fbpx

סקירה: Samsung Galaxy Note 20 Ultra – מצויין, אבל יכול להשתפר

Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

אחד המכשירים המדוברים ביותר שהושקו לאחרונה הוא ה-Galaxy Note 20 Ultra המתקדם של סמסונג (Samsung), אשר הוצג לצד ה-Galaxy Note 20 הרגיל, שנושא מפרט מעט מוחלש יותר. דגם האולטרה הוא כאמור המתקדם מבין השניים אך בזמן ההשקה (וגם הרבה אחרי), עלו קולות ברשת התוהים עד כמה מתקדם הוא באמת. לקחנו אותו לבדיקה.

*את המכשיר קיבלנו לסקירה מסמסונג ישראל בתצורה של 8 ג"ב + 256 ג"ב איחסון עם מעבד ה-Exynos 990 –  נציין שהסקירה המוצגת הינה דעתו הבלעדית של הכותב ואינה מושפעת משום גורם פרסומי כזה או אחר*

מה בקופסה:

  • המכשיר Galaxy Note 20 Ultra
  • מטען 25W
  • כבל USB C to USB C
  • אוזניות חוטיות עם חיבור USB C

העיצוב

אתחיל בצד החיצוני של הקנקן ואומר שבמבט ראשון המכשיר נראה לא רע בכלל. מבין כל הצבעים שסמסונג מציעה, אנחנו קיבלנו לסקירה את הצבע השחור המיסטי, שמאופיין בצבע שחור עמוק בעל גוף מבריק. העיצוב המבריק אכן משדר תחושת פרימיום, אך אם אתם כבר עוקבים אחרי הסקירות שלי אתם כבר מבינים שזה די חיסרון מבחינתי. לא צריך הרבה זמן עד שהמכשיר תופס כל טביעת אצבע אפשרית, וזה גם אם תשטפו את הידיים ממש ממש טוב. בנוסף, המצלמה המושקעת (עליה ארחיב עוד בהמשך) בולטת החוצה משמעותית בצידו השמאלי-אחורי של המכשיר וקצת משפיעה לרעה על האיזון הארגונומי.  יחד עם זאת, המכשיר לא מרגיש כבד מדי ביד למרות משקלו של 208 גרם.

Ad image
Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

מדובר במכשיר די גבוה בגודל 164 מ"מ עם מסך בגודל 6.9 אינץ', בעל בהירות גבוהה המאפשר עבודה גם באור שמש ישיר, קצב ריענון של עד 120 הרץ ורזולוצייה איכותית של 1440×3088. הצבעים במסך יפים ומדוייקים, עם דגשים בצבעים העמוקים, כמו השחורים והכחולים והכהים.

אין ספק שאיכות הבנייה פה היא מרשימה. גוף המכשיר המרובע והסימטרי נותן לו חזות מאוזנת ויזואלית, והמצלמה הקדמית שמעוצבת באלגנטיות בתוך חור במסך, מציגה את המסך כמעט כמקשה אחת רצופה.   בתחתית המכשיר תמצאו את חיבור ה-USB C, מיקרופון, רמקול די חזק, ואת העט החכם שנשלף בקליק די נוח. בראשו של המכשיר תמצאו את מגירת הסימים וכרטיס הזיכרון לצד מיקרופון נוסף. כפתור הכיבוי וההדלקה נמצא במיקום יחסית נוח, אך כפתורי הווליום מעט גבוהים בצידו הימני-קדמי של המכשיר, דבר שמקשה בעיקר על הגברת האודיו. מה שלא תמצאו כאן הוא כפתור ייעודי עבור Bixby, אך סמסונג עדיין לא ויתרה על העוזרת הוירטואלית והיא קופצת דרך כפתור הנעילה, דבר שאפשר לשנות בקלות בהגדרות.

