fbpx

סקירה: Samsung Galaxy A50 – בינוניות שמתעלה על עצמה

בדומה לאחיו הבוגר, גם מכשיר ה-A50 מיועד לשוק הביניים, אך מבחינה תקציבית ומפרטית הוא מתאים אל משתמשים פשוטים יותר מאלו שעבורם יתאים מכשיר ה-A70.

מה בקופסה

  • מטען מהיר עם חיבור USB 2
  • אוזניות חוטיות
  • כבל טעינה – USB 2 to USB C
  • סיכה להוצאת הסים
  • כיסוי סיליקון למכשיר

פלסטיק במרקם של פרימיום

הגלקסי A50 הוא אחד ממכשירי הסנדוויץ בסדרת הגלקסי A החדשה של סמסונג. יחסית לחבריו בסדרה, גודלו די נוח ומתאים לכף יד סטנדרטית תוך שמירה על הקו העיצובי האחיד של הסדרה. מדובר במכשיר עם מסך מסוג Super AMOLED בגודל 6.4 אינץ' עם רזולוציה של 1080×2340 המספק צבעים חדים וניגודיות טובה מאוד. בראש המסך חותכת את המסך מגרעת בצורת טיפה ואילו שולי המכשיר יחסית דקיקים, למעט תחתיתו העבה יחסית. המסך האיכותי משולב בתוך מבנה פלסטיק מעוגל דמוי זכוכית אשר כולל אפקט צבע משתנה בהתאם לתאורה הפוגעת בו, מה שמקנה לו מראה פרימיום איכותי.

יחד עם זאת, כדאי לציין שבניגוד לזכוכית המתקדמת שעוטפת מכשירי דגל גאים, גוף הפלסטיק עשוי "לאסוף" שריטות קשות למראה, כך שמומלץ להרכיב עליו כיסוי לפני שאתם מכניסים אותו לתיק עם המפתחות. מהצד השני, היתרון בפלסטיק הוא העמידות הגבוהה יותר בפני נפילות מאשר זכוכית, חזקה ככל שתהיה.

Ad image
Galaxy A50 | תמונה: אלדד מטמון

בתחום הכפתורים במכשיר סמסונג מבצעת מספר שינויים מבורכים: את כפתורי הווליום סמסונג ממקמת בצידו הימני של ה-A50 כאשר כפתור ההדלקה ממוקם בדיוק תחתם. מדובר בשינוי ארגונומי נוח יותר המאפשר פעילות פשוטה ונוחה יותר עם הכפתורים. שינוי נוסף שהחכימה החברה לעשות הוא להסיר את כפתור ה-Bixby הייעודי, כפתור אשר מרבית המשתמשים נוטים להחליף מיד עם ההתקנה הראשונית.  בחלקו התחתון של המכשיר תוכלו למצוא את שקע הטעינה מסוג USB C המאפשר טעינה מהירה, כאשר לצידו ממוקם שקע האוזניות 3.5 מ"מ.

וותרו על קריאת האצבע

המכשיר מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד 9 עליה מולבש ממשק המשתמש החדש של החברה –  One UI.  זה כבר המכשיר החמישי או השישי של סמסונג שיצא לי להתנסות עם הממשק החדש ואין מה לומר, סמסונג פיצחו את הנוסחה הויזואלית. הממשק מרגיש מותאם ויעיל לגודל המסך ומאפשר חוויית שימוש נוחה מאוד. מיותר לציין שזהו אחד היתרונות הבולטים במכשירי סמסונג.

אבל לא הכל יכול להיות מושלם ולפעמים כשמנסים יותר מדי, לפעמים יוצא הפוך. כך קרה עם קורא טביעת האצבע. הקורא ב-A50 ממוקם מתחת למסך בדומה למכשירים המתקדמים בשוק, אך מהירות ו/או איכות הקריאה שלו מאכזבת עד מתסכלת לעיתים. במקרים מסויימים מצאתי את עצמי מנסה מספר פעמים לפתוח את המכשיר באמצעות אצבע נקייה אך ללא הצלחה גדולה. מלבד אפשרות הפתיחה המסורתית באמצעות קוד או תבנית, מצאתי שאפשרות זיהוי הפנים הייתה חלופה ביומטרית טובה, אם כי המכשיר הצליח לזהות אותי גם כשהיה חשוף רק לחלק מהפנים או כשחלקן היו מכוסות.

Galaxy A50 | תמונה: אלדד מטמון

ביצועים

המעבד שמריץ את המכשיר הוא Exynos 9610 הביתי של החברה והוא נעזר ב-4 ג"ב של זיכרון RAM. במילים פשוטות זה אומר שהמכשיר מגיב מהר יחסית לפעולות פשוטות אך לעיתים הוא מראה סימני גמגום קלים. זה קורה לפעמים בפתיחת המסך, בהפעלת אפליקציות בפעם הראשונה ולפעמים אפילו גם בפתיחת מסכים מובנים במכשיר כמו תפריט הגדרות, אך במרבית הזמן המכשיר עומד בעומס.

את ה-A50 מפעילה סוללה בנפח של 4,000 מיליאמפר/שעה המספקת יום עבודה שלם עם המכשיר בשימוש בינוני וסביר, הכולל שימוש באפליקציות ניווט, צפייה בסרטונים, שימוש במצלמה וזמן מסך של כ4 שעות. בשימוש אגרסיבי יותר תקצרו את חיי הסוללה במספר שעות אך עדיין תצליחו לשרוד את היום. מדובר בנתונים בינוניים אך סבירים עבור מכשיר ביניים שכזה.

בכל מה שקשור לטעינה, אם התרגלת לטעינה מהירה הממלאת את רוב הסוללה תוך חצי שעה, כאן תקבלו עבור אותו זמן רק 40 אחוזים. למרות יכולת הטעינה המהירה, כדי להגיע ל100 אחוזים תצטרכו לחכות בערך שעתיים, מה שרחוק מלעמוד בסטנדרטים הגבוהים אך שוב, סביר ביותר ביחס למעמד המכשיר.

המצלמה טובה, אבל לא מעולה

למכשיר ה-A50 יש סט של ארבע מצלמות, כאשר שלוש מהן ממוקמות בגב המכשיר, והרביעית מקדימה. בגב המכשיר יש מערך צילום משולש הכולל חיישן של 25 מ"פ, מצלמת 8 מ"פ נוספת בעלת עדשה רחבה ומצלמת עומק של 5 מ"פ לשיפור אפקט תמונות הפורטרט (סמסונג קוראת לו מיקוד חי). המצלמה הקדמית כולל "רק" 25 מגה פיקסל ותומכת במצב המיקוד החי. המצלמה כוללת מייצב תמונה אלקטרוני, מייצב אופטי לא תמצאו כאן.

Galaxy A50 | תמונה: אלדד מטמון

במצבי צילום שגרתיים באור יום תוכלו להפיק תמונות די טובות ומפורטות, אך לא מספיק מפורטות. הצבעים שמפיקה המצלמה די קרובים למציאות אך עדיין "מועשרים" בתוצאת הצילום הסופית. המעברים בין המצלמות יחסית מהירים אם כי לוקח לתמונה כמעט שנייה להתפקס בצורה מלאה.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

אפקט המיקוד החי (הפורטרט) הוא האהוב עליי והשנוא עליי בו זמנית. מצד אחד זה נחמד שאפשר לשחק עם רמת הטשטוש, גם אחרי הצילום, מצד שני המצב מתאפשר רק בתנאים מסויימים שהמצלמה דורשת ורק כשהיא מאשרת שמצב המיקוד החי בתוקף, ניתן לצלם. בתמונות חוץ המיקוד החי עבד בצורה סבירה, אך בתמונות ביתיות נאלצתי למצוא את הכיוון הנכון בו יתאפשר לי לצלם במצב המיוחל. באחד המקרים לקח לי לפחות 10 דקות לתמונת קלוז אפ. למרות הכל, התוצאה הסופית (כאשר קרתה) הייתה טובה ביותר, בעיקר הודות למצלמת העומק הנוספת.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

מהצד ההפוך של המראה, מצלמת המכשיר מתקשה כשיורד הלילה. או האור. נראה שיש מצד המצלמה התאמצות כבירה להבהיר את הצילום, לא חשוב מה תהיה התוצאה. והתוצאה לא ממש טובה. בחלק מהמקרים התמונות יצאו בהירות מדי עד שרופות ואילו במצבים מסוימים נגלתה גרעיניות מעצבנת בתמונה. דבר נוסף, בשל גודל הצמצם המשתנה בין מצלמה למצלמה, כשמצלמים באחת התמונה יכולה לצאת כהה בהרבה, לעומת בהירות גבוהה במיוחד בזמן צילום בעדשה אחרת.

תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון
תמונה: אלדד מטמון

בתחום הסלפי, המצלמה עם 25 המ"פ מפיקה תמונות סבירות אך לא מצטיינת בחדות. מצב המיקוד החי עובד בצורה פחות מדוייקת מאחר והוא מתבסס על מצלמה אחת ועיבוד תוכנה מאשר עזרה של מצלמת עומק.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.