בהשקה שנערכה היום (חמישי, 18.3) חשפה מאסטרקארד את מפת הדרכים שלה בכל הקשור לתשלומים ללא מגע. בין הדברים הבולטים שהשיקה החברה היה Tap On Phone – פיצ'ר המאפשר לכל בעל עסק להפוך את מכשיר האנדרואיד שברשותו למסוף תשלום חכם. את מסיבת העיתונאים העברנו בעדכונים שוטפים דרך חשבון האינסטגרם שלנו, ומי שעוקב כבר זכה לגלות פרטים נוספים גם על בואו של הארנק הדיגיטלי של אפל.
לא נלאה אתכם בנתונים אבל מאסטקארד הציגה נתונים חיוביים לגבי רמת האימוץ של טכנולוגיות התשלום ללא מגע בישראל. קצב האימוץ של תשלום במסופים על ידי קירוב כרטיס אשראי תומך עולה בקצב מהיר, וכן גם תשלומים באמצעות הארנקים הדיגיטליים השונים, שכידוע נתמכים כעת רק על ידי מכשירי אנדרואיד. אבל נגיע לזה.
באותו הקשר של התשלומים ללא מגע, מאסטרקארד הציגה את Tap On Phone ("הקשה על הטלפון" בתרגום חופשי) ההופך כל מכשיר אנדרואיד למסוף סליקה של כרטיסי אשראי ואמצעי תשלום נתמכים. כך למשל, אינסטלטור המגיע אליכם הביתה לתקן תקלה יכול להציע קבלת תשלום באמצעות כרטיס אשראי. כל מה שהוא צריך לעשות זה להפעיל את האפליקציה, להקיש את הסכום ואת רק תגעו עם האשראי שלכם בגב המכשיר שלו. הדבר עובד גם עם שעונים התומכים בתשלום, כגון השעונים החכמים מבית גארמין. כמו כן, החברה הציגה את השאיפה להשמיש את התשלום ללא מגע גם במקומות נוספים כמו תחבורה ציבורית, מה שאולי יהפוך את כרטיסי הרב קו למיותרים.
מאסטקארד העלתה באירוע גם את נושא מטבעות הקריפטו ואת חזון התמיכה שלה בהם. מאסטרקארד, כמו כל גוף כלכלי אחר, היה רוצה לתמוך במטבע יציב בו תנודות השווי הן ארוכות טווח. לדוגמה, כשמעבירים כסף בשקלים או דולרים, פעולת ההעברה נעשית באופן מיידי מול העיניים אבל מאחורי הקלעים לוקח כמה דקות או שעות עד שרואים את הכסף בחשבון. במטבעות וירטואליים, כמו ביטקוין הנתון לתנודות חדות כמה פעמים ביום, החשש הוא שעד שתשלמו על הפיצה שהזמנתם, ערך המטבע יעלה וייצא ששילמתם יותר מהמחיר של הפיצה בפועל, ולהיפך. אם שער המטבע יירד עד שהכסף יגיע לצד השני, ייצא ששילמתם פחות.
באותו אירוע נכח גם עודד סלומי, מנהל מחלקת מערכות תשלומים בבנק ישראל, אשר הסביר על הרגולציה ועל הצפי הקרוב בתהליכים שקורים בתחום התשלומים בישראל. הוא העלה את הנושא של פנקסי שיקים ניירים שאינם מתאימים כבר לשנת 2021 וצריכים לעבור דיגיטציה, ואף ציין כי הם עובדים על אפשרות העברת כסף מחשבון לחשבון בזמן אמת דרך גופים בנקאיים ולא בנקאיים. פרט נוסף ומעניין שהוא ציין זה את הצפי של הארנקים הדיגיטליים הגלובאליים בכניסה לישראל, וביניהם: גוגל פיי, סמסונג פיי, וכמובן גם אפל פיי.
בעקבות הדרישות שלכם באינסטגרם שלנו בזמן אמת, שאלנו את סלומי ואת החברים במאסטרקארד מה הפיתרון למשתמשי האייפון. הרי יש כל כך הרבה ספקי ארנקי למכשירי אנדרואיד, שלארנקים של סמסונג וגוגל יהיו הרבה תחרות אך משתמשי אפל נשארים מחוץ לתמונה בכל הסיפור הזה. התגובה הרשמית שלהם הייתה שהתשתית בישראל כבר הונחה ומוכנה לקבל את כל הארנקים הגלובאליים, וביניהם גם אפל פיי (A. רק נזכיר, אפל דורשת שאחוז העסקים שמתמשים בEMV (ממשק קופה המאפשר תשלום דיגיטלי) יעמוד על מינימום של 40 אחוז, ובפועל בישראל כבר עברנו אותו מזמן. התגובה הפחות רשמית שקיבלנו הייתה שזה יהיה ממש בקרוב. כמה בקרוב? הרבה לפני חודש יוני. אנחנו כמובן נמשיך לעדכן בכל מה שמעניין אתכם, ואם אתם רוצים לצפות שוב בחלקים מהאירוע, גשו עכשיו לאינסטגרם שלנו, עקבו אחרינו, וצפו בסטורי של היום לפני שזה נעלם.