fbpx

סקירה: טלוויזיית LG OLED A1 – מסך OLED למתחילים

מאת יעקב תם | Yaakov Tam
LG OLED A1 | תמונה: LG

טלוויזיות הן מסוג הדברים אשר מתעדכנים באופן בלתי פוסק. בכל שנה מושקות עשרות ומאות טלוויזיות שונות בעלות פיצ'רים עדכניים ועיצובים משופרים – חלקן כוללות שיפורים משמעותיים, כגון תוספת תמיכה ב-HDR, וחלקן סתם טרנדים חולפים (מישהו זוכר את טלווזיות ה3D?), אך בסופו של דבר, מדי כמה שנים הצרכן הישראלי יבחר להחליף את הטלוויזיה הקיימת בכזו חדשה ונוצצת אשר תשמש אותו לכמה וכמה שנים של צפיה.

לאורך השנים אנחנו שומעים על טכנולוגיות מתקדמות אשר מושקות בטלוויזיות יוקרה בעלויות מטורפות, אך כמו תמיד, כמה שנים קדימה ואותן טכנולוגיות מושקות גם בטלוויזיות בעלות עליות נמוכות יותר ונוחות יותר.  בשנים האחרונות, גם טכנולוגיית הOLED הוזלה משמעותית וכך הגענו למחירים הנעים בין כ-4,500-7,000 ש"ח לטלוויזיות אשר רק כמה שנים אחורה נמכרו במחירים הגבוהים פי כמה וכמה.

LG OLED A1 | תמונה: LG

קיבלנו לידנו את טלוויזיית OLED A1 החדשה של LG. סדרת הA נחשבת לזולה שבטלווזיות הOLED של LG, ואת ההוזלה במחיר LG הצליחה להשיג ע"י שימוש במעבד תמונה חלש יותר, קצב רענון נמוך יותר מבסדרות היקרות, וכן עיצוב חיצוני וחיבורים מעט שונים מסדרות ה-C וה-G היוקרתיות.

Ad image

העיצוב

הA1 מעוצבת באופן מרשים – מדובר בעיצוב דקיק במיוחד עם "בליטה" בחלק התחתון של גב הטלוויזיה אשר מכילה את כל החיבורים, הרמקולים הפנימיים, יחידת העיבוד וכן אנטנות Bluetooth ו-WIFI.

LG OLED A1 | תמונה: LG

הA1 מצוידת בשלושה חיבורי HDMI2.0 התומכים ב-4K עד 60 פריימים לשניה, בנוסף לחיבור רשת LAN, חיבורי USB וכן חיבור אופטי לסאונד.

LG OLED A1 | תמונה: LG

שלט וממשק

השלט החכם של LG זוכה לשינוי עיצובי, אם כי גם העיצוב החדש (אשר מזכיר שלטים של חברות הכבלים והלווין) מרגיש מיושן וגנרי. השלט פועל באמצעות שתי סוללות AA פשוטות. מצאנו על השלט כפתורי קיצור לשירותי הסטרימינג הגדולים וכן כפתורי גישה ל-Google Assistant ול-Alexa של אמזון, אך גם כפתורים עוד פחות רלוונטיים ב2021, כגון כפתורי הספרות (למה בשנת 2021 עדיין צריכים כפתורי מספרים על שלט הטלוויזיה?).

שלט הטלוויזיה | תמונה: LG

אחת מהתכונות המוכרות של שלטי LG בשנים האחרונות הוא הסמן הוירטואלי המאפשר לשלוט בטלוויזיה גם בהזזת השלט (קצת בדומה לשלטי ה-Wii ז"ל). תכונה זו נמצאת גם כאן, אך כמו תמיד מדובר בחיישנים רגישים מדיי אשר מזיזים את הסמן יותר מדיי גם בתנועות קטנות במיוחד – דבר אשר גרם לנו לוותר על השימוש בפיצ'ר ולעשות שימוש רק בכפתורי החצים.

בשורה התחתונה מדובר בשלט נוח לאחיזה והוא אינו מתנדנד כאשר מונח על השולחן ואף מכיל טכנולוגיה מבטיחה, אך מהצד השני – מדובר בשלט עמוס מדיי שרק רצינו להמעיט בשימוש בו ככל שנוכל.

