fbpx

שימוש ב-VPN בסין עלול לגרום לכם להסתבך עם המשטר המקומי

מאת אלדד מטמון | Eldad Matmon

מי מכם שהיה בסין בוודאי נתקל בתופעת חסימת הגישה לאתרים פופולריים כמו פייסבוק, טוויטר ואפילו יוטיוב. עד היום, הפיתרון היעיל ביותר לבעיה, עבור תיירים ומקומיים כאחד, היה שימוש בכלי VPN המשנה את המיקום הוירטואלי של המשתמש למדינה בה לא חלה החסימה האגרסיבית, ומאפשר צפייה חופשית. אך השבוע הודיעה סין כי מעתה שימוש בכל כלי לשינוי מיקום וירטואלי, ללא אישור ממשלתי, ייחשב כפשע לכל דבר.

שר התעשייה והטכנולוגיה של סין הודיע השבוע כי החוק האוסר שימוש בכלי VPN ללא אישור ייכנס לתוקף באופן מיידי החל מיום ראשון (22.1.17) ויארך, נכון לעכשיו, עד לתחילת אפריל 2018. עוד הוסיף השר ואמר כי החוק הוא חלק מתכנית ל"ניקוי" האינטרנט המקומי מחיבורים זרים לא מאושרים, מה שמעצים את בידול המעצמה האסייתית משאר העולם.

Ad image

הרגולציה החדשה עדיין מעורפלת, שכן לא ברור איך הממשלה מתכוונת לאכוף את האיסור החדש, אך מלשון ההודעה נראה כי מי שנמצא על הכוונת הם בעיקר חברות המספקות את השירותים הללו לאזרחים אינידיבידואלים מאשר אלה המספקות אותם לחברות.

זוהי לא הפעם הראשונה שממשלת סין מתערבת ברשת האינטרנט, כאשר במרץ 2016, בזמן התכנסות בית המחוקקים של העם, רבים מתושבי המדינה דיווחו על שיבושים קשים ברשת האינטרנט, שלימים התבררו כחסימת מספר ספקי שירות VPN בחסות המדינה.

באופן מפתיע, ההודעה הרשמית הגיעה בניגודיות מוחלטת לדברי אחד ממובילי האומה הסינית שי ג'ין-פינג (Xi Jinping), שציין במהלך הפורום הכלכלי בדאבוס את החשיבות בתקשורת גלובלית, באומרו: "אנחנו חייבים להכפיל את מאמצינו לפיתוח קישוריות גלובלית ולאפשר לכל המדינות לשאוף לצמיחה ולשתף את השגשוג.."

Ad image

סין היא לא המדינה היחידה בה הצנזורה באינטרנט כל כך מהודקת כאשר מצרים, רוסיה, קובה, בחריין, טורקיה וויטנאם גם הן משבשות את רשת האינטרנט על בסיס קבוע, בעיקר בזמני אירועים פוליטיים.  בחודש יולי, גינתה מועצת זכויות האדם של האו"ם את פעולות שיבושי האינטרנט בחסות המדינות בטענה כי זה מפר את הזכות לחופש הביטוי.

תגיות:
שתפו כתבה
עורך ראשי
עקוב:
ממקימי האתר ועורך ראשי | מעל לעשור בעולם ההייטק ובעל ניסיון רב בכתיבה טכנולוגית, לצד הופעות טלוויזיוניות ב׳סוגר עניין׳ עם שי גולדן בערוץ 13.