fbpx

סקירה: iPhone 12 Mini – חזק והכי נוח ביד

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
אייפון 12 מיני | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

סדרת האייפון 12 של אפל (Apple) מכה הרבה גלים ברשת, אך בעיקר בגלל זמני ההשקה וזמינות המכשירים בעולם וגם בישראל. אם בעבר היו נוהגים להשיק את המכשיר כשבוע לאחר ההשקה העולמית, כיום מדובר בעיכוב של יותר מחודש השקה בישראל ועדיין לא ברור כמה מהרוכשים שרכשו במכירה המוקדמת יקבלו את המכשיר ביום ההשקה עצמו.  קצת לפני תחילת המכירה המוקדמת קיבלנו לידינו לסקירה את ה-iPhone 12 Mini מטעם iStore, משווקת רשמית של מוצרי אפל בישראל. זה מה שחשבנו עליו.

עיצוב וחוויית שימוש

נתחיל בגודל. הוא קטן. קטן מאוד. מדובר במכשיר שאפשר להחזיק אותו ביד אחת ולהגיע עם האגודל לכל מקום במסך. המיני מגיע עם מסך בגודל 5.4 אינץ', שהוא אמנם גדול יותר מה-4.7 אינץ' של ה-SE מ-2020, אבל הגודל הפיזי של המיני קטן יותר מה-SE, וזה הרבה בזכות השוליים הצרים בדגם המיני, מה שנותן חוויית שימוש מלאה במסך ושומר על גודלו הפיזי הקטן.  סדרת האייפון 12 כולה מחזירה את העיצוב שמזכיר את האייפון 5, כשגוף המכשיר פחות מעוגל ובעל קווים ישרים יותר, שדווקא הופכים את ההחזקה בו לנוחה יותר. מסך המכשיר מצופה בזכוכית בעלת מגן קרמי המיוצר על ידי קורנינג, שלדברי אפל חזקה יותר מה"גורילה גלאס" של אותה חברה, אך גם מקנה לו תחושה חלקה והופך אותו לנעים למגע. כמו כן, גם גבו של המיני מצופה זכוכית, מה שהופך אותו למגנט לטביעות אצבעות. המכשיר מרגיש ארגונומי ביד ומורגש כי כל 135 הגרמים שלו מפוזרים לאורך המכשיר בצורה שווה ומאוזנת.

אייפון 12 מיני | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

מסך ה-OLED החדש במכשיר מפיק צבעים חדים ויפים. המסך מתפרש כמעט מקצה לקצה, ונבלם בחלקו על ידי המגרעת שמסרבת ללכת גם בסדרה הזו. על פניו המגרעת לא ממש מפריעה בתפעול השוטף אבל היא כן מורגשת בצפייה בסרטונים. ברירת המחדל לצפייה אינה כוללת את המגרעת ולכן כדי לצפות במסך מלא (עד כמה שאפשר) תצטרכו להגדיל את הסרטון ועל הדרך תיאלצו להפרד גם מהשוליים שלו, דבר שקצת מבאס במיוחד כשהמסך כבר מראש קטן יותר.  אני יכול לומר כבר עכשיו שעניין הגודל הוא אחד הדברים העיקריים שיקבע עבורכם אם לרכוש אותו או לא.

Ad image
אייפון 12 מיני | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

בתור אחד עם ידיים יחסית גדולות, מצאתי את השימוש במכשיר מעט לא נוח, בעיקר במצבי כתיבה. המקלדת קטנה מדי עבור אנשים עם ידיים בגודל ממוצע ומעלה. כמו כן, היה לי קושי גם בקריאת טקסט והייתי צריך להתעסק הרבה בהגדלות ואימוץ של העיניים. הדבר בא לידי ביטוי גם במקומות אחרים כמו בפיד של פייסבוק או טוויטר, או בכל מקור אחר שטקסט הוא פקטור משמעותי בשימוש.

>> רגע לפני שאתם קונים אייפון 12, בואו להשוות את המחירים הזולים ביותר בישראל <<

יחד עם זאת, לגודל הקטן יש גם יתרונות. את המכשיר קל לתפעל ביד אחת. בנוסף, אפשרויות השליטה באמצעות מחוות במערכת ה-iOS, הופכת את השימוש במכשיר לחוויה טובה במכשיר שמאפשר לאצבע שלכם להגיע לכל מקום במכשיר ביד אחת. כך למשל מעבר בין תפריטים, שינוי מיקומי אפליקציות או הגעה ללוח הבקרה, נעשים בצורה חלקה ודי נוחה.

המצלמה

תחום הצילום במכשיר מאוד מספק. האייפון 12 מיני מגיע עם 2 עדשות וחיישני 12 מגה-פיקסל, כאשר אחת אולטרה-רחבה של 120 מעלות והשנייה "רק" רחבה. נוכל לדבר על מספרים וחיישנים עד מחר, אבל השורה התחתונה היא שהתמונות המתקבלות במצלמה של המיני הן טובות מאוד. הצבעים ועיבוד התמונה לא חזקים מדי וקרובים מאוד למציאות, לא תמצאו כאן הרבה "רעשי" צילום אבל כן תוכלו לראות ירידה קלה באיכות התמונה במצבי זום, וזאת מאחר והמיני לא מגיע עם עדשת טלפוטו.