ה-A1 מריצה את מערכת ההפעלה הייעודית של LG העונה לשם webOS בגרסתה השישית. כאשר קיבלנו את הטלוויזיה התפלאנו לראות מערכת הפעלה מאוד מיושנת ואיטית, חשבנו שמדובר בגרסה ישנה של webOS ומיהרנו לחפש עדכון גרסה, אך גם לאחר עדכון הגרסה שחיכה לנו, הממשק נראה אותו הדבר.

webOS 6 | תמונה: LG

מדובר בממשק שמכסה את כל המסך כשתרצו להשתמש בו, הוא מכיל הרבה יותר מידי כפתורים ואזורי שימוש – ובשביל להוסיף חטא על פשע – מדובר במערכת הפעלה איטית ו-לאגית במיוחד. זאת בשילוב עם השלט העמוס גרם לנו לא לרצות להשתמש בשום פיצ'ר שדורש אינטרקציה ארוכה עם הטלוויזיה. זאת ועוד, גם שימוש באפליקציית נטפליקס היעודית ל-webOS פשוט לא עושה צדק לטלוויזיה הזו, משום מה וככל שניסינו, לא הצלחנו לנגן תכני 4K HDR מתוך אפליקציית נטפליקס הייעודית.

ב-LG מתעקשים להשתמש במערכת ההפעלה שלהם, למרות העובדה שניתן כיום לרכוש סטרימרים חיצוניים בכמה מאות שקלים בלבד אשר יציעו חווית משתמש טובה הרבה יותר. למרות שמדובר בטלוויזיה זולה יחסית לאחיותיה היוקרתיות – מערכת ההפעלה הזו פשוט חייבת להשתפר או להתחלף.

תמונה וסאונד

ה-A1 מגיעה ברזולוציית 4K בעלת קצב ריענון של עד 60Hz ומכילה מעל ל-8.3 מיליון פיקסלים בעלי הארה עצמית – דבר המאפשר להגיע לרמת ניגודיות גבוהה במיוחד וגווני שחור העמוקים ביותר שאי פעם תראו בטלוויזיה. ב-LG מתגאים במעבדי האלפא 7 מהדור הרביעי העושה שימוש ב-AI וDeep Learning ע"מ לנתח את התוכן הנצפה (כגון סרטים, ספורט סרטי אנימציה וכ"ו) ולשפר את הנראות והסאונד בזמן אמת. בפועל התמונה נראית נהדר, הצבעים חיים יותר וחווית הצפיה מעולה, במיוחד בחדר חשוך.

מסכי OLED ידועים בבהירות נמוכה יחסית ביחס למסכי LED או LCD והדבר מורגש גם ב-A1. לעיתים היינו רוצים שעוצמת ההארה תהיה גבוה היותר, בעיקר כאשר הטלוויזיה בשימוש בחדר מואר במיוחד. בכותרי HDR ניתן להבחין בעוצמת בהירות גבוהה יותר מהבסיס, דבר המוסיף לחווית הצפייה ללא ספק.

גם בשימוש בטלוויזיה עם קנסולת ה-PS5, מדובר בחוויה לעיניים, הצבעים נראים מדויקים וגווני השחור פשוט מדהימים – בדיוק כמו מה שלמדנו להכיר ולאהוב במסכי הOLED במכשירים הסלולרים שלנו. שלא כמו בדגמים הבכירים יותר, קצב הריענון ב-A1 מוגבל ל60Hz, במידה וחוויתם משחקים בקצב רענון של 120Hz, קשה לחזור לאחור, אך גם ב60Hz, הטלוויזיה מתמודדת נהדר עם כל תוכן שזרקנו עליה. הA1 נראית נהדר מכל זווית צפיה.

הסאונד בטלוויזיה הצליח להפתיע אותנו לטובה בהתחשב בעיצוב הדקיק של הA1. מרבית האנשים ימצאו את איכות האודיו מספיק טובה לצפיה קזואלית בטלוויזיה, אך עם מגוון מקרני הקול שניתן למצוא כעת בשוק, קצת קשה שלא להמליץ לשדרג את חווית הסאונד שלכם עם מקרן קול חיצוני בעל סאבוופר נפרד לחוויית סראונד טובה יותר.

שתפו כתבה