למי מכם שרכש מחשב מק בשנה החולפת והיה עליו לתקן אותו, עומדות בפניו 2 אפשרויות: הראשונה, תיקון המחשב במעבדה מורשית או באחת מחנויות אפל למי שמכם שמרבה לטוס לחו”ל. לעיתים המחירים של אפל יכולים להיות מופקעים ואף לא משתלמים, ואף במקרים מסויימים המחיר אינו מצדיק את עלות הטיפול ובכך נובע העניין שעל המשתמש אולי עדיף לרכוש מחשב חדש. והאפשרות השניה, היא תיקון המחשב במעבדה פרטית כאשר דבר זה נפוץ אשר מאפשר למשתמש לבצע תיקון או החלפה של חלקים במעבדות פרטיות אשר עושות זאת במחיר נמוך יותר מאשר עלות התיקון באחת מחנויות אפל.
בואו נודה באמת, לרכוש מחשב זה סיפור יקר. עלות התיקון אף היא יקרה ובמקרים מסויימים לא באמת משתלם. למי שמכם שרכש מחשב מק בשנה החולפת מאחד הדגמים הבאים עלול למצוא את עצמו בבעיה:
- מק מיני 2018
- מקבוק אייר 2018
- מקבוק פרו 2018
- איימק פרו 2017
אלו הם הדגמים אשר מגיעים עם מערך האבטחה ה-T2, אותו שבב אשר שולב במחשבי המק של השנה החולפת אשר לא יאפשר למשתמשים לבצע החלפה או תיקון של אחד מחלקי המחשב במעבדות שלא מאושרות על ידי אפל עצמה, אלא רק בחנויות החברה. ה-T2, אותו מערך אבטחה אשר שילבה אפל במחשבי המק החדשים, יודע לחסום את הגישה למחשב אם חלקים במחשב הוחלפו כמו ה-Touch ID, הטראקפאד ועוד. בכל החלפה של חלק שקשור למערך האבטחה, ה-T2 יאלץ את המשתמש להריץ כלי דיאגנוסטיקה אשר יאפשר לסיים את תהליך ההחלפה.
אך מה הבעיה? אותו כלי דיאגנוסטיקה קיים אך ורק אצל מעבדות מורשות ואצל חנויות אפל. הדבר יחסום את המעבדות הפרטיות מלהחליף חלקים בין אם הם חוקיים או לא. אותה בעיה היתה קיימת במכשירי האייפון בשנה שעברה, כאשר מעבדות אשר החליפו חלקים ופתחו את המכשיר, לא חזרו לתפקד בשל עדכון גרסה שחסם את אותן מעבדות פרטיות. מאז, הסירה אפל את המגבלות וטכנאים ומעבדות חזרו לתת תמיכה ושרות.
מאפל נמסר בתגובה כי הם אכן מאשרים את חסימת החלפה החלקים במחשבי המק מהשנה החולפת בעלי ה-T2. עוד לא ברור האם באפל יבטלו את אותה החסימה נכון לכתיבת שורות אלו.