fbpx

סקירה: (Galaxy A9 (2018 – עם 4 מצלמות ומסקנה אחת ברורה

ככל שמכשירי הטלפון החכמים מתקדמים, כך אנחנו גם דורשים מהם יותר, ורצוי במחיר הנמוך ביותר. בשוק הסיני תמצאו מגוון רחב של מכשירים טובים יותר וטובים פחות לפי התקציב שלכם, אבל גם השחקניות הגדולות והמוכרות הבינו שגם הצרכנים ה"פשוטים" יותר רוצים לקבל עוד מהמכשיר שלהם, ועדיין לשלם מחיר נמוך. הפעם הייתה זו סמסונג שהוסיפה שחקן חיזוק לסדרת מכשירי שוק הביניים שלה – Galaxy A9 2018, גרסה משודרגת למכשיר בעל השם הדומה שהושק ב-2016. המכשיר מתהדר במפרט פשוט ותג מחיר נמוך יחסית, אך עם שדרוג משמעותי בדמות לא פחות מארבעה מצלמות. אבל האם זהו ב

עיצוב

המכשיר החדש של סמסונג מורכב ברובו מפלסטיק אך כולל מסגרת מתכתית אשר מצופה בזכוכית ונותנת לו מראה פרימיום חלקלק. גב המכשיר צבוע בצבע המשתנה בהתאם למגע עם האור והצל, מה שמקנה למכשיר יופי וייחודיות בהשוואה למכשירים אחרים בשוק. המכשיר מעוצב בצורה ארגונומית נוחה והמשקל מתחלק בצורה אחידה לאורכו של המכשיר. כפתורי הווליום מוצבים בצד ימין של המכשיר והם "קליקיים" למדי. חיישן טביעת האצבע מוצב במיקום נוח בגב המכשיר, אך מרגיש קטן במיוחד כשמוסיפים כיסוי למכשיר.

תמונה: אלדד מטמון

מפרט

כמכשיר ביניים, ה-Galaxy A9 החדש כולל את ערכת השבבים של קוואלקום לשוק הביניים, Snapdragon 660 לצד 6 ג'יגה בייט של זיכרון עבודה. מסך המכשיר הוא מסוג AMOLED המגיע בגודל של 6.3 אינץ' ורזולוציה של 2220×1080 ללא קימורים, שעומד בצורה יחסית סבירה מול אור השמש. הפרט העיקרי האחרון הוא סוללת ה-3,800 מיליאמפר/שעה שמגיעה (התראת ספויילר) עד ליומיים של ביצועים. על הנייר מדובר במכשיר מתקדם יחסית למקביליו בשוק, ואכן יש בו תחומים שהוא מתעלה עליהם.

Ad image

עוד תמצאו במכשיר חיבור USB C המיישר קו עם שאר המכשירים של היום, חיישן טביעת אצבע באמצע גב המכשיר, חיבור אוזניות 3.5 מ"מ וכמובן מערך הצילום בעל 4 המצלמות בגב המכשיר, עליו ארחיב בהמשך. בתחתית המכשיר עוד ניתן למצוא את הספיקר שמספק צליל לא רע בכלל, שנבלע כאשר סביבת המכשיר נעשית רועשת.

ביצועים

במבחן הביצועים המכשיר הגיע למקום ה-43 בדירוג של ANTUTU (אפליקציה לבדיקת ביצועים), במקום טוב בין ה-G6 ה"ותיק" והנוקיה 7 פלוס. בתחום האבטחה, מערך זיהוי הפנים שנעזר במצלמת 24 מגה פיקסל הקדמית הוא איטי במקצת, וכך גם חיישן טביעת האצבע שבגב המכשיר כשרק מניחים עליו את האצבע. אחרי לא מעט ניסוי וטעייה גיליתי שאותו חיישן מגיב בצורה מהירה וחלקה יותר כאשר נעשית החלקה ממשית על החיישן (מלמעלה למטה).

עבודה עם מספר אפליקציות במקביל מכריעה את המכשיר לפרקים ויוצרת "לאגים" כדי לתת לו את ההזדמנות לעכל. יש לציין שניסיתי למתוח את המכשיר לגבול היכולות שלו באמצעות אפליקציות המשתמשות בהרבה מיכולות העיבוד כמו משחקים כבדים, אפליקציות ניווט שמתישות את חיישן ה-GPS באופן תכוף ובאופן מפתיע גם פייסבוק, שדרשה מהמכשיר לא מעט משאבים. בשימוש פשוט יותר רואים שיפור ניכר בביצועים.