מצלמה

בכל מה שקשור למצלמה אני יכול לתת כבר ספוילר ולומר שהתוצאה מעולה, בעיקר בתנאי תאורה טובים.  הצבעים במכשיר יוצאים רכים ונעימים ויש לא מעט דגש בפרטים. אפשר לומר שיכולות העיבוד של המצלמה אפילו ממטבות את התמונה אחרי הצילום, אבל זה קצת גם בא לרעתו של המכשיר, שכן לעיתים אין התאמה בין מה שרואים למה שמקבלים בתוצאה, וחבל.

Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

המצלמה מצויידת במצבי צילום סטילס שונים כגון פוקוס חי לתמונות פורטרט, מצב פנורמה ומצב צילום אוכל. הפוקוס האוטומטי מתייצב ממש מהר ומהירות לקיחת התמונה מאוד גבוהה.  תמונות הפורטרט השתפרו מאוד בכל מה שקשור לפרטים קטנים, כמו שיער או משקפיים, ומצב צילום האוכל לדעתי קצת מיותר, כי צילום במצב הרגיל מאפשר לכם לקבל תוצאה דומה מבלי הצורך לכוון את הפוקוס במיוחד.

לצד כל אלה, גם מצבי צילום הוידאו של המכשיר לא רעים בכלל. המייצב האופטי במכשיר שומר על יציבות צילום ומתגבר לא רע על רעדים של צילום ביד אחת. גם מצב צילום הייפר-לאפס ומצב הפוקוס החי בוידאו גם הם לא רעים, אם כי האחרון עדיין מצריך כמה שיפורים בכל הקשורים לחידודים ומעקב אחרי אובייקטים.

Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

עוד אחד מיכולות המצלמה הוא שילוב טכנולוגיית המציאות הרבודה (AR). סמסונג עובדת ומשפרת את יכולות ה-My Emoji כבר כמה שנים וזה נראה ממש טוב. למי שלא מכיר, My Emoji מאפשר לכם ליצור סוג של אווטאר עבור מגוון שימושים עם המצלמה.  הסריקה הראשונית נעשית עם הפנים שלכם כשלבסוף המכשיר מציג את מה שנראה לו הכי קרוב להיות הפנים האמיתיות שלכם. לאחר מכן תוכלו לבצע התאמות בפנים וכן גם בפרטי הלבוש והנראות הכללית.

גלריה: דוגמאות צילום ממכשיר ה-Galaxy Note 20 Ultra

ביצועים וחוויית שימוש

באופן כללי חוויית השימוש במכשיר היא טובה. התנועות חלקות והמכשיר מתפקד ללא השהיות מיותרות. אם כבר, המכשיר לעיתים "לחיץ מדי" והאחיזה של המכשיר ביד לפעמים "מעירה" את המכשיר שלא לצורך.  בצעד די מוזר בחרה סמסונג שלא להציע מעבד משודרג יותר במכשירים שכוללים את מעבד ה-Exynos שלה ועוררה סערה קטנה ברשת. השימוש במעבד מהשנה שעברה לא מנע מהחברה להשאיר את תג המחיר הגבוה.

חובבי המסך הקמור יאהבו את השימוש בסרגל ה-Edge המוכר, ובמיוחד את המהירות בו הוא מופיע, אך אלו מכם שמתקשים עם מסכים קמורים יתקשו עם התפעול השוטף ואולי גם ייתקלו בלחיצות מיותרות באחד מצידי המכשיר.

בנוסף, לא בטוח אם זה מזג האוויר שמשפיע על תפקוד המכשיר (כשהוא עצמו נמצא במזגן), אבל בשימוש שוטף ורגיל לגמרי מורגשת התחממות בלב המכשיר שמתפשטת לקצוות בהדרגה.  הדבר כמובן "מחמיר" כשהשימוש במצלמה או באפליקציות כבדות גובר.  סביר להניח שההתחממות היא ברמת הדרגה הסבירה אבל נוחות השימוש ביד נפגעת, במיוחד שמשתמשים במכשיר ללא כיסוי.  בתוספת כיסוי, החום מורגש הרבה פחות.

