אחרי טסלה: אובר, לוסיד ו-Nuro בשותפות ענק להפעלת מוניות אוטונומיות

החברות ישיקו צי של 20,000 רכבי לוסיד Gravity המצוידים במערכת הנהיגה של Nuro, שיהיו זמינים דרך אפליקציית אובר החל מהשנה הבאה בארה"ב.

אבי דוד
מאת אבי דוד
3 דקות קריאה
רובוטקסי | תמונה: אובר, לוסיד ו-Nuro
רובוטקסי | תמונה: אובר, לוסיד ו-Nuro
אמ;לק
  • אובר מתכננת להפעיל 20,000 רכבי לוסיד Gravity אוטונומיים על הפלטפורמה שלה.
  • הנהיגה האוטונומית תסופק על ידי מערכת ה-Level 4 של חברת Nuro, שתותקן ברכבים במפעל.
  • המהלך מהווה תחרות ישירה למיזם הרובוטקסי של טסלה, אך בגישה של שותפות ולא ייצור עצמי מלא.

שלוש ענקיות טכנולוגיה ותחבורה מאחדות כוחות במהלך שעשוי לשנות את פני עולם הנסיעות השיתופיות. אובר (Uber), יצרנית הרכב החשמלי לוסיד (Lucid), וחברת טכנולוגיית הנהיגה האוטונומית Nuro, הודיעו היום על שותפות אסטרטגית להקמת תוכנית מוניות-רובוטיות (Robotaxi) גלובלית ומתקדמת. במסגרת השותפות, אובר מתכננת להפעיל צי של 20,000 רכבי לוסיד Gravity אוטונומיים על גבי הפלטפורמה שלה, במהלך שש השנים הקרובות. ההשקה הראשונה צפויה כבר בשנה הבאה בעיר מרכזית בארצות הברית.

השותפות הייחודית הזו מפגישה שלושה שחקנים מרכזיים, כשכל אחד מהם מביא את החוזקות שלו לשולחן. לוסיד תספק את הפלטפורמה הפיזית – רכב הפנאי החשמלי והיוקרתי שלה, ה-Gravity, שנבחר בזכות טווח הנסיעה הארוך שלו והארכיטקטורה החשמלית המתקדמת שלו, המותאמת במיוחד לשילוב מערכות אוטונומיות. חברת Nuro, המתמחה בפיתוח מערכות נהיגה אוטונומיות, תספק את ה"מוח" של הפעילות: מערכת ה-Nuro Driver, מערכת נהיגה אוטונומית ברמה 4 (Level 4), שכבר הוכיחה את יכולותיה בפריסות קודמות ברחבי ארה"ב. אובר, מצידה, תספק את הרשת הגלובלית העצומה שלה, את הידע בניהול ציי רכב, וכפי שדווח, גם השקעה של 300 מיליון דולר בשתי שותפותיה כדי לחזק את הקשר.

אחד ההיבטים המעניינים ביותר בשותפות הוא רמת האינטגרציה העמוקה בין החברות. החומרה הנדרשת של Nuro תותקן ברכבי ה-Gravity ישירות על פס הייצור של לוסיד, ולא כהתקנה מאוחרת. התוכנה של Nuro תופעל ברכב רק כאשר הוא יגיע לידי אובר ויופעל על ידה. שילוב זה מבטיח שהמערכות יעבדו בהרמוניה מלאה. הבחירה בלוסיד Gravity אינה מקרית; טווח הנסיעה המוערך של הרכב, כ-725 ק"מ (450 מייל) לפי תקן EPA, יאפשר למוניות לפעול למשך זמן רב יותר בין טעינות, מה שימקסם את זמינותן ויקטין את העלויות התפעוליות.

ההכרזה הזו אינה מתרחשת בחלל ריק, והיא מהווה קריאת תיגר ישירה על חזון הרובוטקסי של טסלה. ענקית הרכב של אילון מאסק, שחשפה את תוכניותיה באירוע ייעודי בשנה שעברה, נוקטת בגישה שונה לחלוטין – אינטגרציה אנכית מלאה. טסלה מפתחת בעצמה את הרכב (ה"סייברקאב" העתידני, ללא הגה ודוושות), את תוכנת הנהיגה האוטונומית (FSD), ומתכננת להפעיל רשת נסיעות שיתופית משלה. לעומת זאת, המודל של אובר, לוסיד ו-Nuro מבוסס על שותפות בין מומחים בתחומם. המרוץ לכיבוש שוק המוניות האוטונומיות מתחמם, וכעת הוא יתנהל בין שתי אסטרטגיות הפוכות.

המהלך מסמן את הניסיון הרציני והמתוקשר ביותר של אובר להיכנס לעולם הרכב האוטונומי באופן נרחב. לא מדובר בפיילוט קטן, אלא בתוכנית ארוכת טווח לפריסה בעשרות שווקים ברחבי העולם, במטרה להפוך את הנסיעה האוטונומית לחוויה יומיומית, בטוחה ונוחה עבור מיליוני משתמשים. על פי ההודעה, אב טיפוס ראשון של הרכב המשותף כבר פועל באופן אוטונומי במסלול סגור במתקן הניסויים של Nuro בלאס וגאס, מה שמעיד על התקדמות הפרויקט.

שתפו כתבה
עורך משנה
עקוב:
ממקימי האתר ועורך משנה | פנבוי של אפל אבל שומר חסד נעורים למיקרוסופט. מומחה SEO והתמיכה הטכנית של הצוות באתר. לאבי ניסיון רב בכתיבה טכנית ועבודה בתחום - בין היתר היה שותף ב-GSM-Israel ובעל אתר טכנולוגי עצמאי בשם TechIT. | סלולרי: iPhone 16 Pro Max מחשב: MacBook Air 13 M4" טאבלט: iPad Pro 11" שעון חכם: Apple Watch Ultra
אין תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *