fbpx

סקירה: OnePlus 7 Pro – קשה שלא לאהוב אותו

בדיוק של שעון שוויצרי, הציגה OnePlus בחודש שעבר את המכשיר הבא בסדרה, ה-Oneplus 7 Pro. קיבלנו את המכשיר לסקירה מהיבואן הרשמי CellNow שגם השנה, השיק את המכשיר בארץ במהירות מרשימה לאחר ההשקה הבינלאומית.

מה בקופסה?

  • מכשיר
  • מטען warp מטורף וכבל טעינה
  • מגן סיליקון אחורי
  • מגן מסך
  • כלי לסים

המסך – 6.67 אינצ'ים של אושר

אי אפשר להתעלם מגודל המסך והניצול המרשים של המסך בשטח המכשיר, לראשונה מOnePlus – מסך ללא מגרעת כאשר המצלמה הקדמית נמצאת בתוך המכשיר ויוצאת מחלקו העליון בעת הצורך.

מבחינת נתונים יבשים:
המסך מסוג Fluid AMOLED ברזולוציית 1440×3120 ובעל קצב ריענון של 90Hz – תכונה שלא ניתן לראות בהרבה מכשירים כיום, אך מוסיפה לחווית השימוש. כמי שמשתמש באחד המכשירים עם המסך המתקדם ביותר שניתן להשיג (ה-Galaxy Note 9) לטעמי התחושה היא עדיין טובה יותר עם המסך החדש של OnePlus שבגרסה השביעית של מכשיר הדגל שלה, אף דאגה לעגל את הקצוות כמו במכשירי סמסונג מהשנים האחרונות.

Ad image
תמונה: יעקב תם

בשורה התחתונה, קשה שלא להתרשם מהמסך אשר גם הפעם עומד בתקן HDR10+ וללא ספק מהווה ה-Wow Factor העיקרי במכשיר. הוא הופך כל שימוש לחוויה של ממש, בייחוד במשחקים עתירי גרפיקה או בצפיה בתכנים באיכות גבוהה, אך גם בשימוש יומיומי – כמו גלישה באינטרנט, הפכו לחוויה.

המכשיר מגיע עם מגן מסך איכותי אשר מודבק במפעל ומספק הגנה נוספת למסך הנפלא, אצלינו המגן החזיק מספר שבועות עד שהראה סימני מצוקה בדמות בועות אוויר שהצטברו תחתיו, ולא הותיר לי ברירה אלא להסירו.

חצי מצלמה (או: זיהוי ביומטרי)

עד לפני שנתיים, Oneplus עמדה בראש טבלת המהירות בפתיחת נעילה באמצעות חיישן טביעת אצבע גלוי.
בשנה שעברה, החברה עברה הטמיעה חיישן אופטי העושה שימוש במצלמה אשר נמצאת מתחת למסך ע"מ לזהות את טביעת האצבע שלכם באיזור יעודי על המסך (בנוסף לאור ירוק זרחני שמאיר מאיזור החיישן בכל פעם שתניחו עליו את האצבע). באותה שנה, השימוש בתכונה זו היתה כמעט מגוכחת – עם זמן המתנה רב לזיהוי האצבע (וגם זאת, לאחר נסיונות רבים).
ב-Oneplus 7 Pro ההרגשה היא שונה למדי, החיישן גדל בכ-40% בהשוואה למכשיר הדגל הקודם.
המכשיר מזהה את טביעת האצבע במהירות שאף לפי בדיקתינו עולה על המהירות של החיישן במכשירי הדגל האחרונים של Samsung, ומרגיש טבעי יותר לשימוש.

כמו בכל מכשיר מהשנים האחרונות, זוהי לא האופציה היחידה לאבטחת המכשיר, אשר מאפשר גם שימוש במצלמה הקדמית לטובת זיהוי פני המשתמש. למרות העובדה שבכל שימוש באפשרות זו, המצלמה נדרשת לצאת מהמכשיר – מדובר באפשרות לא פחות מהירה ונוחה (מינוס הרעש החרישי של מנוע המצלמה), אך פחות מאובטחת, שכן לא נעשה שימוש בטכנולוגיות סריקה מתקדמות כמו שניתן למצוא במכשירי הiPhone או הGalaxy האחרונים.

ארבע מצלמות

במכשיר קיימות שלוש מצלמות אחוריות, בנוסף לאחת קדמית שכאמור – נמצאת בתוך המכשיר ועליה נרחיב בהמשך.
המצלמה הראשית של המכשיר, ניחנת ברזולוציה מרשימה של 48 מגה-פיקסלים, בנוסף לעדשת זום אופטי x3 בעלת 8 מגה-פיקסלים ועדשת Ultra-Wide ברזולוציית 16 מגה-פיקסלים.

ללא ספק, מדובר בקפיצת מדרגה למערך הצילום בOnePlus, אשר מציג תוצאות ראויות לציון בשימוש במצלמה הראשית בתאורת יום, עם צבעים נאמנים למקור ואיזון טוב בין האיזורים הבהירים לכהים. נציין כי לא מדובר כאן בתוצאות הטובות ביותר שראינו לאחרונה, וכי בהשוואה ל"תותחי הצילום" מבית גוגל ו-וואוי, ה-Oneplus 7 Pro עדיין לא באותה רמה, אבל היי – לא יצאנו מאוכזבים.

