fbpx

סקירה: Sandisk Extreme Portable SSD – פריט חובה בכל כיס

ככל שאנחנו מתקדמים יותר אנחנו צורכים ודורשים יותר מקום איחסון. בין אם זה במחשב הנייד, הנייח ואפילו בסמארטפון, תמיד חשוב לנו שיהיה גיבוי לדברים שלנו. ברוב המקרים נעדיף לגבות את הפריטים בענן כמו גוגל דרייב של גוגל, או One Drive של מיקרוסופט, אך מבחינת פונקציונאליות, יש לא מעט יתרונות לאיחסון פיזי לעומת האיחסון הוירטואלי, ובמקרים כאלה כדאי שיהיה לכם את כונן נייד כמו זה שניסינו כאן.

כאמור, נדמה כי כונני האיחסון הנייד נדחקו לשוליי המודעות מאז שעלתה המודעות לאיחסון בענן. SanDisk משווקת בישראל כבר לא מעט זמן את הכוננים החדשים והמהירים שלה ולאחרונה יצא לנו להתנסות באחד מהם, ה-Extreme Portable SSD. מדובר בכוננן SSD בעל מהירות קריאה וכתיבה גבוהה במיוחד שבאה לידי ביטוי בבירור בזמן העברת קבצים ממכשיר למכשיר.

עיצוב נוח ועמיד

כמו תמיד אנחנו מתחילים בעיצוב. הכונן של סנדיסק כל כך קטן שהוא בקושי מכסה מחצית מגודל יד ממוצעת. הוא למעשה כל כך קטן שאם תכניסו אותו לכיס יש מצב שתשכחו שהוא שם, זאת הודות גם למשקלו הקליל שנושק ל40 גרם, שזה, לצורך השוואה, כרבע/חמישית ממשקלו של סמארטפון סטנדרטי. ואם נמשיך את המעגל, המשקל הקל נובע מבחירת החומר שמרכיב את הכונן – גומי ופלסטיק. בנוסף להקלה במשקל, השימוש בחומרים הללו מאפשר איטום טוב יותר נגד מים ואבק בתקן IP55 וריכוך הפגיעה וזעזוע בתקנים מתקדמים.

Ad image

בראשו של הכונן תמצאו גם לולאת פלסטיק המאפשרת לחבר אותו למחזיק מפתחות או לתלות אותו על התיק. בתחתיתו תמצאו את חיבור העברת הנתונים מסוג USB-C שמאפשר את ההעברה המהירה של הנתונים. הכבל מגיע כ-USB C משני צידיו אך אליהם מתלווה מתאם USB A שמאפשר לכם לחבר אותו למחשבים ללא החיבור המהיר.

ביצועים אוניברסליים. כמעט.

כבר עשיתי ספוילר בתחילת הסקירה ולכן אתם כבר יודעים את התשובה – הכונן הנייד מהיר, מאוד מהיר. אבל הוא גם תלוי במכשיר ממנו/אליו אתם מעבירים את המידע. סמארטפונים חדשים מצויידים היום באיחסון מתקדם התומך במהירות כתיבה וקריאה גבוהה, מה שמשלים את חוויית ההעברה המהירה ואיפשר לי למשל להעביר 10 ג'יגה של מידע מה-P30 Pro של וואווי לכונן ב30 שניות. לעומת זאת, העברה של אותו מידע מהכונן אל מחשב iMac התומך ב-USB A (סטנדרטי) לקח לי בערך רבע שעה פחות או יותר. זה עדיין מהיר, אך זה רק כדי להמחיש שמהירות התגובה שונה גם בהתאם למכשיר אליו אתם מתחברים.

הכונן תומך גם ב-Windows וגם ב-macOS, אך בחיבור ל-macOS לאחר שימוש במכשיר אנדרואיד, המערכת ביקשה לבצע מחיקה של הכונן כדי להתאים אותו. פעולה שנדרשת בד"כ בעקבות חוסר תמיכה בפורמט הקריאה. יחד עם זאת, לאחר אותו פירמוט ראשוני, המעבר בין מערכות היה חלק ואיפשר לי להעתיק קבצים ממגוון מכשירים ללא צורך בפירמוט נוסף. הצגת הקבצים ישירות מהכונן נעשתה במהירות וללא זמני טעינה גבוהים.

נקודה פחות טובה עבור הכונן מגיעה בנושא האבטחה. הכונן מאפשר הצפנת קבצים למקרה שמישהו מצליח לשים את ידיו על המידע שלכם אך ההגנה נעשית רק באמצעות תוכנה המתחברת למחשבי Windows או macOS בלבד. בזמן החיבור עליכם להפעיל את תוכנת ההצפנה שמגיעה מובנית עבור Windows (ודורשת הורדה חיצונית עבור macOS) וכל פעם שתרצו להוסיף קבצים תצטרכו לפתוח את התוכנה במחשב ולהוסיף אליה את הקבצים. פעולה שמורידה קצת את ספונטניות העברת הקבצים בידיעה שהם לא בטוחים עד שתגיעו למחשב הקרוב.

מחירים ואפשרויות

הכונן נמכר בישראל במגוון תצורות ומחירים:

  • עבור 250 ג"ב של איחסון תשלמו 499 שקלים
  • עבור 500 ג"ב של איחסון תשלמו כ790 שקלים
  • עבור 1000 ג"ב (1 ט"ב) תגיעו גם ל-1,500 שקלים
  • ועבור 2000 ג"ב (2 ט"ב) תצטרכו להפרד מ-2,990 שקלים
שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.