fbpx

הוכרז: מקבוק אייר 13", מק מיני ומקבוק פרו 13" עם מעבד ה-M1 החדש; זמינות כבר בשבוע הבא

מאת אבי דוד | Avi David
מחשבי המק הראשונים להגיע עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל

חברת אפל (Apple) ערכה מוקדם יותר היום (שלישי, 10.11) את אירוע המדיה האחרון לשנת 2020. לאחר האירוע הראשון בו חשפה אפל את האייפד והאייפד אייר והאפל ווטש SE והאפל ווטש 6, באירוע לאחר מכן חשפה אפל את סדרת האייפון 12 שלראשונה כוללת ארבעה מכשירים – אייפון 12 מיני, אייפון 12, אייפון 12 פרו והאייפון 12 פרו מקס. הומפוד מיני אף הוא הוכרז, וכעת הגיע התור של מחשבי המק – הכירו את דור העתיד של אפל.

מעבד ה-M1 מבוסס ARM של אפל \ תמונה: אפל
מעבד ה-M1 מבוסס ARM של אפל \ תמונה: אפל

"רק עוד דבר אחד"

אותו משפט אייקוני בו עושה שימוש אפל רק כאשר היא מכריזה על מוצר חדש, דבר שעוד לא נעשה בעולם. והיום הוא היום, אפל הכריזה על המעבד החדש שיגיע בשלבים לכלל קו מחשבי המק בשנים הבאות לבוא, והיום היא מציגה את הדור הראשון – הכירו את M1, מעבד הסיליקון החדש אשר נבנה במיוחד והותאם למחשבי המק החדשים. המעבד החדש מגיע עם 8 ליבות, שיפור בחיי הסוללה, פי 3 יותר מהיר ממעבדי האינטל, לראשונה אפל משלבת את המעבד, המעבד הגרפי וזיכרון ה-RAM תחת אותו מעבד ובכך חוסכת מקום, ומאפשרת לראשונה להינות משיפורים שלא ניתן היה לתת למשתמשים כפי שהתכוונו באפל בשנים האחרונות.

מעבד ה-M1 מבוסס ARM של אפל \ תמונה: אפל
מעבד ה-M1 מבוסס ARM של אפל \ תמונה: אפל

המעבד החדש ה-M1 הוא כמובן הליבה החדשה של מחשבי המק שיגיעו אלינו בשבוע הבא, ובשנים הבאות. אבל רגע לפני שנקפוץ למחשבי המק, אפל הכריזה כי מערכת ההפעלה ה-macOS Big Sur 11 תושק ביום חמישי הקרוב, ה-12 בנובמבר. למי שמכם שיש ברשותו מחשב מק ולא רוכש את מחשבי המק החדשים, לא ניתן יהיה להתקין אפליקציות מהאפסטור שהותאמו לאייפון ולאייפד על גבי המק. ולכן, אפל שומרת לעצמה את הזכות להציע את הפיצ'ר הנ"ל רק למי שרוכש את מחשבי המק החדשים, וזאת כי מעבדי האינטל אינם מותאמים להריץ אפליקציות, מכיוון שמעבדי ה-AX.. (למשל, A14), הם מעבדי ARM שהותאמו לעבודה באייפד ובאייפון, ועכשיו עם M1 (שהוא תצורה של A14).

Ad image
מעבד ה-M1 מבוסס ARM של אפל \ תמונה: אפל
מעבד ה-M1 מבוסס ARM של אפל \ תמונה: אפל

מק מיני – החל מ-$699 \ הזמנה היום, זמינות בשבוע הבא

הכירו את המק מיני המחודש, העיצוב הוא אותו עיצוב אך המחיר הוא הדבר הגדול שאפל תאפשר לכל סטודנט או למי שיהיה מעוניין להתחיל עם עולם המק ולרכוש מחשב שמבוסס על גבי המעבד החדש ה-M1. המק מיני כמובן אינו תלוי בסוללה, אך כאן אפל שיפרה את הביצועים והמק מיני יגיע מותקן עם מערכת ההפעלה ה-macOS Big Sur ישירות.

אפל מבטיחה פי 3 פעמים בעיבוד הנתונים והמהירות ממעבדי אינטל, ופי 6 בכל הקשור למעבד הגרפי. המק מיני מגיע עם 2 חיבורי USB C שתומכים ב-Thunderbolt 4 וב-USB 4 גם תקן ה-Wi-Fi 6 אף הוא שולב במק מיני החדש.

מק מיני החל מ-$699 עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל
מק מיני החל מ-$699 עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל

לראשונה, ניתן להתקין כל אפליקציה שזמינה בחנות האפליקציות ה-AppStore, אם האפליקציה הותאמה לאייפון או לאייפד, הן יהיו זמינות להורדה ורכישה עם המפתח בחר בכך. אפל עצמה מבטיחה כי אפליקציות נוספות יגיעו לחנות וכאלה שיותאמו למחשבי המק עם הזמן.

