fbpx

הוכרז: אייפון X (עשר) – עם טכנולוגיית זיהוי פנים מתקדמת וללא כפתור בית

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

אין ספק שהאייפון X, הנקרא אייפון עשר ולא אייפון א(י)קס, הוא גולת הכותרת של אירוע ההכרזה שקיימה אתמול (ג') החברה מקופרטינו.  אחרי שהציגה את האייפון 8 ו-8 פלוס בחוסר התלהבות, הכריזה החברה על המכשיר שככל הנראה יסלול דרך חדשה בתפיסת העולם של משתמשיה.

המכשיר החדש מביא קו עיצובי חדש המתבטא בראש ובראשונה במסך ה-OLED המתקדם והראשון שהציגה החברה למשתמשיה, המציג שוליים צרים במיוחד. יחד עם זאת, בראש המסך הקצתה אפל שטח מוגבל התופס חלק קטן מהמסך ומשמש להטמעת מגוון חיישנים שונים, ביניהם גם רמקול האפרכסת, מצלמת הסלפי, חיישן אינפרא אדום וחיישן תלת מימד המשמש עבור ה-Face ID, עליו נרחיב בהמשך.  המכשיר גם כולל הגנה בפני מים בתקן המתקדם IP67 וטעינה אלחוטית לראשונה במכשירי הטלפון של אפל.

מתחת למכסה המנוע

מתחת למכסה המנוע של מכשיר העשור, שילבה אפל את מעבד ה-Apple A11 Bionic החדש שלה (המשולב גם באייפון 8 ו-8 פלוס) ומציע 6 ליבות עיבוד הפועלות בשיפור ניכר בהשוואה למערך המקביל ב-A10. בשל הרף הגבוה שהציבה החברה עבור העיבוד הגרפי, היה זה בלתי נמנע מבחינתה שתפתח כעת מאיץ גרפי עצמאי (GPU), המכיל בתוכו 3 ליבות המייעלות אותו ב30 אחוזים בהשוואה למאיץ הגרפי ששולב בשבב ה-A10.

מסך מקצה לקצה

מסך ה-OLED שמציע האייפון עשר עומד על גודל של 5.8" ברזולוצייה של 2436X1125 עם צפיפות פיקסלים של 458ppiהתצוגה החדשה, אשר מכונה בפני אפל כ- Super Retina Display, משלבת HDR בתקני HDR10 ו-Dolby Vision (אשר מוכר לנו בעיקר ממכשירי LG האחרונים) המאפשרת למסך המכשיר לשנות גווניו בהתאם לתאורה בסביבה.

מקור תמונה: Apple

את המסך והמכשיר עצמו עוטפת זכוכית מחוזקת, שלטענת אפל היא החזקה ביותר עבור סמארטפונים, מה שמאפשר למכשיר להנות מטעינה אלחוטית ומהירה בפעם הראשונה במכשיריה של אפל. במסגרת המכשיר תוכלו למצוא גם את כפתור הנעילה/הכיבוי החדש, שלחיצה ארוכה עליו תעלה את Siri, לצד הכפתורים המוכרים לוויסות הוולים. מה שלא תוכלו למצוא במכשיר החדש הוא דווקא כפתור הבית המוכר, שנזנח לטובת מחוות שונות המחליפות את תפקודו. שקע ה-Lightning המוכר של החברה כמובן נשאר בתחתית המסך לצד הרמקוליים הסטריאופוניים של המכשיר. לכל מי שחשב שאפל התחרטה – שקע האוזניות המוכר לא מתכוון לחזור, במיוחד אחרי שהושקו אוזניות ה-AirPods האלחוטיות של החברה.

מאחר וכפתור הבית כבר איננו, בכדי לשלוט בתכונות השונות שיוחסו לו בעבר, אפל הטמיעה מחוות חדשות בממשק המשתמש. כך למשל, על מנת לצאת מכל אפליקציה אל מסך הבית תצטרכו פשוט להחליק את האצבע מחלקו התחתון של המסך כלפי מעלה. כדי לעבור לאפליקציה פתוחה אחרת, תצטרכו לקצר את התנועה רק עד לאמצע המכשיר.  בנוסף, על מנת לגשת ל-Control Center החדש תדרשו להחליק מצידו הימני-עליון של המסך, בעוד שעבור גישה למסך ההתראות תצטרכו להחליק ממרכזו העליון של המכשיר.

