fbpx

סקירה: מסך 34 אינץ' UltraWide של LG – הופך את העבודה מהבית לנוחה יותר

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
LG 34WN80‎ UltraWide | תמונה: אלדד מטמון

בימים טרופים כמו אלה של הקורונה, אנחנו נאלצים להסתגל למציאות חדשה הכוללת בין היתר גם עבודה מהבית. בעולם ההייטק (אבל לא רק), עבודה בריבוי חלונות על המסך נעשית קלה יותר כשיש יותר ממסך אחד, אך בתנאי בית במקום משרד, הדבר לא תמיד מתאפשר גם מבחינת מקום. מסך ה-34WN80C UltraWide בגודל 34 אינץ' של LG בא לענות על בעיית המקום ועל הדרך מספק תצוגה מרהיבה ונוחה המותאמת גם בצורה אישית.

מה בקופסה

המסך מגיע בארגז די גדול ומרתיע שלרגע גורם לכם לחשוב שאולי בחרתם בגודל הלא נכון, אך מהר מאוד הכל מתיישר ועל כך אפרט בהמשך. הארגז הגדול של המסך מגיע עם:

  • מסך ה-34WN80C UltraWide בגודל 34 אינץ'
  • תושבת עליה מלבישים את הזרוע הטלסקופית המתכווננת
  • זרוע טלסקופית מתכווננת
  • כבל USB C to USB C
  • כבל HDMI to HDMI
  • חוברות מידע
  • ודיסק(?) הכולל את הגרסה הדיגיטלית של הוראות ההפעלה

גודל מדוייק עם חיבורים נדרשים

המסך של LG אותו סקרתי הוא בגודל 34 אינץ', אך בסדרת ה-UltraWide של החברה הוא קיים גם בגודל של 29 אינץ'. מדובר במסך עם פאנל IPS קמור בגודל 34 אינץ' עם קצב ריענון של 60 הרץ. הרזולוציה המירבית של המסך היא 3440×1440 והיחס רוחב-גובה הוא 21:9. המסך מספק זווית צפייה די רחבה של 178 מעלות תוך שמירה על צבעים איכותיים ופירוט חד.

Ad image
LG 34WN80‎ UltraWide | תמונה: אלדד מטמון

אחד היתרונות הבולטים במסך הוא כמות החיבורים בהם הוא תומך. ה-34WN80C כולל בגבו שני חיבורי HDMI, חיבור DisplayPort חיבור אוזניות, שני חיבורי USB רגילים וחיבור USB C. החיבור האחרון הוא יעיל במיוחד עבור משתמשים במחשבי מק של אפל, במיוחד בדגמים האחרונים, אשר כוללים רק חיבורי USB C. השימוש בחיבור עם מחשבים תומכים מאפשר לכם להעביר תמונה, סאונד, דאטה ואפילו טעינה בכבל אחד, מה שמייתר את הצורך להשתמש במתאמים וכבלים נוספים.

LG 34WN80‎ UltraWide | תמונה: אלדד מטמון

כפתורים ועיצוב מינימליסטי

העיצוב של המסך בולט במינימליזם שהושקע בו. התושבת המתכתית היא קלה במיוחד, כאשר עליה מתלבשת זרוע טלסקופית מתכווננת מסיבית במשקלה, אך מינימליסטית בעיצובה, עליה מתיישב המסך ומתחבר בקליקים בודדים. לאלו מכם שאוהבים, את המסך ניתן גם לתלות על הקיר.  השוליים הדקיקים של מבנה המסך משאירים הרבה מקום לפאנל, וכך מנצלים ביעילות את שטח הפנים שלו לטובת השימוש השוטף.  באמצעות הזרוע ניתן להרים ולהוריד את המסך לגודל הנכון, וכן לכוון את כיוונו (tilt) ללמעלה או למטה.