המק מיני זמין החל מהיום בהזמנה, והשקה כבר בשבוע הבא ב-17 בנובמבר. אפל מציעה 2 תצורות למחשב החדש:

  • מק מיני עם מעבד ה-M1; מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי עם 8GB זיכרון עבודה ו-256GB זיכרון אחסון SSD בעלות של $699 (לפני מיסים)
  • מק מיני עם מעבד ה-M1; מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי עם 8GB זיכרון עבודה  ו-512GB זיכרון אחסון SSD בעלות של $899 (לפני מיסים)
  • ניתן לשדרג את מחשב המק מיני עד ל-16GB זיכרון עבודה ועד ל-2TB אחסון פנימי
מק מיני מבוסס מעבד ה-ARM ה-M1 \ תמונה: אפל

מקבוק אייר 13 אינץ' – החל מ-$999 \ הזמנה היום, זמינות בשבוע הבא

בדומה למק מיני, אפל גם כאן משיקה את מחשב המקבוק אייר עם מעבד ה-M1 בגודל של 13 אינץ' ולמעשה מבטלת את האפשרות לרכוש את המקבוק אייר עם תצורת מעבדי האינטל. ובכך הופכת אפל את המחשב הנייד הראשון שלה למעבד ה-M1. המקבוק אייר גם הוא מגיע עם שיפור בביצועים של פי 3 ממעבדי האינטל, ופי 5 בביצועים הגרפיים. כך שאפל מאפשרת למשתמש להינות משעות נוספות של גלישה באינטרנט, שיחות פייסטיים, צפייה בוידאו, עריכת קבצים מתקדמת כפי שלא התאפשרה עד היום ועוד. בדומה למק מיני, גם כאן מעבד ה-M1 מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי.

לראשונה, אפל מסירה את המאוורר מהמקבוק אייר וטוענת שאין בו צורך במחשב הנייד החדש שלה. הסוללה תאפשר עד 16 שעות של עבודה ללא הצורך בהטענה לאורך היום. בדומה לדור הקודם של המקבוק אייר, גם כאן מציעה אפל את פתיחת המחשב ותשלומים באפל פיי עם זיהוי ביומטרי ה-TouchID. בשונה מהמק מיני, אפל מציעה כאן שדרוג של עד 2TB של אחסון פנימי ועד 16GB זיכרון עבודה. מזה שנים ארוכות, אפל משדרגת את המצלמה במחשב וכעת תאפשר לבטל רעשים, ואיכות וידאו וסאונד הרבה יותר טובים ממחשבי המקבוק אייר שהושקו עד היום. לראשונה, אפל מציעה רק 2 חיבורי USB C במחשב במקום 4 יציאות כפי שהציעה עד היום, צריך לקחת את זה בחשבון.

מק מיני החל מ-$699 עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל
מק מיני החל מ-$699 עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל

כמו במק מיני, לראשונה, ניתן להתקין כל אפליקציה שזמינה בחנות האפליקציות ה-AppStore, אם האפליקציה הותאמה לאייפון או לאייפד, הן יהיו זמינות להורדה ורכישה עם המפתח בחר בכך. אפל עצמה מבטיחה כי אפליקציות נוספות יגיעו לחנות וכאלה שיותאמו למחשבי המק עם הזמן.

המקבוק אייר זמין החל מהיום בהזמנה, והשקה כבר בשבוע הבא ב-17 בנובמבר. אפל מציעה 2 תצורות למחשב החדש:

  • מקבוק אייר 13 אינץ' עם מעבד ה-M1, מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי עם 8GB זיכרון עבודה ו-256GB זיכרון אחסון SSD בעלות של $999 (לפני מיסים)
  • מקבוק אייר 13 אינץ' עם מעבד ה-M1, מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי עם 8GB זיכרון עבודה ו-512GB זיכרון אחסון SSD בעלות של $1,249 (לפני מיסים)
  • ניתן לשדרג את מחשב המקבוק אייר עד ל-16GB זיכרון עבודה ועד ל-2TB אחסון פנימי
מקבוק אייר מבוסס מעבד ה-ARM ה-M1 \ תמונה: אפל

מקבוק פרו 13 אינץ' – החל מ-$1,299 \ הזמנה היום, זמינות בשבוע הבא

לצד המק מיני והמקבוק אייר 13 אינץ', חשפה אפל את הדור הראשון של מחשבי המקבוק פרו בגודל של 13 אינץ' אשר אף הוא מגיע עם מעבד ה-M1, ובדומה למיני והאייר, גם כאן אפל מציעה 8 ליבות של המעבד ו-8 ליבות של מעבד גרפי. אך בשונה מהמקבוק אייר, כאן אפל אכן משלבת מערכת קירור ובגלל שמעט מקום התפנה, היא לראשונה מאפשרת עד 20 שעות עבודה בחיי הסוללה הגדולה ביותר שאי פעם הציעה במחשבי הנייד השונים.

