fbpx

סקירה: Samsung Galaxy A70 – כל הבסיס שאתם צריכים

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

בשנה האחרונה חשפה סמסונג את האסטרטגיה החדשה שלה עבור מכשירים המיועדים לשוק הבינוני והנמוך, כשהיא כוללת פוקוס על מסכים איכותיים וגדולים ומפרטי צילום לא רעים, לצד התפשרות על חומרי הבנייה (רובם פלסטיק), קצת ביצועים ופיצ'רים כמו טעינה אלחוטית שאינה מתאפשרת בגלל השימוש בפלסטיק. דבר נוסף שעשתה סמסונג זה שינוי במיתוג. עד היום תתי הסדרות A ו-J אופיינו במכשירים המיועדים לשוק הבינוני והנמוך בהתאמה, וכעת כולם נושאים את שם סדרת ה-A. מכשיר ה-A70 בסקירה זו הוא אחד המכשירים היוקרתיים בסדרת השוק הבינוני והוא בהחלט מראה שיפור בהשוואה לסדרת ה-A הקודמת.

מה בקופסה

  • מטען מהיר עם חיבור USB C
  • אוזניות חוטיות
  • כבל טעינה – USB C to USB C
  • סיכה להוצאת הסים
  • כיסוי סיליקון למכשיר

עיצוב ונוחות השימוש

המכשיר כולל מסך OLED המתנשא לגודל של לא פחות מ-6.7 אינץ' אשר מורגש מאוד מרגע ההפעלה וההחזקה ביד. הרזולוצייה שמגיעה עד ל-1080p מושכת את העין והופכת את הצפייה בו למהנה. יחד עם זאת, גודל המסך פועל גם לרעת המכשיר. קשה מאוד לתפעל אותו ביד אחת וסמסונג לא מקלה עלינו כשהיא ממקמת את כפתורי הווליום גבוה מדי.

Galaxy A70 | תמונה: אלדד מטמון

כאמור, עיצוב המכשיר כולל גוף פלסטיק שאינו מאפשר את יכולת הטעינה האלחוטית במידה והתרגלתם לכך עד היום. בנוסף, סמסונג ממשיכה עם העיצוב ה"חוטי" וכוללת גם את חיבור האוזניות 3.5 מ"מ למשתמשים שאוהבים את האוזניות הותיקות שלהם. במידה ואין לכם כאלה, סמסונג דאגה לחדש אתכם בזוג אוזניות חוטיות שמגיעות בערכה.

Ad image

בכל מה שקשור לממשק המשתמש, סמסונג השיקה לפני מספר חודשים את ה-OneUI – ממשק המשתמש החדש שלה המולבש על מערכת ההפעלה אנדרואיד. הממשק החדש מתאים את עצמו לכל גודל של מסך ומאפשר עבודה רציפה ונוחה. הממשק מציע פתיחה של מגירת האפליקציות או באמצעות משיכה מכל מקום במסך, לצד שילוב מחוות פעולה המייתרות את הצורך בשימוש בכפתורי השליטה הבסיסיים של אנדרואיד.

Galaxy A70 | תמונה: אלדד מטמון

ואם יש משהו שכולנו עושים זה לפתוח את המכשיר מספר פעמים ביום, אפילו אם מסך ה-Always On שלנו פועל. שיחרור נעילת המכשיר מתאפשר באמצעות מספר שיטות ביניהן זיהוי פנים, טביעת אצבע או קוד גישה. מניסיון אישי, חיישן טביעת האצבע מעט איטי ומתקשה לקרוא בפעמים הראשונות, אך עם זאת זיהוי הפנים עובד בצורה סבירה (מעט איטית אבל טובה) המלווה גם באפקט נחמד סביב מגרעת המכשיר.

