אירוע המפתחים השנתי של גוגל (Google) הוא למעשה יריית הפתיחה הרשמית של החברה להשקת הפיצ’רים החדשים עליהם היא עובדת כל השנה. בין מכלול החידושים, גוגל שמה לא מעט דגש על העוזרת החכמה שלה ועל טכנולוגיית הדופלקס שמדהימה את העוקבים כל פעם מחדש. אך כמו בכל שנה, גם הפעם חשפה גוגל באופן רשמי את גרסת מערכת ההפעלה החדשה למכשירים ניידים, אנדרואיד 10 המלווה על ידי האות Q.
גרסת הבטא הראשונה למערכת שוחררה למעשה כבר לפני חודשיים כך שרבים מהמפתחים והמשתמשים האמיצים החלו לחקור את המערכת לאורכה ולרוחבה, ולכן הפרטים שחשפה אתמול החברה באירוע כלל לא היו חדשים עבורם. אך באותו אירוע הזניקה החברה את עדכון הבטא השלישי למערכת וחשפה אותה באופן רשמי לקהל הרחב. אז מה הם החידושים?
חדשנות, אבטחה ואיזון
גוגל שמה לעצמה שלוש מטרות בגרסת האנדרואיד החדשה והן: חדשנות, אבטחה ופרטיות, ואיזון נכון בין החיים הדיגיטליים לחיים האמיתיים. בתחום החדשנות הזכירה גוגל את התמיכה במכשירים מתקפלים ורמזה כבר שלא מעט חברות מתכננות להשיק מכשירים מתקפלים עוד השנה. תמיכה במסכים מתקפלים יוצרת קטגוריה חדשה לגמרי של מכשירים ומעודדת פרקטיות בשימוש בהם. עוד בחדשנות תוכלו למצוא את התמיכה ברשתות הדור החמישי שהולכות ונפרשות בעולם, ערכת נושא כהה לחיסכון בסוללה והקלה על העיניים ושני פיצ’רים מרכזיים: הפעלת כתוביות לוידאו בזמן אמת ואפשרות מענה חכם להודעות טקסט.
הפעלת הכתוביות יכולה להתבצע על כל וידאו המתנגן במכשירכם, וכן גם בכאלה שצילמתם בעצמכם. הפיצ’ר הייחודי ייועד בעיקר לאוכלוסייה המתקשה לשמוע אך הוא בהחלט יכול לשמש גם משתמשים שאינם רוצים להפעיל וידאו בווליום גבוה. הפיצ’ר החדש עונה לשם Live Caption והוא פועל על ידי זיהוי דיבור במכשיר, בדומה לשירות נוסף שהשיקה לאחרונה החברה הכולל תמלול שיחה בזמן אמת.
הפעילות מתבצעת בצורה מקומית על המכשיר וגם כשאתם לא מחוברים לאינטרנט, כך ששום מידע לא נשלח אל גוגל. כדי להשתמש בפיצ’ר באנדרואיד Q, תצטרכו קודם להפעיל אותו בהגדרות הנגישות ולאחר מכן הוא יהיה זמין בתפריט הווליום.
אפשרות המענה החכם באה להקל על המשתמשים בשיחות היומיומיות. בדומה לפיצ’ר שהוצג בInbox ולאחר מכן נכנס גם לג’ימייל, במערכת ההפעלה החדשה גוגל תציע לכם אפשרויות מענה שונות מתחת לכל התראת הודעה נכנסת. ההצעות יבוססו על תוכן ההודעה ויכללו בין היתר גם אימוג’ים שונים כאפשרות מענה.
הפרטיות בשליטתכם
הרגולציה בתחום הפרטיות בשנים האחרונות הכריחה חברות רבות, בהן גם פייסבוק, להעביר את השליטה אל המשתמשים. עד אותה רגולציה כולנו קיבלנו בהבנה שאם אנחנו מחליטים להשתמש בשירותי גוגל, אנחנו מסכימים מראש לוותר על הפרטיות לטובת החברה וזאת רק בשביל לעשות שימוש בשירותים שהיא מציעה. במערכת ההפעלה החדשה, לצד אפשרויות נוספות בחשבון הגוגל הכללי שלכם, תוכלו לשלוט ברמת הפרטיות והאבטחה שאתם מעוניינים. במערכת החדשה גוגל הוסיפה תפריט אבטחה ופרטיות חדש הכולל את האפשרות למחוק את פרופיל המודעות המותאם אישית עבורכם, להחליט איזה אפליקציה תורשה לעשות שימוש במכשיר ובאיזה זמנים ועוד. בתחום האבטחה תאפשר לכם המערכת לשנות את כתובת הmac הייחודית של המכשיר כל זמן קצוב כך שיהיה קשה יותר להתביית עליו, תציע תמיכה בתקן האבטחה TLS 3 ואף תכלול עדכוני אבטחה להורדה ברגע שאלה יהיו זמינים. העדכונים יוכלו לרדת למכשיר בצורה אוטומטית ולהתעדכן גם ללא צורך בהפעלה של המכשיר מחדש.
כי מה שחשוב זה החיים עצמם
עוד טרנד שמצטרף בשנים האחרונות הוא היכולת לאזן בין זמן המסך לזמן המציאות, ובשפה ה”מקצועית” הוא נקרא Digital WellBeing. גוגל חשפה במספרים כי קיימת ירידה של 27 אחוזים בשימוש במכשיר לקראת השינה מאז שמשתמשים הפעילו את אפשרות ה-Wind Down, שהופכת את כל המכשיר לגווני אפור שמורידים את החשק הפסיכולוגי לעשות בו שימוש ואף מאפשר להגביל אפליקציות פופולריות הידועות כמבזבזות זמן.
בעדכון החדש הציגה גוגל מצב חדש בשם “מצב פוקוס” המאפשר לכם להשהות אפליקצייה מטרידה לזמן מוגבל (כמו אפליקציית המיילים מהעבודה) ולאפשר לכם לקיים ערב שקט נטול הפרעות. עוד הוסיפה גוגל אפשרויות חדשות לבקרת ההורים. הורים יוכלו להפעיל במכשירי הילדים מצב חדש שיאפשר להם לעשות בקרה על האפליקציות שהם מורידים, להגביל אותן, להגביל זמני פעילות במכשיר ואפילו להוסיף ולתת זמן בונוס מרחוק.
יש עוד אין ספור חידושים במערכת החדשה שסביר כי יתגלו במהלך גרסאות הבטא החדשות אך נראה שהפוקוס של גוגל לגרסה הקרובה ברור. הבטא השלישית זמינה היום להורדה במכשירי הפיקסל של גוגל ועוד כ-21 מכשירים שונים שהצטרפו לתוכנית השותפים של גוגל. עוד פרטים על העדכון האחרון תוכלו למצוא כאן