כמה דקות של צפייה מהצד כדי לזכור את ששת הספרות ובכך להגיע למספר הגדרות מרכזיות שישאירו אתכם מחוץ למשחק:

  • שימוש בסיסמה מאפשר לבטל את שירות Find My – שירות שכל מטרתו היא לאתר ולשלוט במכשיר מרחוק, במיוחד למקרים כאלה. זה בדרך כלל הדבר הראשון שהגנב ינתק.
  • עם הסיסמה ניתן לבצע איפוס לחשבון האפל איידי שלכם וכן לנתק גם מכשירים אחרים הקשורים לחשבון.
  • הגנב יכול גם להגדיר מפתח שיחזור ייחודי שימנע מבעל המכשיר לנסות ולגשת אליו.
  • גישה לתמונות – שם יש, בלא מעט מהמקרים, תמונות של כרטיסי אשראי או אמצעי זיהוי ששלחתם בעבר. משם הדרך לשימוש בשניהם היא קצרה.

שימוש ב-6 ספרות לסיסמה כשכבת הגנה לאחד ממקורות המידע הכי חזקים שלכם הוא פתח לצרות ולכן כדאי ואף מומלץ לבחור באפשרות סיסמה מורכבת.

זה נכון שלאפל יש גם את זיהוי הפנים המתקדם אבל הוא לא תנאי מקדים לשימוש בסיסמת הספרות וכן גם מדי פעם אפל תבקש מכם את הסיסמה במקום זיהוי הפנים, כדי שלא תשכחו אותה.

מה אפשר לעשות בכל זאת

תמונה: Photo by charlesdeluvio on Unsplash

כדי להמנע מהסיטואציה הלא נעימה הזו, תדאגו שהגישה לסיסמה שלכם תהיה מוגבלת, והוסיפו כמה קשיים בדרך:

  • בחרו בסיסמה מורכבת מאשר אותן 6 ספרות. סיסמה באורך של 8 תוים הכוללת תווים מיוחדים.
  • אם אתם במקום הומה אנשים, נסו להטות את המכשיר לכיוון בו רק אתם ומי שממש קרוב אליכם יוכל לראות.
  • השתדלו להשתמש רוב הזמן בזיהוי הפנים (במכשירים חדשים) או בטביעת האצבע (במכשירים ישנים) כדי לפתוח את המכשיר.
  • נקו את התמונות שלכם מתמונות של כרטיסי אשראי ותעודות זהות. אפשר למצוא אותן בקלות באמצעות אפשרות החיפוש באפליקציית התמונות.
  • המכשיר נגנב? וודאו ששאר החשבונות מנותקים/מוגבלים – כמו חשבון הג׳ימייל שלכם, והחליפו סיסמאות בהקדם.
שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.