אייפון 12 מיני | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

המצלמה של המיני היא זהה לזה של האייפון 12 ומשמח לראות שאפל לא התפשרה על המצלמה גם בדגם הקטן. מלבד התמונות האיכותיות, המכשיר מאפשר צילומי וידאו עד לאיכות של 4K ו-60 פריימים לשנייה. כמו כן הוא גם תומך בצילום הילוך איטי של עד 240 פריימים לשנייה. גם מצלמת הסלפי מוציאה תמונות טובות, ואפקט הפורטרט השתפר מהדורות הקודמים.

זה נכון שהיום יש כבר מכשירים עם חיישנים של 100 מגה-פיקסל ויכולות צילום וידאו של עד 8K אבל אם נודה על האמת, המשתמש הממוצע לא מצלם את הילדים שלו או את חיי היום יום בוידאו 8K, שכן אם היה עושה זאת, היה לו צורך במקום איחסון גדול יותר והתעסקות מיותרת בהקטנת הוידאו כדי לשלוח לחברים בוואטסאפ (שגם היא מורידה מהאיכות על הדרך).

גלריה: תמונות מהאייפון 12 מיני

בנוסף, מעבר לגודל החיישן (שחשוב לא פחות) חשובה גם יכולת עיבוד התמונה שהמכשיר יודע לעשות מהמידע שהוא אוסף. גוגל (Google) עושים את זה לא רע בכלל בצורה דיגיטלית עם חיישנים של 12 מ"פ וגם אפל מראה יכולות טובות, ואף מדורגת אצל DXOMark בדירוג הגלובאלי במקום הרביעי והחמישי עם דגמי הפרו והפרו מקס של סדרת ה-12, כאשר דגם המיני והדגם הרגיל לא רחוקים משם במקום ה-13, עם ציון של 122 נקודות. בדירוג האמריקאי תופסים כל מכשירי אפל את המקומות הראשונים, לצד הפיקסל 5 של גוגל.

אייפון 12 מיני | תמונה: אלדד מטמון, The Verifier

ביצועים ומולטימדיה

בכל הקשור לביצועים מדובר במכשיר שאינו מגמגם בצורה מורגשת. דגם המיני כולל בתוכו את מעבד ה-A14 הביוני של אפל שעושה עבודה טובה ומאפשר עבודה חלקה לכל אורך המכשיר. אפליקציות נפתחות במהירות, המצלמה לא מראה סימני איטיות בצילום וגם הביצועים במשחקים חלקים למדי.

לצד הביצועים במשחקים וסרטונים, האייפון מספק חוויית סאונד היקפית ודי טובה. הווליום המקסימלי לא גבוה מדי, אך גבוה מספיק כדי לא לספק את הצליל המתכתי. עם שני רמקולים בצד העליון והתחתון של המכשיר אתם מקבלים סאונד היקפי די טוב עם דגש מורגש על הבסים וצלילים עמוקים, מה שמסייע לצליל הסופי להגיע אליכם איכותי ולא רק חזק.

הסוללה

בתור המכשיר הקטן ביותר בחבורה, דגם המיני מגיע עם הסוללה הקטנה ביותר. הסוללה של המיני מגיעה עם הספק של 2,227 מיליאמפר/שעה, שהיא כ-20 אחוז יותר קטנה מזו של האייפון 12 הרגיל.  בשל גודלו של המיני לצד חוסר ההתפשרות על הפיצ'רים האחרים, גודלה הקטן של הסוללה מורגש כאן.  בעוד שבשימוש סביר וביתי (מעט הודעות, גלישה באינטרנט, פייסבוק, ואולי קצת צילום) תוכלו לסיים את היום באחוזים נמוכים בהצלחה. כל שימוש מוגבר מזה, כמו נסיעה עם ווייז, צילום וידאו ממושך ב-4K והרצת משחקים עטירי גרפיקה לאורך זמן, יביאו אתכם למטען (שאינו כלול בקופסה) כבר בשעות אחר הצהריים. כמובן שמדובר בקיצון לכל אחד הצדדים, אבל אם השימוש שלכם הוא איפשהו באמצע, תצטרכו להכין את המטען כבר לקראת הערב.

בנוסף לזה, אם חשבתם שטעינה מהירה תשפר את המצב אז יש כמה בשורות רעות.  טעינה עם מטען בהספק של 20 וואט (הטעינה המהירה) שכמובן לא מסופק בערכה של המכשיר החדש, תטעין את הסוללה מ-0 ל-100 בתוך שעה וחצי. כמו כן, טעינה מהירה אלחוטית של 15 וואט תוכל להתבצע רק באמצעות מטען ה-Magsafe אך גם פה יש קץ' – בעוד שאר האייפונים בסדרה יוכלו לטעון בהספק של 15 וואט, המיני מוגבל להספק של 12 וואט בלבד, וזאת על מנת למנוע התחממות יתר, הנובעת בעיקר מגודלו הקטן.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.