בנוגע לרטט המכשיר, לא ברור אם זה החומר ממנו עשוי המכשיר או שמדובר במנגנון רטט שונה, אךהפידבק המתקבל מהרטט מוזר במקצת ואפילו חזק יותר ממכשירים אחרים של החברה. הרטט התקבל ברוב המקרים שנייה אחרי הופעת ההתראה ואם הוא היה מונח על השולחן היה ניתן לשמוע רעש רטט קיצוני במיוחד. אותו רטט אגב, מופיע בצורה דומה גם במכשיר ה-Galaxy A7 (2018) של החברה.

המצלמה

גולת הכותרת של המכשיר, אחד הדברים הבולטים במכשיר וגם זה שעליו החברה מסתמכת, מגיע בעיצוב ראוותני במיוחד אך נותן תוצאות שונות ביחס לציפייה.

תמונה: אלדד מטמון

במספרים: מצלמת הסלפי, כאמור, כוללת חיישן צילום של 24 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של 2.0 וזווית צילום של 77 מעלות.
המצלמה הראשית מתוך ה-4 בגב המכשיר כוללת חיישן של 24 מגה-פיקסל, עם מפתח צמצם של 1.7 וזווית צילום ברוחב 77 מעלות. המצלמה הבאה כוללת עדשת טלפוטו לצילומי זום איכותיים, עם חיישן צילום של 10 מגה-פיקסל, מפתח צמצם של 2.4 וזווית צילום ברוחב 45 מעלות. המצלמה השלישית בעלת עדשה רחבה במיוחד עם זווית של 120 מעלות לצילום שטח רחב יותר עם חיישן 8 מגה פיקסל. המצלמה האחרונה מסייעת בצילומי פורטרט/"בוקה", וכוללת חיישן עומק 5 מגה-פיקסל וזווית ברוחב של 85 מעלות.

גלריה: שימוש בעדשת הזוית הרחבה ושימוש בזום ממקום אחד

כאשר מכשיר מגיע עם ארבע מצלמות (נתון שגם משפיע על מחירו) אנחנו מצפים לתוצאות לא פחות ממעולות. בפועל, נתקלתי בתמונות טובות, שיכולות לספק את המשתמש הממוצע. יחד עם זאת, חלק מהתמונות היו מלווות ב"מריחות" קלות (בעיקר כשמגדילים קצת את התמונה), שככל הנראה נובעות מהמחסור במייצב האופטי במכשיר, ובחלקן האחר בבהירות גבוהה מדי ביחס למציאות. לעומת מצלמות הדגל של סמסונג, שמתהדרות בצבעים מרהיבים ולעיתים קצת לא מציאותיים מרוב שהם יפים, ב-Galaxy A9 החדש קיבלתי פלטת צבעים קצת יותר קרה ופחות מתלהבת, אך כזו שעדיין מספקת תמונות טוב בתנאי היום יום. 

גלריה: המחשת ה-LiveFocus במכשיר

יחד עם זאת, הבהירות המוגזמת לעיתים באה לטובת המכשיר בצילום במצבי תאורה חלשים יותר. תמונות רחוב בלילה ובמקומות סגורים עם תאורה נמוכה, יצאו בהירות ובעלות איכות טובה ומפתיעה בחלקן, אך לעיתים כל כך מפתיעה שבאה על חשבון חדות התמונה. גם מצלמת הסלפי אינה חפה מטעויות אך אם מודדים את המכשיר ביחס לשוק אליו הוא משווק, המצלמה מספקת תמונות ראויות להעלאה לרשתות החברתיות ושיתוף עם חברים.

צילום בתאורה נמוכה Galaxy A9 2018. | תמונה: אלדד מטמון

על שכלול התמונות אמונה טכנולוגיית הבינה המלאכותית המוטמעת במרבית מכשירי החברה לאחרונה, ומסייעת בשיפור התמונות בהתאם למצבי הצילום והמצולמים בו. ממשק המשתמש של המצלמה מוכר לבעלי מכשירי סמסונג ונוח לתפעול. הוא כולל מגוון מצבים שמפעילים בתורם את המצלמה רלוונטי וביניהם צילומי פורטרט, צילום רחב וצילום בזום.

תמונה: אלדד מטמון
שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.