גם כאן מציעה אפל פי 3 מכוח העיבוד של מעבדי האינטל השונים, ולראשונה משיקה את מעבד ה-M1 מבוסס ARM. כאשר המעבד הגרפי אשר משולב בתוך המעבד הראשי, מאפשר לראשונה לאפל לתת למשתמשים פי 5 מכוח העיבוד והיכולות הגרפיות כפי שהציעה בעבר. מה שהופך את מחשב המקבוק פרו למחשב המתקדם ביותר של אפל. כמו במיני ובאייר, גם כאן ניתן להתקין אפליקציות על גבי המחשב מתוך מגוון רחב שקיים וכאלה שיותאמו ויגיעו בקרוב. אפל עצמה מציעה כמעט את כל האפליקציות שלה מותאמות למערכת ההפעלה ה-macOS Big Sur שגם כאן תגיע מותקנת מראש.

זיהוי ביומטרי עם TouchID והטאץ' באר אף הוא קיים במחשב המקבוק פרו החדש, אך לצערנו אפל כעת לא מציעה את המקבוק פרו בעל מסך ה-16 אינץ' שזה צפוי להגיע בשנה הבאה. גם כאן משפרת אפל את המצלמה במחשב ומציעה ניקוי רעשים ואיכות תמונה וסאונד משופרת.

מק מיני החל מ-$699 עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל
מק מיני החל מ-$699 עם מעבד ה-M1 \ תמונה: אפל

אך בשונה מהמק מיני והמקבוק אייר, אפל כאן ממשיכה להציע לרכישה את מחשבי המקבוק פרו ה-13 וה-16 אינץ' בתצורות שמגיעות עם מעבדי האינטל. אפל עצמה לא צפוייה להפסיק את מכירת המחשבים עם המעבדים של אינטל עד לפחות לשנתיים הקרובות. עד שהחברה תרגיש בטוחה יותר וזאת כמובן תשיק מעבדי ARM מתקדמים יותר, כגון ה-M2 והילך.

המקבוק פרו זמין החל מהיום בהזמנה, והשקה כבר בשבוע הבא ב-17 בנובמבר. אפל מציעה 2 תצורות למחשב החדש:

  • מקבוק פרו 13 אינץ' עם מעבד ה-M1, מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי עם 8GB זיכרון עבודה ו-256GB זיכרון אחסון SSD בעלות של $1,299 (לפני מיסים)
  • מקבוק פרו 13 אינץ' עם מעבד ה-M1, מגיע עם 8 ליבות ו-8 ליבות מעבד גרפי עם 8GB זיכרון עבודה ו-512GB זיכרון אחסון SSD בעלות של $1,499 (לפני מיסים)
  • ניתן לשדרג את מחשב המקבוק אייר עד ל-16GB זיכרון עבודה ועד ל-2TB אחסון פנימי
מקבוק פרו מבוסס מעבד ה-ARM ה-M1 \ תמונה: אפל

דור העתיד

אז אלו הם מחשבי המק החדשים שמציעה אפל לרכישה החל מהיום, וזמינות מלאה באתר החברה ובחנויות (החל מה-17 בנובמבר). אפל לוקחת הימור רציני ומעבר שיקח לפחות כמה שנים טובות בהן החברה תעבור ממעבדי האינטל, למעבדי הסיליקון מבוססי ARM שיציעו לאפל אפשרות גמישה יותר ואינטגרציה מלאה בין האייפון, האייפד, השעון החכם האפל ווטש ומחשבי המק לשאר המוצרים שמציעה אפל לרכישה.

רק עוד דבר אחד לשנת 2020 \ תמונה: אפל

המחירים זולים במעט מהדורות הקודמים, ואין ספק כי מי שירצה להתחיל עם מק לראשונה יבחר במק מיני עם מחיר של $699 בלבד. כמובן שצריך מסך מקלדת ועכבר, אבל זאת כבר לא הוצאה כבדה. אך לצערנו, קיימים גם מעט חסרונות – התקנת תוכנות לא תינתן כפי שהיה ניתן בעבר, ולצערנו מי שמכם שחייב דואל בוט עם ווינדוס, יאלץ להיפרד מהיום בו אפל איפשרה התקנת מערכת ההפעלה חלונות של מיקרוסופט בצמוד ל-macOS.

יום חדש לאפל והאם המשתמשים ידעו להבדיל בין מחשב עם מעבדי האינטל, או שמה יבחרו ללכת עם מעבד ה-M1? מעניין כיצד המוכרים בחנויות אפל יציעו את המחשבים החדשים לרכישה.

שתפו כתבה
עורך משנה
עקוב:
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Pro Late 2018 15" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra