לפני שנה הציגה ענקית החיפוש זוג טלפונים חכמים עצמאיים משלה. אותם מכשירים הוכרזו במטרה לייצג אותה, את גוגל, ולא יצרנית אחרת בניגוד למה שעשתה עד היום עם סדרת מכשירי הנקסוס. לזוג המכשירים האלה קראה החברה Pixel ו-Pixel XL.
בימים האחרונים נצפית התרגשות קלה מצד גוגל ואף על פי שההכרזה צפוייה לקרות בעוד קצת יותר משבועיים, סרטון טיזר צץ בחשבון היוטיוב של החברה, מספר את עיקר החידושים שאנחנו צפויים לראות במכשירים החדשים.
בסרטון מציגה החברה את עיקר הכוח שלה – איסוף מידע באמצעות מנוע החיפוש האימתני שלה. בשורת החיפוש המוכרת עולות שאלות רבות, שככל הנראה נשאלות על ידי הרבה משתמשים וביניהן "מה הבעיה עם הסוללה של המכשיר שלי?" או "איך נגמר לי מקום האיחסון במכשיר כל כך מהר?". מהשאלות האלה ועוד רבות ניתן להבין כי מדובר בעיקר הדברים עליהם עבדה קשה החברה במכשירים החדשים, ואלה עיקרם:
- מה הבעיה עם הסוללה של המכשיר שלי?
סביר כי גוגל תחזק את הסוללה של המכשירים החדשים, בין אם זה בקיבולת של הסוללה או ביכולות הצריכה של המכשירים החדשים. - איך תמיד נגמר לי מקום האיחסון במכשיר כל כך מהר?
בדגמים הקודמים של החברה הציגה גוגל רק שתי תצורות איחסון בלבד – 32 ג'יגה בייט ו-128 ג'יגה בייט.
בנוסף, ציידה החברה את המכשירים ביכולות צילום מתקדמות, מה שגורם להרבה משתמשים לבחור לצלם סרטונים באיכות הגבוהה ביותר 4K וגם לצלם תמונות באיכות המקסימלית, שכצפוי תופסים הרבה מקום איחסון. למרות זאת, משתמשי אותם מכשירים קיבלו אוטומטית את האפשרות לאיחסון בלתי מוגבל ב-Google Photos באיכות המקורית (כן, המקורית ולא רק באיכות גבוהה), כך שאפשר רק לנחש כי מדובר בכך שהתצורה ההתחלתית במכשירים החדשים תהיה לפחות 64 ג'יגה בייט. - למה כל התמונות יוצאות תמיד מטושטשות?
מכשירי ה-Pixel הנוכחיים מצויידים במייצב תמונות אופטיות שניתן להבחנה בעיקר בצילום וידאו. יחד עם זאת, התמונות שמצלמים בתנאי תאורה נמוכים נוטות לצאת מפוקוס וייתכן כי גוגל תשקיע לא מעט במייצב המצלמה כדי לשפר את איכות התמונה בכל מצבי התאורה.
- למה הטלפון שלי לא מבין אותי?
מיותר לנחש שאכן מדובר בעוזרת הדיגיטלית Google Assistant שכבר עכשיו מוטמעת במכשירי הקיימים. בזמן ההכרזה בשנה שעברה, סיפרה החברה כמה היא עבדה על הטמעת העוזרת בליבת המכשיר והציגה מגוון חידושים באירוע המפתחים שקיימה לפני מספר חודשים. אין מן הנמנע כי נראה שדרוג משמעותי באינטגרציה של העוזרת החכמה ואף אפשרויות נוספות שאולי יהיו גם ייחודיות למכשירי הפיקסל החדשים. - למה המכשיר שלי לא יכול לעדכן את עצמו?
בהשקת המכשירים הראשונים בשנה שעברה, הציגה גוגל "מהפך" בשיטת העדכונים. נכון להיום, מרבית העדכונים יורדים ברקע בזמן שהמכשיר מחובר לרשתות אלחוטיות וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לאשר הפעלה מחדש של המכשיר. לאחר ההפעלה מחדש אין צורך לחכות שהעדכון יסתיים כי הוא רץ ברקע. האם גוגל הולכת לשפר את שיטת העדכון כך שאפילו לא נצטרך לבצע הפעלה מחדש? למרות שגם אם כן, בזכות אנדרואיד 8.0 Oreo, זמן עליית המכשיר צפוי להיות קצר משמעותית. - למה המכשיר שלי כל כך חם / איטי / שביר?
שמועות רבות מדברות על כך שקוואלקום תייצר במיוחד עבור גוגל את ערכת השבבים Snapdragon 836, בניגוד ל-835 המוטמע כיום במרבית ספינות הדגל של המתחרות. מהלך זה לא יהיה מפתיע אם יקרה מאחר וזה מה שעשתה חברת השבבים עבור גוגל בשנה שעברה ואם כן, על פי גוגל אנחנו צפויים לראות מכשיר מהיר יותר שמתחמם פחות. ולגבי השביר? סביר כי זכוכית לא תהיה החומר העיקרי ממנו יורכבו זוג המכשירים החדשים, וכמו שאנחנו מכירים כבר את HTC (שצפוייה להרכיב את הדגם הקטן מבין השניים), איכות הבנייה צפוייה להיות ברמה גבוהה ביותר.
אם כל העדכונים הללו יקבלו את תשומת הלב המגיעה להם, אנחנו צפויים לראות זוג מכשירים ראויים לבחינה. יחד עם זאת, למרות כל השמועות וההדלפות, עדיין ישנו נושא עיצוב המכשיר והתהייה האם גוגל הולכת ליישר קו מול מתחרותיה ולמתוח את המסך לאורכו או לא. כמובן שייתכן שנראה גם תוספות שלא נרמזו בסרטון ששוחרר.
מה שבטוח, נדע את הכל בתאריך ההכרזה הרשמי, שגם אותו החברה הציגה בסרטון – 4 באוקטובר.
מה אתם הייתם רוצים לראות במכשירים החדשים של גוגל? שתפו אותנו בתגובות
[tie_full_img]
[/tie_full_img]