LG 34WN80‎ UltraWide | תמונה: אלדד מטמון

בתחתית המסך תמצאו ג'ויסטיק לניווט בהגדרות המסך, שאם לומר את האמת לוקח כמה דקות להתרגל אליו. הג'ויסטיק נע למעשה לכל הכיוונים עם אפשרות לחיצה כלפי פנימה.  בין ההגדרות תוכלו למצוא מצבי תמונה שונים, כמו הגברת אפקט ה-HDR, מצב קולנוע, ואפילו אפשרות להתאמה אישית של איכות התמונה.

בתפריט ההגדרות המהירות של המסך תוכלו לבחור במהירות בין הכניסות בהן המסך משתמש, כך למשל תוכלו לחבר שני מחשבים לאותו מסך ולהחליף ביניהם במהירות דרך ההגדרות.  הגדרה מהירה נוספת היא שליטה על הווליום, אך אין מדובר בווליום של הסאונד הבוקע מהמסך, וזאת מאחר ואין בו רמקולים.  בקרי השליטה בסאונד שולטים על חיבור האוזניות, ואפשר לומר שהסאונד די איכותי. יחד עם זאת, קצת מאכזב שאין רמקולים מובנים.

חוויית צפייה אופטימלית לעבודה וצפייה בסרטים

לפני שהתחלתי את הסקירה, הרבה מהחברים לעבודה אמרו שאין כמו שני מסכים נפרדים, כי ככה יש הפרדה ויזואלית ברורה ולא מסתבכים. בתור אחד שהורגל גם לעבוד בצורה הזו, חששתי שהמסך לא יספק את התמורה אבל שמחתי להתבדות.  בשימוש משרדי בו אתם צריכים להציב שני חלונות דפדפן אחד ליד השני, או אפילו שתי תוכנות, המסך הזה של LG סוגר לכם את הפינה, ואפילו יותר מזה. במידה ואתם צריכים חלונות בגדלים שונים אתם יכולים למצוא מקום גם ליותר משניים ועדיין לקבל נוחות שימוש טובה.

LG 34WN80‎ UltraWide | תמונה: אלדד מטמון

כשזה מגיע לצפייה בסרטים, ביוטיוב למשל לא כל הסרטונים נתמכים בפורמט של 21:9 ולכן בחלקם תמצאו שטחים שחורים מתים בצידי הסרטון, אך אלו שכן נתמכים, נמתחים בצורה מרהיבה לכל אורך המסך ומספקים חווייה שעוטפת את המשתמש, וזה הרבה גם בזכות הרזולוצייה הגבוהה שהמסך כולל. שירותים נוספים שכן מספקים את החוויה הזו הן גם אפליקציות כמו נטפליקס אשר הוסיפו תמיכה במסכים של 21:9 לפני כשנתיים בערך, וכן גם משחקים.

LG 34WN80‎ UltraWide | תמונה: אלדד מטמון

המסך אינו מיועד לגיימרים כבדים ולזמני שימוש גבוהים במשחקים רציניים, ולמרות שזמן התגובה של המסך עומד על 5 מילי-שניות בבחירת המצב הכי מהיר שלו, מרגישים תנועות מטושטשות והשהיות קלות, לצד נוכחות של "גוסטינג". במצב הפחות מהיר אגב זה מורגש פחות. לעומת זאת, מבחינת שיהוי תצוגה כללי בחיבור למחשב אפשר לרשום הצלחה כאן – זמן השיהוי עומד על 10 מילי-שניות אך למרות זאת, בעבודה שוטפת עם המסך זה אינו מורגש ב-60 הרץ.

מבחינת הצבעים תמצאו כאן צבעים מדוייקים המתפרשים בצורה אחידה לאורך כל המסך, ללא קשר לקימורים שלו. הצבעים השחורים מודגשים בצורה חזקה והצבעים השונים מוצגים לרוב בצורה מדוייקת, בהתאם למצב התמונה אותו בחרתם. כך למשל, אם בחרתם במצב התמונה של HDR, ייתכן וחלק מהצבעים במצב של עבודה רגילה על גבי רקע לבן יהיו בוהקים מדי וכואבים לצפייה.  ואם כבר הלבן, הבהירות המקסימלית של המסך עומדת על 300 ניטים מה שמספק בהירות גבוהה וחזקה בהתאם לשטח המסך.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.