הצילום משיג את המטרה

מה שכל יצרנית סלולר מתקשה בו היא אספקה של מערך צילום טוב ואיכותי במכשירים המיועדים לשוק הבינוני והנמוך. לצערי המצב במכשיר ה-A70 אינו מזהיר אך טוב בהרבה מהדורות הקודמים בסדרה. המכשיר נעזר במערך צילום הכולל מצלמה ראשית עם חיישן של 32 מ"פ לצד עדשה נוספת ורחבה עם חיישן של 8 מ"פ ועדשה שלישית הכוללת חיישן של 5 מ"פ המיועדת לשיפור תמונות הפורטרט במכשיר. המצלמה הרביעית היא המצלמה הקדמית שכולל חיישן של 32 מ"פ.

Galaxy A70 | תמונה: אלדד מטמון

בצילום רגיל המכשיר עומד בגבורה ומספק תמונות לא רעות אך עם צבעים חיוורים מעט. בנוסף, נראה כאילו המכשיר תוכנן להבהיר כל סיטואציה כדי חלילה לא להשאיר מאחור מקומות מוצלים. את ניסיון הבהירות המוגזמת מרגישים בעיקר בתנאי תאורה נמוכים יותר ומתבטאים בגרעיניות לא נעימה או בחוסר חדות.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

בתנאי תאורה נמוכים המכשיר מתאמץ להבהיר את התמונה ותוך כדי מדגיש את הצבעים בתמונה. הניסיון להוציא את התמונה המוצלחת ביותר ראוי לציון, בניגוד למכשיר ה-A50 שסקרנו שמצליח רק להבהיר את התמונה. ב-A70 התוצאה הסופית מלווה גם לעיתים בגרעיניות לא מחמיאה או בטשטוש הנובע מחוסר היכולת של המצלמה להגיע לפרטים ללא כמות אור מספקת.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

בצילומי פורטרט, או מה שסמסונג קוראת לו Live Focus, מדגימה החברה שיפור (שהורגש כבר במכשיר הדגל האחרון) בעיקר בדיוק והעצמת הפרטים. נראה שהמצלמה הנוספת שסמסונג טרחה להוסיף אכן עושה את עבודתה אם כי ניתן לראות הפרדה טובה גם בזמן צילום באמצעות המצלמה הקדמית שכוללת עדשה בודדת.

תמונה: אלדד מטמון

סוללה וביצועים

"ספוילר אלרט" – הסוללה טובה מאוד. אין מה להרחיב כמעט על הסוללה כשהיא מראש מגיעה עם קיבולת של 4,500 מיליאמפר/שעה. המשתמש הסביר יכול בהחלט להתחיל ולסיים את היום המכשיר כשבסופו הוא נותר עם עוד 20 אחוז עד למציאת מטען. לעומת זאת, משתמשים כבדים יותר ייאלצו להטעין אותו עוד לפני סוף היום. בזבוז הסוללה נגרם בעיקר על ידי המסך הגדול וככל הנראה צריכת חשמל לא נכונה של המעבד המוטמע במכשיר.

אבל גם אם נקלעתם לצורך טעינה מוקדם מהצפוי, המטען המקורי שמגיע בערכה מסוגל לספק "בוסט" של אחוזי הסוללה באמצעות טעינה מהירה של 25 וואט. טעינה מלאה של המכשיר תיקח כ-90 דקות בערך כאשר אחרי שעה תקבלו כבר 80 אחוזי סוללה להמשך שימוש.  על ביצועי המכשיר אחראי מעבד ה-Snapdragon 675 של קוואלקום הנעזר בזיכרון RAM של כ-6 ג"ב לצד נפח איחסון של 128 ג"ב. רמת הביצועים של המכשיר די גבוהה יחסית למכשיר ביניים וברוב הזמן המכשיר עבד בצורה חלקה. לעיתים רחוקות נצפתה איטיות בפתיחת אפליקציות ומסכים שונים, אשר התגברה מעט ככל שהזמן עבר והעמסנו על המכשיר.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.