במסגרת שיחת המשקיעים לרבעון השני של 2025, חשפה חברת אינטל (Intel) את היקפה המלא של תוכנית ארגון מחדש דרמטית, שתכלול פיטורים של כ-24,000 עובדים וזונחת תוכנית להקמת מפעלים באירופה. הצעדים, המובלים על ידי המנכ"ל החדש ליפ-בו טאן, מסמנים שינוי אסטרטגי חד בניסיון לייצב את החברה לאחר שנים של קשיים ותגובה מאכזבת למהפכת ה-AI.

על פי הנתונים שנמסרו, החברה תסיים את שנת 2025 עם כ-75,000 עובדי ליבה, ירידה חדה מ-99,500 עובדים בסוף 2024. צמצום זה, המהווה כרבע מכוח האדם המרכזי של החברה, הוא תוצאה של מהלכי פיטורין שהחלו בחודשים האחרונים והתנהלו עד כה מתחת לרדאר הציבורי. כחלק מהמהלך, אינטל נוטשת לחלוטין את תוכניותיה להקים "מגה-מפעלים" בגרמניה ומתקן הרכבה ובדיקה בפולין, פרויקטים שהיו אמורים לעלות עשרות מיליארדי דולרים. בנוסף, פעילות ההרכבה והבדיקה של החברה בקוסטה ריקה תאוחד לתוך האתרים הגדולים יותר של החברה בווייטנאם, וקצב הבנייה במתחם החדש באוהיו.

הקיצוצים העמוקים הם חלק מהדוקטרינה החדשה של המנכ"ל טאן, שנכנס לתפקיד במטרה "לשטח את הארגון". בשיחת המשקיעים, טאן מתח ביקורת על האסטרטגיה הקודמת של החברה, וקבע כי היא השקיעה יתר על המידה בהקמת מפעלים חדשים עוד לפני שהבטיחה ביקוש מספק. "אני לא מאמין בתפיסה של 'אם תבנה את זה, הם יבואו'", אמר טאן. "תחת הנהגתי, נבנה את מה שהלקוחות צריכים, כשהם צריכים את זה, ונזכה באמונם". כהוכחה למעורבותו האישית, הוא הודיע כי כל עיצוב שבב מרכזי יחייב את אישורו האישי לפני הייצור.
הרקע למהלכים הדרסטיים הוא המצב הפיננסי המאתגר של החברה. אינטל דיווחה על הפסד של 2.9 מיליארד דולר ברבעון על הכנסות של 12.9 מיליארד דולר. חטיבת מרכזי הנתונים, שאמורה להיות מנוע צמיחה בעידן ה-AI, הציגה צמיחה אנמית של 4% בלבד, בעוד חטיבת שבבי המחשבים האישיים אף ירדה ב-3%. עלויות הארגון מחדש והפיטורין עצמם הוסיפו להפסדי החברה כ-1.9 מיליארד דולר. למרות זאת, החברה מציינת כי היא בדרך לצמצום הוצאותיה ב-17 מיליארד דולר לאורך השנה כולה.

על אף הקיצוצים, באינטל מדגישים כי מפת הדרכים לפיתוח המוצרים המרכזיים נמשכת. הדור הבא של שבבי המחשבים הניידים, Panther Lake, צפוי להתחיל להישלח ללקוחות עוד השנה, ודור ההמשך, Nova Lake, עדיין מתוכנן לסוף 2026.