• עמוד הבית
  • Apple
  • Google
  • Samsung
  • מדריכים
  • סקירות
  • טיפ אנונימי
The Verifier
  • עמוד הבית
  • Apple
  • Google
  • Samsung
  • מדריכים
  • סקירות
  • טיפ אנונימי
אין תוצאות
לכל התוצאות
The Verifier
  • עמוד הבית
  • Apple
  • Google
  • Samsung
  • מדריכים
  • סקירות
  • טיפ אנונימי
אין תוצאות
לכל התוצאות
The Verifier
אין תוצאות
לכל התוצאות

עושה בכוונה? גוגל מתעכבת בדיווח על אופן איסוף הנתונים ב-iOS של אפל

מאת אבי דוד | Avi David
20 בינואר 2021
זמן קריאה: 1 דקות
עושה בכוונה? גוגל מתעכבת בדיווח על אופן איסוף הנתונים ב-iOS של אפל

אפליקציות גוגל ללא התווית שמחייבת אפל \ תמונה: News 18

עדכון מערכת ההפעלה ה-iOS 14.3 של אפל למכשירי האייפון והאייפד (עם iPadOS 14.3) שוחרר בחודש שעבר (דצמבר), מאז יציאת העדכון, על כל אפליקציה שמוציאה עדכון חדש, על המפתח להוסיף תוויות בהן נמסר למשתמש מה הפרטים שנאספו וכיצד המידע מנוהל ומועבר, אם מועבר.

>> הצטרפו אל קבוצת הטלגרם שלנו <<

בין ענקיות החברות בעמק הסיליקון, פייסבוק וואטסאפ אינסטגרם ואפליקציות גדולות ואחרות כמו טיקטוק ועוד כבר עדכנו את האפליקציות באפסטור, מה שחייב אותן להוסיף את התוויות שמספרות לנו המשתמשים, איזה פרטים בדיוק נאספים כמו: מיקום, רכישות שבוצעו לאחרונה, חיפוש באינטרנט, פרטים אישיים, אנשי קשר, דיאגנוסטיקה, סוג מכשיר ומערכת הפעלה, מפעילה סלולרית ועוד.

כל מה שפייסבוק יודעת עליכם \ תמונה: אבי דוד צילום מסך

אפל (Apple) בעצם לראשונה חושפת את האפשרויות העומדות למפתחים ומה כל המידע שנאסף עלינו. לצערנו, בראש הטבלה היא כמובן פייסבוק שכוללת את אפליקציות אינסטגרם וואטסאפ, והמידע שנאסף על המשתמשים הוא פשוט אוצר לכל דבר ועניין.

ענקית החיפוש גוגל (Google), פשוט מסרבת בכל תוקף לעדכן את האפליקציות העיקריות שלה באפסטור ועד כה לא מספקת את התוויות וכל מה שהחברה אוספת על המשתמשים. אפליקציות כמו: גוגל חיפוש, מפות, תמונות, דרייב ועוד אף אחת מהן לא עודכנה כבר למעלה מחודש ימים. בגוגל הבטיחו כי החל מה-5 בינואר היא תחל לעדכן את האפליקציות, מה שלא קרה. לאחר מכן, יצאה החברה בעדכון בבלוג ואף העבירה הודעה לעיתונות לאתר Techcrunch, כי החל מה-12 בינואר החברה מתחייבת לעדכן את כל האפליקציות ולהוסיף את התוויות כפי שהיא מחוייבת על פי השקיפות המתמשכת של חברת אפל אל מול המשתמשים שלה.

כמובן, כבר עבר למעלה משבוע ימים מאותו עדכון שהוציאה גוגל באתר החברה, והאפליקציות העיקריות שלה בחנות האפליקציות האפסטור, טרם עודכנו ואף תווית אודות המידע שנאסף לא עודכן. גוגל היתה מחוייבת להוסיף את התוויות החדשות עד ה-9 בדצמבר, אך יום לפני החברה הוציאה עדכון לכל האפליקציות שלה באפסטור, מה שלכאורה דחה לה את הוספת התוויות.

WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.50.53 PM
WhatsApp Image 2021-01-19 at 11.50.54 PM

בימים האחרונים הוציאה החברה מספר עדכונים לאפליקציות פחות שימושיות, בהן היא הוסיפה תווית פשוטה שפשוט מפנה לאתר החברה לתנאי השימוש והשירות של השירותים שלה. 

בהודעה באתר החברה כתבה גוגל: ״בימים הקרובים נעדכן את כל האפליקציות בחנות האפסטור למשתמשי ה-iOS, ואנו מציעים בכל שלב להיכנס לחשבון הגוגל שלכם ולבדוק איזה מהמידע נאסף״ במילים אחרות, גוגל כנראה לא תחשוף את כל האמת באפסטור ותשאיר את המשתמשים ״בחשיכה״ להבין לבד מה המידע שנאסף.

>> הרשמו לערוץ היוטיוב שלנו <<

אנחנו כמובן נעדכן בעת יציאת העדכונים, והאם גוגל באמת מתכוונת להיות כנה עם המשתמשים ולהוסיף את התוויות כפי שהיא מחוייבת מאפל ומכל אפליקציה קיימת באפסטור.

תגיות: AppleAppStoreGoogleiosprivacyUpdateאבטחהאפלאפליקציותאפסטורגוגלעדכוןפרטיות
שיתוףציוץשליחהשיתוףשליחה
אבי דוד | Avi David

אבי דוד | Avi David

ממקימי האתר ועורך משנה פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם Techit. סלולרי: iPhone X / 256GB מחשב: iMac 27 5K שעון חכם: Apple Watch Series 4 LTE טאבלט: iPad Pro 10.5 2018

הפוסט הבא
ענקית הטכנולוגיה LG בוחנת יציאה מעולם הסמארטפונים

ענקית הטכנולוגיה LG בוחנת יציאה מעולם הסמארטפונים

מוצרים בהנחות מיוחדות לגולשים



הצטרפו לדיונים

  • אבי דוד | Avi David אבי דוד | Avi David מממ מעניין.. נמשיך להתעדכן! תודה

    ‘פפר’ החלה להזמין לקוחות להצטרף ל-Apple Pay בישראל ·  26 בFebruary 2021

  • Ido Kislev (AKA Somebody) Ido Kislev (AKA Somebody) פפר אומרים שמדובר בכמה ימים. אולי עוד שבוע לקראת פסח?...

    ‘פפר’ החלה להזמין לקוחות להצטרף ל-Apple Pay בישראל ·  24 בFebruary 2021

  • Ido Kislev (AKA Somebody) Ido Kislev (AKA Somebody) ראיתי עכשיו את העריכה שלכם. איזה באסה 🙁 יש שירותים...

    רוצים להשתמש באפל פיי בישראל? זאת האפליקציה שתעזור לכם ·  20 בFebruary 2021

  • Ido Kislev (AKA Somebody) Ido Kislev (AKA Somebody) מילאתי את כל הפרטים והיה כתוב שהם עוברים על המסמכים...

    רוצים להשתמש באפל פיי בישראל? זאת האפליקציה שתעזור לכם ·  19 בFebruary 2021

  • Ido Kislev (AKA Somebody) Ido Kislev (AKA Somebody) לפי Geektime בכתבה על אותו נושא, Apple Pay אמור להיות מושק בארץ...

    אפליקציית bit משיקה ארנק דיגיטלי וכרטיס אשראי חדש עם הטבות ·  15 בFebruary 2021

The Verifier

© 2021 כל הזכויות שמורות ל-The Verifier

ניווט באתר

  • אודות
  • תנאי שימוש
  • צור קשר
  • הצטרפו אלינו

אנחנו גם ברשתות החברתיות

אין תוצאות
לכל התוצאות
  • עמוד הבית
  • Apple
  • Google
  • Samsung
  • מדריכים
  • סקירות
  • טיפ אנונימי

© 2021 כל הזכויות שמורות ל-The Verifier