[tie_full_img][/tie_full_img]

מערך צילום כפול ואיכותי

האייפון עשר, בדומה לדגם ה-8 פלוס, מציג מערך צילום כפול המשלב בתוכו חיישן צילום בגודל 12 מגה-פיקסל לעדשה רחבה, לצד אותו גודל של חיישן לעדשת טלפוטו עם מפתח צמצם של f/2.4. שני החיישנים מצויידים במייצב תמונה אופטי ונעזרים בפלאש LED מרובע בשתי גווני צבע. אפל שיפרה את הפוקוס האוטומטי ואילו תמונות ה-HDR כעת מאפשרות יכולות צילום איכותיות גם בתנאי תאורה נמוכים. האייפון עשר מסוגל לצלם וידאו ברזולוציית 4K בקצב של 60 פריימים, כאשר צילום וידאו בהילוך איטי שודרג לרזולוציית FHD בקצב של 240 פריימים לשנייה.

מקור תמונה: Apple

[tie_full_img][/tie_full_img]

אפל הציגה שידרוג משמעותי למצב הצילום Portrait Mode שמאפשר כעת להחליף את מצב התאורה, מתוך מגוון אפשרויות ותרחישים ועונה לשם Portrait Lightning. אפל טוענת כי לא מדובר בפילטר כמו שכולנו מכירים מהאינסטגרם, אלא באינטיליגנציה מלאכותית שלומדת את תנאי התאורה בסביבה ומאפשרת להציג תרחישי תאורה שונים, איכותיים וריאליסטיים.

המצלמה הקדמית של האייפון החדש היא ברזולוציית 7 מגה-פיקסל ומציגה מגוון יכולות משופרות, ביניהם מערך צילום בשם True Depth ותמיכה ב-Portrait Lightning שציינו קודם.

Face ID – זיהוי פנים מתקדם

בשל הפרידה מכפתור הבית, נפרדה החברה גם מחיישן טביעת האצבע Touch ID ובמקומו שילבה את Face ID – סורק ביומטרי מתקדם לזיהוי תווי הפנים בתלת מימד.  טכנולוגיית ה-Face ID (שפותחה על ידי חברת Realface הישראלית ונרכשה על ידי אפל) נועדה להחליף באופן מוחלט את פונקציות ה-Touch ID ובשל כך תאפשר למשתמשים לפתוח את נעילת המכשיר באמצעות זיהוי הפנים, לאשר רכישות עם Apple Pay, וכמובן גם רכישת מוצרים ואפליקציות ב-iTunes ובחנות האפליקציות.

[tie_full_img][/tie_full_img]

על במת האירוע הדגישה אפל כי זוהי לא טכנולוגיה סטנדרטית לזיהוי פנים, שכן היא עבדה עם יצרני המסכות המובילים בתעשיית הקולנוע, שניסו לרמות את אותה הטכנולוגיה ולהתחזות לבני אדם שונים, ללא הצלחה. ה-Face ID מתוכנת לזהות את האדם המפעיל את המכשיר גם כאשר יחבוש משקפיים, כובע או איפור כבד ושונה מהרגיל.  הטכנולוגייה מתאפשרת באמצעות חיישן צילום בתלת מימד בשם TrueDepth Camera, חיישן אינפרה אדום ומנוע עצבי המשולב בערכת השבבים הביונית והחדשה של החברה – A11 Bionic Neural Engine.

זמינות

ניתן יהיה כבר לבצע הזמנה מוקדמת החל מה-27 באוקטובר בארה"ב, כאשר משלוח המכשירים ללקוחות יחל ב-3 לנובמבר. המכשיר החדש, שהוא גם היקר ביותר מבין כל סדרת המכשירים שהציעה החברה בעבר, מציג תג מחיר של החל מ-999 דולרים (שהם כ-3,550 שקלים) עבור הדגם הבסיסי בעל 64 ג'יגה בייט בנפח האיחסון. עבור הדגם בעל 256 ג'יגה-בייט תיאלצו להפרד בלא פחות מ-1149 דולרים (לפני מיסים) שהם כ-4,080 שקלים.

שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.