ממשק המשתמש שעוטף את המכשיר הוא OneUI 2.5 העדכני, שקיבל ממני כבר כמה שבחים בסקירות הקודמות. הממשק הוא נקי ואינטואיטיבי המולבש על גבי אנדרואיד 10 וכולל את כל היכולות שיש לה להציע.

עט ה-S Pen

מהירות התגובה ורמת הדיוק של העט החכם שופרה וכעת הוא מגיב בצורה טובה יותר, גם לנגיעות קלות וקטנות. בנוסף התווספו מחוות אוויר שונות המאפשרות לכם לשלוט מרחוק במכשיר בהינף יד. בין המחוות שהתווספו תמצאו את החזרה אחורה וצילום המסך, ששניהם נעשים בצורה טובה, אם כי המכשיר לפעמים נוטה להתבלבל בקשקוש האווירי שעשיתם, ונותן את התגובה שמחווה כזו לא קיימת.

Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

המחוות המוצלחות ביותר בעיניי הן בעיקר אלה שקשורות למצלמה, והמחוות החדשות שמאפשרות כעת לשלוט בנגן המדיה מרחוק. בכמה מחוות פשוטות ניתן להקפיץ את המצלמה, להחליף בין הקדמית לאחורית, לזוז בין מצבי הצילום השונים וכמובן גם לעשות את הצילום עצמו מרחוק.

רגישות הציור והכתיבה באמצעות העט אכן השתפרה, והעט יודע להבדיל בין לחיצות רכות ללחיצות קשות, מה שבא לידי ביטוי גם בציור עצמו. כמו כן, במידה ושרבטתם טקסט כלשהו, תוכלו להפוך אותו בקלות לטקסט מודפס, ואני יכול לומר שהמכשיר זיהה כל מילה שכתבתי. יחד עם זאת, אין עדיין תמיכה בעברית.

Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

סוללה

אחרי כל ההשקעה במכשיר, נראה שסמסונג השקיעה ממש את שארית כספה בסוללה, אך לא דאגה להשקיע אותו כמו שצריך. מעבר לכח העיבוד, המסך והיכולות המבריקות של המכשיר, אחד הדברים שאולי הכי חשוב היה להשקיע בו זו הסוללה.  בשימוש סביר ביותר מצאתי את עצמי בסביבות שבע בערב עם שארית של 25 אחוז, שהמשיכה לרדת במהירות של כל שימוש נוסף. עובדה מאכזבת שלעצמה מאחר ואם הייתי משתמש במכשיר בצורה כבדה יותר, הייתי מסיים את היום כבר עם טעינה נוספת אחת לפחות.

ואם כבר טעינה, המכשיר מגיע עם מטען 25 וואט שיאפשר לכם להטעין את סוללת ה-4,500 מיליאמפר/שעה במלואה במעל לשעה. בזמנים אחרים אולי הייתי מבליג, אבל כשמכשירים מתחרים כבר מציעים טעינה מלאה ומהירה בתוך 30 דקות בלבד, סמסונג מוצגת בתור אחת שנשארה מאחור, בהתחשב שמדובר במכשיר שאמור להיות חוד החנית של החברה.  כמו כן, כדי לאפשר את הטעינה המהירה, יש להגדיר זאת בהגדרות המכשיר, שזה צעד מיותר בעיניי כי מי לא היה רוצה לאפשר בברירת המחדל טעינה מהירה?

Galaxy Note 20 Ultra | תמונה: אלדד מטמון

בנוסף, כמו שאר מכשירי הדגל שהוציאה סמסונג בשנים האחרונות, המכשיר תומך ביכולת טעינה הפוכה ולמעשה מאפשר לכם להטעין מכשירים ניידים אחרים כמו סמארטפונים, שעונים חכמים או אוזניות אלחוטיות כמו ה-Galaxy Buds Live, באמצעות נגיעה בגב המכשיר.  מהירות הטעינה היא כמובן איטית בהרבה בניגוד לטעינה ישירה אך טוב שיש את האפשרות הזו.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.