fbpx

סקירה: Galaxy Z Flip – מרגש אבל עדיין יקר

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon
Galaxy Z Flip | תמונה: אלדד מטמון

כבר כמה שנים שכל החברות נמצאות בתחרות שמחייבת אותן להוציא מכשיר חדש כל שנה במקרה הטוב, וכל כמה חודשים במקרה הפחות טוב. מעבר לכמות האשפה האלקטרונית שמצטברת, אני חושב שאני יכול לדבר בשם רובנו ולומר שמרגיש שהגענו לרווייה בקונספט הקיים.

יש כמה חברות שזיהו את המחסור בריגוש ויצאו בקונספט חדש עבור המכשירים הסלולריים. אחת מהן היא סמסונג (Samsung), שהייתה בין הראשונות להוציא לשוק מכשיר מתקפל בייצור המוני בדמות ה-Galaxy Fold, אשר בהמשך קיבל גלגול נוסף בדמות ה-Galaxy Z Flip, שלשמו התכנסנו היום.

מה בקופסה

  • מכשיר ה-Galaxy Z Flip
  • כבל טעינה/נתונים USB A TO USB C
  • מטען
  • אוזניות AKG
  • מתאם בין USB A to USB C
  • סיכה להוצאת הסים
  • כיסוי פלסטיק דקיק בשני חלקים

עיצוב

אחרי שנים רבות שהתרגלנו לקונספט שבו סמארטפון מגיע בדמות בלטה שטוחה (אך עוצמתית), נראה שהגיע הזמן לשנות את כללי המשחק, שוב. ה-Galaxy Z Flip מצטרף לטרנד המתקפלים ומגיע בדמות צדפה עם מסך מגע גמיש בגודל 6.7 אינץ'. כשהמכשיר פתוח, עוביו מגיע ל-6.9 מ"מ וכשהוא סגור את כבר יכולים לנחש שהעובי קצת יותר מכפול ועומד על 15.44 מ"מ.

Ad image
Galaxy Z Flip | תמונה: אלדד מטמון

התחושה די טובה ביד בשני המצבים אם כי הוא מרגיש קצת כבד בכיס כשהוא במצב סגור, שכן כל ה-183 גרם של המכשיר פתאום מתרכזים לקופסה קטנה. למכשיר יש מסך חיצוני קטן מסוג Super AMOLED בגודל 1.1 אינץ' שמאפשר לכם לראות מידע קליל בצורה זריזה יותר, כמו השעון, התראות, אחוזי הסוללה ועוד. שימוש נוסף במסך הקטן הוא גם תצוגת המצלמה, במידה ותרצו לצלם במכשיר במצב סגור, אבל על חוויית הצילום אפרט עוד בהמשך.

Galaxy Z Flip | תמונה: אלדד מטמון

חזק, כמו כל מכשיר אחר

מעבר להיותו מעט "גימיקי" בעיצוב, הוא עדיין כולל מפרט מושקע בדומה לסדרות דגל אחרות. המעבד שמרית את המכשיר הוא Snapdragon 855 מבית קואלקום (כן, אין גרסת Exynos למכשיר). לצידו הציבה החברה כ-8 ג"ב של זיכרון עבודה (RAM) ונפח איחסון מובנה של 256.

עוד במפרט נמצא מערך צילום משולש המורכב מ-2 מצלמות בגב המכשיר, ואחת נוספת לצילום סלפי. בגב המכשיר נמצאת המצלמה הראשית עם חיישן של 12 מ"פ ועדשה רחבה הכוללת גם מייצב תמונה אופטי ומפתח צמצם של f/1.8. לצידה נמצאת מצלמה נוספת עם חיישן של 12 מ"פ ועדשה אולטרה רחבה של 123 מעלות, ומפתח צמצם של F/2.2

צילום מתקדם

סמסונג השכילה לנצל כהלכה את כל סט המצלמות המורכבות במכשיר. חוויית הצילום הקדמי כשהמכשיר סגור היא קצת שונה. המסך שמציג את המצלמה מראה רק חלק ממה שמצולם ולכן צילום בצורה הזו הוא לא לגמרי אידיאלי, אם כי מצב הצילום הזה משתמש למעשה במצלמה העיקרית של המכשיר.

Galaxy Z Flip | תמונה: אלדד מטמון

לעומת זאת, צילום במצלמה הקדמית כעת הופך לחוויה שונה וטובה. המכשיר מסוגל להשאר פתוח במצב שהוא יושב בביטחון על משטח ומראה לכם את עצמכם במצלמה. כך למשל תוכלו לחסוך שימוש בחצובה או מקל סלפי, ובשילוב מחוות הצילום (פתיחת יד לצילום) תחסכו גם את הצורה ללחוץ על כפתור הצילום.

התוצאה מהמצלמה הקדמית (כשהמכשיר פתוח) היא טובה ובהירה הכוללת חדות טובה בזכות מנגנון הפוקוס האוטומטי של המכשיר.

השימוש במצלמה הראשית גם הוא טוב ומפיק תמונות איכותיות עם צבעים בולטים וחדות גם לאחר הצילום. סמסונג כללה פה את כל מצבי הצילום המוכרים לנו מהמכשירים האחרונים וביניהם מצב הלילה שנותן תמונות מוארות ונקיות גם בצבעים, וכן גם מצב One Shot שמאפשר לכם בקליק אחד לצלם כל פורמט אפשרי.

ביצועים וחוויית שימוש

ה-Flip הוא חיה אחרת לגמרי בכל מה שקשור לחוויית שימוש. נתחיל במסך הגמיש, שעצם היכולת שלו להתקפל גם מפריעה מעט לחוויית השימוש. נקודת הקיפוח במסך מורגשת לא מעט בזמן השימוש היומיומי וזו תחושה שצריך להתרגל אליה. מלבד התחושה המסך עצמו אינו מעוות את התצוגה או משפיע עליה ולמעשה מתפקד כמו מסך של מכשיר סמארטפון רגיל.

Galaxy Z Flip | תמונה: אלדד מטמון

המכשיר מגיע עם אנדרואיד 10 ישר מהקופסה וממשק המשתמש של סמסונג המולבש על המערכת מתפקד יפה מאוד. העבודה עם המכשיר חלקה, ללא האטות או תקיעות מורגשות ופתיחה של אפליקציות במקביל או שימוש מסיבי בהן כמעט ולא משפיע על התפקוד השוטף.

המכשיר כולל מגוון יכולות אבטחה וביניהן גם מנגנון זיהוי פנים וחיישן טביעת אצבע. זיהוי הפנים עובד מצויין ומהר אך בזמני הקורונה המסיכה מפריעה לו לתפקד.

Galaxy Z Flip | תמונה: אלדד מטמון

חיישן טביעת האצבע, הממוקם על כפתור הנעילה, גם הוא עובד מהר ומדוייק, והאפשרות במערכת לסמן שהמכשיר עדיין ידרוש את החלקת המסך לפתיחה אחרי נגיעה בחיישן, מעולם לא הייתה נדרשת יותר.  בלא מעט מהמקרים מצאתי את האצבע מחליקה לשם בטעות ופותחת את נעילת המכשיר.

הסוללה מחזיקה יפה

עם 3,300 מיליאמפר/שעה, ושימוש סביר, ה-Galaxy Z Flip שורד יום עבודה שלם ומשאיר עוד כמה שעות שימוש לפני השינה. בשימוש מסיבי יותר של צילום ואפליקציות ניווט למשחקים, הסוללה קצת מתחממת וכנראה שתצטרכו להטעין אותו שוב קצת מוקדם יותר לפני השינה.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.