באשר למצלמות המשניות, ההבדל הוא גדול, איכות הצילום פחות טובה משמעותית (ביחוד בשימוש בעדשת הזום), אך מדובר בפיצ'ר שהוא Nice to have בדומה לעדשת הUltra-Wide המאפשרת להכניס הרבה יותר פרטים לפריים יחיד.

תמונה: יעקב תם

נציין גם לחיוב את אפליקציית הצילום של החברה, שמאפשרת שימוש קליל וחלק עם הגדרות Pro מצוינות, וגם האפשרות להשתיק את צליל הצמצם (Damn you Samsung!).

תוכנה וביצועים

הOneplus 7 Pro יפה גם מתחת למכסה המנוע (והמסך המדהים) וכולל מעבד שמונה ליבות – Snapdragon 855 מבית Qualcomm לצד תצורות זיכרון RAM של 6/8/12 ג"ב.
בנוסף, ב Oneplus בחרו להשתמש באחסון מסוג UFS 3.0 מהמהירים בשוק, כל אלו יחדיו מייצרים מכשיר עוצמתי ומהיר, גם בשימוש יום-יומי וגם במשחקים עתירי גרפיקה, בהם ניתן להקפיץ את ביצועי המכשיר אף יותר באמצעות הפעלת אחד ממצבי המשחק היעודיים אשר ממטב את ביצועי המכשיר למשחק בלבד, ואף חוסם התראות ע"מ לא להפריע למהלך המשחק.
גם בעולם הסאונד המכשיר מצטיין, וכולל זוג רמקולים העומדים בתקן Dolby Atmos ומפיקים קול עוצמתי, אם כי פחות נקי ממכשירים כמו ה-Galaxy s10.

עוד ברמת החומרה, תשמחו לשמוע שגם השנה השאירו לנו ב-Oneplus את סליידר מצבי ההתראות האהוב, המאפשר לעבור בין שלושה מצבים – צלצול, רטט ושקט. כפתור הכיבוי וההדלקה ממוקם מתחת לסליידר ההתראות וקל ללחיצה – את המשפט האחרון לא ניתן לומר על כפתורי הווליום – אשר קשים ללחיצה, ואף בשילוב עם מהירות שינוי הווליום במערכת ההפעלה, מרגישים מאוד איטיים ולא נוחים לשימוש.

אם כל השידרוגים הללו לא הספיקו לכם, תשמחו לדעת שהחברה הפתיעה בשדרוג מנגנון הרטט, אשר כעת עומד בשורה אחת עם מנגנון הרטט במכשירי האייפון (העונה לשם Haptic Feedback) ומראה לנו ש-OnePlus חשבו על הכל.

אנדרואיד, רק טוב יותר

כולנו יודעים שלא משנה כמה פיצ'רים חומרתיים יש במכשיר, בסופו של דבר מערכת ההפעלה היא החלק החשוב ביותר, וכאן בהחלט מדובר באחד הדברים הראויים לציון במכשיר.

ה-Oneplus 7 Pro מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסתה האחרונה (Pie) ואת הממשק הייעודי של החברה, ה-Oxygen OS. כאמור גם כאן, החברה מוכיחה שוב ש-Less is more ובכך שומרת את חווית השימוש קרובה מאוד לגרסת ה-Vanilla של אנדרואיד, בתוספת פיצ׳רים כגון צילום מסך בהחלקת שלוש אצבעות, הפעלת Google Assistant בלחיצה ממושכת על כפתור הנעילה, החלפה מהירה בין אביזרי סאונד ועוד, אשר מעשירים את חווית המשתמש בצורה משמעותית.

סוללה

וואן פלוס ציידה את המכשיר בסוללת 4,000mAh שבתקופת הבדיקות שלנו החזיקה לקרוב ל-2 ימי שימוש רגיל ויום וחצי בשימוש אינטנסיבי יותר הכולל משחקים, צילום תמונות ווידאו והפעלת Hotspot למשך שעות.
גולת הכותרת היא לא בסוללה עצמה, אלא בטכנולוגית הטעינה. בניגוד למרבית מכשירי הדגל, ה-Oneplus 7 Pro לא מאפשר טעינה אלחוטית אך המכשיר מגיע עם מטען מהיר (ודיי גדול) בטכנולוגיית WARP Charge המאפשר להטעין את הסוללה במהירויות שיא. אנחנו הצלחנו להשיג תוצאות של 50% סוללה בפחות מחצי שעת טעינה, כך שלא משנה באמת כמה השימוש שלכם אינטנסיבי במכשיר, כמה דקות של טעינה יאריכו משמעותית את זמן השימוש במכשיר.
כאן נציין שאת המטען הנ״ל לא תוכלו למצוא בכל חנות בישראל, אלא ביבוא רשמי או ביבוא אישי – ומחיר קניה של מטען בנפרד עלול להגיע למאות שקלים במדינתנו הקטנה.

מה אהבנו:

  • מסך מרשים יותר מרוב המתחרים
  • יכולות הטעינה המהירה
  • תמיכה בשימוש ב-2 כרטיסי SIM
  • מנגנון טביעת אצבע מהיר

מה פחות אהבנו:

  • מערכת המצלמות מספקת חווית שימוש ותוצאות טובות, אך במהירות נמוכה, בנוסף למצלמה הקדמית העושה שימוש בחלקים נעים ויכולה להוות נקודת חולשה פיזית במכשיר.
  • הרמקולים במכשיר אכן מספקים אך לא קרובים למתחרים.

לא אהבנו בכלל:

  • כפתורי הווליום הבלתי לחיצים בעליל
שתפו כתבה